واکنش حناچی به اعمال قانون تعارض منافع از سوی وزیر
شهردار سابق تهران: جای وزیر بودم تعارض منافع را به شکل دیگری دنبال میکردم
گفتگو با دکتر پیروز حناچی که تا همین چند وقت پیش شهردار تهران بود، میتواند جذاب، خواندنی و در عین حال، آموزنده باشد. پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام مهندسی ساختمان این بار به سراغ او رفته است تا درباره موضوعات داغ و چالشی تعارض منافع، انتخابات نظام مهندسی و اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان با دکتر حناچی هم کلام شود.
پیروز حناچی پیشتر از ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۷ معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران و از خرداد تا آبان ۱۳۹۷ نیز معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران بود. حناچی دانشآموخته دکتری معماری از دانشگاه تهران است. وی در فاصله سالهای ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۴ به عنوان قائممقام رئیس دانشکده هنرهای زیبا فعالیت میکرد و از ۱۳۷۸ تا ۱۳۷۹ معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تهران را برعهده داشت. حناچی در فاصله سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ معاون شهرسازی و معماری وزیر مسکن و شهرسازی بود و از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ نیز به عنوان معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی فعالیت میکرد. حال گفتگو با دکتر پیروز حناچی را در ادامه بخوانید:
جناب دکتر حناچی، برای اینکه به اهداف مدنظر برسیم، موضوع تعارض منافع باید به صورت سراسری در کلیه دستگاه ها، اصناف و … اجرا شود؛ آیا این را قبول دارد؟
صنعت ساختمان یکی از بخشهای مهم کشور است. تقریباً در شرایط عادی و نه در شرایط تحریم، معادل بودجه عمرانی کشور و یا بیشتر از آن در حوزه صنعت ساختمان در بخش خصوصی هزینه میشود.
به عبارت دیگر، گردش مالی صنعت ساختمان بیش از ۵۰ هزار میلیارد در سال است؛ جایی که چنین گردش مالی بزرگی دارد، طبیعتاً سالم بودنش و جلوگیری از تعارض منافع در آن، موضوع با اهمیتی است.
پس اگر وزیر بخشنامهای داده است، این مانعی ندارد و خوب است که در همه جای کشور اجرا شود. وقتی که در همه جای کشور اجرا نشده است، جاهای مهمتر طبیعتاً اولویت دارد.
در مورد اجرای قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان فکر میکنم که نیازمند یک آسیب شناسی دقیق هستیم. اگر به اهداف قانون نگاه کنیم و منصفانه بخواهیم برخورد کنیم، خوب است که تحقیق جامعی داشته باشیم و ببینیم الان حرکتی که سازمانهای نظام مهندسی ساختمان در کشور دارند، چه نسبتی با آن اهداف دارند. ظرفیتهایی در قانون است که این ظرفیتها میتواند تولید رانت و خدای نکرده به تبع آن، تولید فساد کند.
به اصلاح و بازنگری قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان اشاره کردید، لطفا دیدگاه خود را در این باره بیان کنید؟