هشدار آبی به نصف جهان

 

به گزارش تاسیسات نیوز، خشکسالی‏های پی‏‌درپی در ایران آسیب جدی به نصف جهان وارد کرده است به‏طوری که به گفته قائم‌مقام وزیر نیرو اگر تراز سد زاینده‏رود از میزان فعلی کاهش یابد، حتی تامین آب شرب نیز با مشکل مواجه می‏شود.





ستار محمودی اظهار کرد: سه سال است که این استان با خشکسالی پیاپی مواجه بوده و این در حالی است که میزان مصرف آب در این استان در حال افزایش است. وی با بیان اینکه تداوم خشکسالی، اصفهان را در تنگنای آبی قرار داده است، گفت: با توجه به آمار موجود پیش‏بینی می‏شود که تنگنای آبی نصف جهان بیشتر از سال‏های گذشته باشد.





قائم‌مقام وزیر نیرو تصریح کرد: وزارت نیرو رسالت خود را تامین آب شرب تمام استان‏ها قرار داده و پس از تامین این مقوله به سایر منابع آبی همچون محیط زیست، صنعت و کشاورزی می‏پردازد.





محمودی با اشاره به استان اصفهان و ویژگی این منطقه در بخش کشاورزی ادامه داد: می‏توان گفت اصفهان جزو معدود استان‏های کشور است که مردم آن به معنای واقعی کار حرفه‏ای کشاورزی انجام می‏دهند.





وی اظهار کرد: این مساله با کم‏آبی در استان اصفهان مغایرت زیادی دارد، بر همین اساس وزارت نیرو تلاش کرده تا با کمک شورای آب زاینده‏رود و با حضور نماینده کشاورزان جلساتی را برای تخصیص حداقل آب به مناطق اولویت‏بندی کنند.





قائم‏مقام وزیر نیرو تصریح کرد: وزارت نیرو کار را از طریق شورای حفاظت آب استان پیش می‏برد، اما در زمانی که با کمبود جدی آب روبه‏رو هستیم نمی‏توان همه افراد را راضی کرد.





محمودی با بیان اینکه وزارت نیرو رسالت اولیه خود را تامین آب شرب می‏داند، اظهار کرد: در استان نیز وزارت نیرو تمام تلاش خود را برای تامین آب شرب کرده است، اما در بخش کشاورزی با توجه به نظر شورا تا حدی آب تامین شده است، اما این‏که بخواهیم کل منابع آب کشاورزان را تامین کنیم امکان‌پذیر نیست.





وی با اشاره به وضعیت سد زاینده‏رود ادامه داد: این سد نسبت به سال گذشته در همین حالت حدود ۹۰ تا ۱۰۰ میلی‏متر با کاهش ذخیره آبی روبه‏رو بوده و امسال یکی از معدود سال‏هایی است که سد زاینده‏رود در حداقل حجم خود قرار گرفته است.





قائم‌مقام وزیر نیرو تصریح کرد: اگر از این حداقل نیز حجم سد کاهش یابد، حتی برای تامین آب شرب شهری و روستایی نیز نگرانی وجود دارد و باید گفت که این مساله یک نقطه قرمز در اصفهان تلقی می‏شود. محمودی با بیان اینکه وزارت نیرو مسوول مدیریت منابع آب است، خاطرنشان کرد: در مدیریت منابع آب در حوضه‏های آبی کل کشور که در مجموع شش حوضه اصلی و ۳۰ حوضه فرعی شناخته شده به‌طور کامل میزان حقابه‏ها تعیین شده است.





وی با اشاره به تدبیر دولت یازدهم برای مدیریت منابع آب اعلام کرد: در گذشته وزارت نیرو تنها با کمک استانداری کار را پیش می‏برد، اما اکنون تمام سازمان‏های ذی‌ربط در مدیریت منابع آب نقش دارند.





قائم‌مقام وزیر نیرو ادامه داد: وزارت نیرو مسوولیت تامین آب شرب شهرها و روستاها را برعهده دارد، اما این موضوع به این معنا نیست که بی‌برنامه به هر استان آب تخصیص دهد بلکه میزان آب تخصیصی به هر استان با توجه به منطق کارشناسی صورت می‏گیرد.







انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;