کاهش آورد رودخانه‌های خوزستان

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از روزنامه دنیای‌اقتصاد، مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان از کاهش 41 درصدی حجم آورد رودخانه‌های استان خوزستان و بروز مشکلاتی برای تامین آب برخی طرح‌های کشاورزی خبر داد.محمدرضا شمسایی گفت: با توجه به مشکل تامین آب، سازمان آب و برق نمی‌تواند به طرح‌های جدید کشاورزی که مجوزهای تخصیص آب آنها در هشت سال گذشته صادر شده آب اختصاص دهد.وی افزود: یکی از معضلات استان خوزستان این است که به‌دلیل نرخ بالای بیکاری تمامی مسوولان و جوانان درصدد ایجاد اشتغال از طریق کشاورزی هستند.این در حالی است که ایجاد اشتغال در حوزه کشاورزی با توجه به شرایط خشک اقلیمی کشور و کمبود آب به صرفه نخواهد بود.مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه هم‌اینک 92 درصد از منابع آبی کشور صرف طرح‌های کشاورزی می‌شود، گفت: تنها 2 درصد از منابع آبی کشور صرف طرح‌های صنعتی می‌شود که لازم است بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت تشویق شود.شمسایی با بیان اینکه در بخش تخصیص آب به صنایع در استان خوزستان مشکلی وجود ندارد، افزود: تمامی نیاز آبی صنایع بزرگ و کوچک استان در سال‌جاری از سوی سازمان آب و برق خوزستان تامین می‌شود.وی افزود: سازمان آب و برق خوزستان تمامی زمین‌های مستعد کشاورزی استان را شناسایی کرده و اکنون یک میلیون و 150 هزار هکتار زمین کشاورزی در استان خوزستان وجود دارد.شمسایی گفت: آنچه در پایین‌دست وارد اروند می‌شود زه‌آب است، زیرا تمام آب رودخانه‌های در مسیر توسط پمپ‌ها برداشت می‌شود و این برداشت‌های بی‌رویه موجب شده ای سی آب در شهرستان خرمشهر به‌دلیل ورود زه‌آب‌ها به بیش از 4هزار میکروموس برسد.وی بیان کرد: تامین آب آشامیدنی یکی از مشکلات تمامی شهرهای استان است، زیرا آب آشامیدنی مورد نیاز 90 درصد از شهری‌های استان از طریق رودخانه‌ها تامین می‌شود.شمسایی با اشاره به اجرای طرح غدیر در استان خوزستان گفت: با اجرای این طرح آب آشامیدنی 52 درصد از شهرهای استان تامین می‌شود.مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به مشکلات نقدینگی در کشور گفت: در سال‌جاری تنها پروژه‌هایی که بیش از 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند ادامه داده خواهد شد.شمسایی افزود: هم‌اینک 400 هزار هکتار شبکه آبیاری در استان وجود دارد که بخشی از این شبکه‌ها پیش از انقلاب ساخته شده و اکنون فرسوده شده‌اند که با توجه به مشکلات نقدینگی تلاش خواهیم کرد مشکل شبکه‌هایی که بیشترین معضل را دارند حل شود.وی گفت: در 10 سال اخیر بیش از 300 هزار هکتار به اراضی کشاورزی استان افزوده شده درحالی که میزان آورد رودخانه‌های استان

41 درصد کاهش یافته است.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه کشت شلتوک در خوزستان توجیه ندارد، بیان کرد: بنا به اظهار مسوولان وزارت جهاد کشاورزی کشت شلتوک در استان خوزستان توجیه ندارد، زیرا کشت این محصول چهار برابر سایر محصولات به آب نیاز دارد.شمسایی در خصوص پروژه لایروبی رودخانه‌های استان گفت: طرح لایروبی رودخانه کارون از سال گذشته در پایین‌دست رودخانه انجام شده اما به‌دلیل مشکلات مالی نتوانسته‌ایم هزینه‌های پیمانکاران را پرداخت کنیم.وی با اشاره به اینکه حریم رودخانه‌ها باید به فضای سبز تبدیل شود، بیان کرد: براساس قانون نمی‌توان حریم رودخانه‌ها را به فروش رساند و سازمان آب و برق خوزستان نیز علاقه‌ای به این کار ندارد، زیرا معتقدیم این حریم‌ها باید به فضای سبز تبدیل شود..

افزایش واردات نفت خام هند تا 23 درصد

با توجه به آمار منتشره از نظرسنجی انجام شده در ماه آوریل و مه؛ تقاضای شرکت‌های هندی برای سوخت، به ویژه دیزل (نفت گاز یا گازوئیل)، در این ماه‌ها افزایش یافته است. واردات نفت خام هند در ماه فوریه همگام با رشد تقاضا برای سوخت تا 23 درصد رشد کرده است. هند سومین وارد‌کننده بزرگ نفت خام در جهان است که با توجه به آمار و اطلاعات اعلام شده توسط وزارت نفت این کشور؛ در ماه گذشته 42/16 میلیون تن نفت از خارج از کشور خریداری کرده که نسبت به سال پیش از آن که 37/13 میلیون تن بوده، در حدود 23 درصد رشد کرده است. تقاضای سوخت شرکت‌های هندی در ماه فوریه با 4/2درصد رشد به 836/12 میلیون تن افزایش یافته است. فروش دیزل، به‌عنوان بیشترین سوخت مصرفی در این کشور، در دو ماه گذشته به 38/5 میلیون تن رسیده است. به گزارش «دنیای اقتصاد»؛ داده‌ها نشان می‌دهند که هند در ماه فوریه 141 میلیون تن LPG (گاز مایع) وارد کرده است. افزایش تقاضا برای منابع انرژی در هند به عنوان یکی از مهم‌ترین‌ اقتصادهای دنیا و افزایش قیمت منابع انرژی، نیاز روز‌افزون این کشور را به بازاری برای تعیین قیمت نفت، ضروری ساخته است. بر همین اساس، هند با افتتاح بازار معاملات آتی برای نفت خام می‌تواند زمینه‌های تامین انرژی ارزان قیمت را فراهم کند.

بازار معاملات آتی نفت خام آمریکا

تنش‌های سیاسی و اقتصادی در حوزه نفت همچنان شرایط چندان خوشایند و راحتی برای بازارهای آتی که وظیفه آنها آینده‌نگری از وضعیت بازار و هضم ریسک‌ها در قیمت است، به وجود نیاورده است. بازار آتی نفت خام ایالات متحده در آخرین روز کاری هفته گذشته (جمعه) به‌دلیل نگرانی در مورد بحران عراق و افزایش تنش‌ها در خاور‌میانه در بالاترین سطح برای قراردادهای آتی ماه آینده طی 9 ماه گذشته بسته شد و قیمت آتی نفت برنت همزمان با درگیری‌های عراق، به 115 دلار در هر بشکه رسید. قیمت قراردادهای آتی نفت خام متوسط غرب تگزاس درNYMEX  (بورس نیویورک) نیز در ماه جولای افزایش یافت و به حدود 26/107 دلار در هر بشکه رسید. به عقیده راب‌هاورث، استراتژیست سرمایه‌گذاری در بانک‌های ایالات متحده، در حال حاضر به‌دلیل برخی خطرات ژئوپلیتیک مخصوصا از جانب خاور‌میانه که تعدادی از زیرساخت‌های نفت را تهدید می‌کند، در پاره‌ای زمان‌ها ممکن است قیمت‌های اعلام شده برای نفت تحت تاثیر هیجانات واقعی نباشد. پیش‌بینی کارشناسان از بازار نفت چه بازار فیزیکی و چه آتی آن است که با توجه به رویدادهای احتمالی پیش رو، قیمت‌ها حتی می‌تواند بیشتر از اینها صعود کند.

این نوسانات می‌تواند همچنان قیمت جهانی نفت را افزایش دهد و برنامه‌های رشد کشورهای توسعه یافته از جمله هند و چین را دستخوش تغییرات جدی کند. این موضوع البته در بازار گاز مسیر متفاوتی را پشت سر می‌گذارد. در آخرین معاملات بازارهای جهانی گاز، معاملات آتی گاز طبیعی تحویل در ماه جولای با 30/5 سنت معادل 2/1 درصد کاهش، به نزدیک 531/4 دلار به ازای هر میلیون BTU رسیده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;