پیام هایی از جنس تهدید

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری ایسنا، پیام های هشدار در کمبود آب همچنان بویی از تهدید دارد و این بحران کماکان فکر مردم را به چالش کشیده است.

مشکل کمبود آب و خشکسالی یکی از مهم ترین بحران های چندین ساله کشور است،این بحران تا جایی پیش رفته که روزانه هشدار‌هایی از آن به‌گوش می‌رسد اما این بحران در تمام کشور به‌صورت یکسان فراگیر نشده است و برخی شهرها به‌طور جدی‌تری با آن دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند.

بحران آبی کشور به شدت دامن‌گیر شده تا جایی که وزیر نیرو نیز هشدار‌های جدی در این زمینه داده است و معتقد است که با توجه به آمار و ارقام وضعیت بحران آب بسیار جدی است و باید به دنبال راهکارهای جدی برای حل این مساله بود که این موضوع نیز تنها به وزارت نیرو مربوط نمی‌شود بلکه باید تمام سازمان‌های ذی‌ربط برای حل این مساله بسیج شوند.

چیت‌چیان یکی از نشانه‌های وجود بحرا آبی کشور را کاهش آب‌های زیر‌زمینی عنوان و اظهار کرد: سه شهر بوشهر، بندرعباس و کرمان با مشکل جدی کمبود آب مواجه هستند که باید راه‌کار‌های اساسی برای این موضوع اندیشیده شود اما گفتنیست که برنامه جیره‌بندی آب برای هیچ‌کدام از شهر‌های کشور را نداریم.

به گفته وی تا پیش از این شهر سنندج نیز در میان این استان‌هایی که با بحران جدی آب روبرو بود قرار داشت اما با اقدامات آبرسانی طولانی‌مدت این استان از لیست شهرهای بحرانی خارج شد لذا باید برای سایر شهر‌ها نیز اقدامات اساسی صورت بگیرد.

در این بین بسیاری از کارشناسان و دست‌اندکاران آبی یکی از مهم‌ترین مسائلی را که می‌تواند بحران آبی کشور را تا حد زیادی کنترل کند مسئله فرهنگ‌سازی و مدیریت مصرف دانسته‌اند و معتقدند که بدون فرهنگ‌سازی مقابله با این بحران امری نا ممکن است لذا باید این مساله مورد توجه جدی همگان قرار بگیرد.

در همین زمینه علی محمد نادر خانی معاون بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان بهترین راهکار برای برون‌رفت از این بحران را صرفه‌جویی در مصرف آب می‌داند و معتقد است که رعایت روش‌های درست مصرف آب مهم‌ترین راهکار برای جلوگیری از هدررفت آب و گذر از این بحران است.

به گفته وی مقوله صرفه‌جویی در مصرف آب مسئله‌ای نیست که فقط بتوان به صورت تئوری آن را رفع کرد؛ چرا که امروز در شرایطی هستیم که باید این شعار را به صورت عملی پیاده کنیم، در غیر این صورت نمی‌توان صرفه‌جویی در این حوزه را عملی کرد.

به‌طور کلی می‌توان گفت با توجه به اینکه جایگاه آب به عنوان مایه حیات در زندگی تک‌تک افراد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است ،تا زمانی‌که فرهنگ‌سازی در این زمینه صورت نگیرد، نمی‌توان به اهداف تعیین شده در این خصوص دست یافت، به همین خاطر با در‌نظر گرفتن این واقعیت که کمبود آب جدی و خطرآفرین است و باید برای تداوم زندگی نسل آینده نیز چاره‌اندیشی کرد که یکی از روش‌های آن صرفه‌جویی و به عبارتی مدیریت مصرف است.

همچنین باید این نکته را در نظر گرفت که رعایت کوچک‌ترین موارد در آب که در وهله اول خیلی ناچیز به نظر می‌رسد، می‌تواند مشکلات زیادی را در این زمینه از پیش روی بردارد و باید به‌طور جدی به این مساله نیز توجه کرد که منابع آب محدود بوده و به هیچ وجه قابل برگشت نیست و منابع آبی که امروز در اختیار داریم در طول سالیان دراز به دست آمده و ذخیره شده است، به همین خاطر در صورت از دست دادن این منابع باید سال‌ها به انتظار بنشینیم تا این منابع دوباره به ما بازگردانده شود، به همین خاطر اهتمام به این مسئله به هیچ وجه نباید به روزهای آتی سپرده شود؛ چرا که همین امروز هم برای توجه به این مهم دیر شده است.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;