چرا باید از انرژی های نو استفاده کرد؟

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، مدت هاست که واژه انرژی های نو را زیاد میشنویم و حتی میشنویم که این انرژی ها جایگزین مناسبی برای انرژی های گذشته است.

مدیرعامل شرکت توانیر با تأکید بر ضرورت استفاده هرچه بیشتر از انرژی‌های نو و تجدیدپذیر گفت: امروز حرکت به سمت استفاده از انرژی‌های نو و تجدید پذیر برای صنعت برق یک راهبرد اساسی است.

آرش کردی، مدیرعامل شرکت توانیر در نشست بررسی مشکلات برق بخش خلجستان از توابع استان قم بر ضرورت استفاده هرچه بیشتر از انرژی‌های نو و تجدیدپذیر تأکید کرد و گفت: امروزه در برخی نقاط استفاده از یک مدل سنتی برای تأمین برق پایدار مشترکین توجیه اقتصادی ندارد و لازم است با استفاده از ظرفیت و مشارکت بخش خصوصی در جهت تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر (خورشیدی)حرکت کنیم.

مدیرعامل شرکت توانیر در جلسه‌ای که با حضور محمدی مشاور رییس مجلس شورای اسلامی و همچنین معاون عمرانی استانداری قم و جمعی از مدیران برق و گاز استان قم برگزار شد،خاطرنشان کرد: با استفاده از تولید پراکنده برق (D&G) می‌توانیم بسیاری از مشکلات از جمله افت ولتاژ برق بخش خلجستان را برطرف کرد.

کردی گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان برنامه ششم توسعه صنعت برق کشور ۳ تا ۴ هزار مگاوات نیاز خود را از نیروگاه‌های مقیاس کوچک تأمین کند.

وی افزود: استفاده از تولید پراکنده که یک استراتژیک کلان برای صنعت برق کشور است، در گذشته استانداردهای لازم را نداشت، اما؛ امروز با استفاده از مولدهایی با راندمان بالا می‌تواند راهگشا باشد.

کردی در ادامه با اشاره به مزیت‌های استفاده از این نیروگاه‌ها افزود: میزان تلفات انرژی به جهت نزدیکی محل تولید و مصرف کاهش می‌یابد و کاهش تلفات از جمله سیاست‌های اساسی صنعت برق کشور است.

وی همچنین به میزان قرارداد خرید تضمینی برق اشاره کرد و گفت:در حال حاضر قرارداد ۲۷۰۰ مگاواتی برای خرید تضمینی برق با استفاده از ظرفیت تولید پراکنده برق بسته شده است و در مجموع ظرفیت استفاده از این نیروگاه‌ها در کشور به ۵۰۰ مگاوات می‌رسد.

کردی در ادامه اظهار امیدواری کرد: بر اساس راهبردهای شرکت توانیر و مشارکت بخش خصوصی جهت سرمایه‌گذاری با استفاده از ظرفیت تولید پراکنده برق، مشکلات برق بخش خلجستان برطرف و از یک استاندارد لازم برخوردار خواهد شد.

وی اظهار داشت: امروز قیمت یک کیلووات ساعت برق برای صنعت برق قریب ۸۰ تومان تمام می‌شود، درحالی‌که آن را به مردم به طور متوسط ۳۰ تا ۴۰ تومان ضرر می‌فروشیم.

وی با ابراز امیدواری از حضور بخش خصوصی در تولید برق گفت: اخیرا شرکت توانیر اختیاراتی را به استان‌ها مبنی بر جذب سرمایه‌گذار و دعوت بخش خصوصی جهت تولید برق واگذار کرده است و در این راستا استان ها می‌توانند به صورت مستقل از این مدل جدید استفاده کنند.

مدیرعامل شرکت توانیر در ادامه از مشارکت بخش خصوصی مبنی بر احداث زیرساخت تولید پراکنده برق به میزان ۶ مگاوات در بخش خلجستان قم خبر داد و گفت: این سرمایه‌گذار لازم است قبل از پیک‌بار تابستان آینده آن را وارد مدار کند.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: بخش خصوصی و همچنین مشترکین مختلف از جمله خانگی می‌توانند در این مدل‌ها با استفاده از انرژی‌های پاک حضور داشته باشند.

وی اضافه کرد: شرکت توانیر به هر شهروندی که بتواند با استفاده از انرژی‌های نو و تجدیدپذیر برق تولید کند، به ازای هر کیلووات ساعت انرژی تولیدی، مبلغی بالغ بر ۶۰۰ تا ۹۰۰ تومان می‌پردازد.

وی این خرید برق را تضمینی دانست و مدت قرارداد آن را ۲۰ ساله عنوان کرد.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;