واردات چیلر در سال 2014
به گزارش تاسیسات نیوز، رشد واقعی تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2014 برای دومین سال متوالی منفی شد. با هدایت رئیس جمهور آقای حسن روحانی و با توافق هسته ای در تابستان امسال برای پایان تحریم های اقتصادی، امیدهایی برای احیای اقتصادی و افزایش فرصت های کاری در کشور تقویت می شود.
در این میان انواع بازارها در ایران، بازار تاسیسات مکانیکی و صنایع مرتبط با آن برای فعالان این حوزه بسیار مهم و چالش برانگیز است. وجود تحریم ها و در عین حال رشد فزاینده ساخت مراکز بزرگ تجاری، پدیده ای خاص را رقم زده است.
در بازار تاسیسات مکانیکی ساختمان، چیلر از اقلام بسیار مهم و تاثیرگذار است. از سویی امکان ساخت و مونتاژ آن در داخل ایران وجود دارد و از سویی دیگر مبلغ قابل توجهیی برای خرید آن نیاز است.
اما اندازه بازار ایران و بویژه بازار تاسیسات مکانیکی ساختمان برای چیلرها چقدر است؟
اندازه بازار ایران برای چیلرها در سال 2014 ، 154.8 میلیون دلار بود که افزایشی معادل با 1.1% در مقایسه با 153.1 میلیون دلار در سال 2013 را نشان می دهد. در ایران نسبت به سایر کشورهای خاورمیانه تقاضای بیشتری برای چیلرهای جذبی دیده می شود. تقاضا برای چیلرهای جذبی که از نظر ارزش تقریبا 40% بازار را تشکیل می دهند 1.9% بوده است.
چه کسانی بیشتر فروخته اند؟
سازندگان برتر ژاپنی مثل کاوازاکی و ابارا از شهرت قابل توجهی در بازار محلی برخوردار بودند. البته چینی ها هم عقب نمانده اند، سازندگان چینی مثل شانگ لیانگ رشد چشمگیری در ایران به دست آورده اند و در کنار همه اینها شرکت های کره جنوبی نیز بازار خود را در تاسیسات مکانیکی ساختمان تقویت کرده اند.
انتهای خبر