نگاهی به تورم مسکن در ایران و آمریکا

شاخص قیمت جهانی مسکن پس از کمتر از ۲ سال کاهش، مجدداً در مسیر صعود قرار گرفته است. 
گزارش تاسیسات نیوز، «اکونومیست» نشان می‌دهد که رکود مسکن در کشورهای ثروتمند، زودتر از همیشه به پایان رسیده و آمریکا به عنوان نماد این صعود مورد بررسی قرار گرفته است. از سوی دیگر با نگاهی به روند وضعیت مسکن در ایران روند سیاست‌‌گذاری‌‌ها را مورد بررسی قرار دادیم. تورم مسکن در آمریکا مثبت شده و به ۶.۵ درصد رسیده است، در حالی که سال گذشته میلادی قیمت مسکن در این کشور ۵.۵ درصد افزایش یافته بود. آمریکا با استفاده از افزایش نرخ بهره وام مسکن توانست در دو سال گذشته جلوی رشد قیمت‌ها را بگیرد. اما اکنون سه محرک جدید شامل تقاضای مسکن مهاجرین، کاهش سایر هزینه‌های زندگی و افزایش درآمد خانوارها به واسطه افزایش دستمزدها در یکسال گذشته، آن ابزار را ناکارآمد کرده‌اند.
در ایران نیز تورم مسکن همواره بالا بوده است. به عنوان مثال، در سال‌های اخیر نرخ رشد قیمت مسکن در برخی مناطق تهران به بیش از ۳۰ درصد رسیده است. در ایران، سیاست‌های کنترلی معمولاً محدود به مقررات بانکی و تسهیلات وام مسکن بوده که تاثیر چندانی در کنترل قیمت‌ها نداشته‌اند. تقاضای مسکن به دلیل نرخ بالای رشد جمعیت جوان و نیاز به مسکن همواره بالا بوده است. افزایش قیمت ارز و تورم کلی نیز بر افزایش قیمت مسکن تاثیرگذار بوده‌اند. برخلاف آمریکا که افزایش دستمزدها به افزایش قدرت خرید خانوارها منجر شده، در ایران افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید خانوارها مشاهده می‌شود.
هر دو کشور آمریکا و ایران با روند صعودی قیمت مسکن مواجهند، اما دلایل و ابزارهای کنترلی متفاوتی دارند. آمریکا با استفاده از ابزار نرخ بهره وام مسکن تا حدی جلوی رشد قیمت‌ها را گرفته است، در حالی که در ایران ابزارهای کنترلی کمتر موثر بوده‌اند. درمجموع، هر دو بازار با چالش‌ها و فرصت‌های خود روبه‌‌رو هستند، اما تفاوت‌های کلیدی در سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی دو کشور وجود دارد که بر روند بازار مسکن تاثیرگذار است.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;