ناگفته های شنیدنی از زنان در دنیای مردانه تاسیساتی!(قسمت پایانی)
تاسیسات نیوز: یک گردهمایی زنانه در رشته ای مردانه که حضور در آن را برای زنان در این عرصه متفاوت تر از رشته های دیگر می سازد، جالب و شیرین و عجیب است… جالب از منظر حضور مقتدرانه زنانی در عرصه فعالیت خود در جامعه ای مردسالار و شیرین و عجیب از این نظر که مدیریتِ درهم آمیختگی اقتدار در کار و لطافت در خانه را می توان به خوبی در لایه لایه سخنان این سه زن احساس کرد. الهه حسنلو مدیرعامل شرکت کاراتهویه عصر نوین با بیش از ۲۰ سال سابقه فعالیت در صنعت تهویه و تاسیسات، کوثر جعفری مدیرعامل شرکت تهویه ساز شار و نیره شمشیری مدیر آموزش آکادمی کاشانه به عنوان نخستین موسسه آموزشی در حوزه تاسیسات در فضایی سرشار از مدیریت مرموز و ناشناخته زنانه و آمیخته از زنانگی های قدرتمند و پراحساس مادرانه و زنانه به بیان دغدغه های خود پرداختند که حاصل آن گزارش شد که دریل قسمت دوم آن را مشاهده می کنید.
در ادامه این گزارش به مقوله مدیریت و کارآیی زنان در محیط های کاری پرداخته شد. جعفری با بیان اینکه زنان در بسیاری از رشته ها بسیار موفق تر از آقایان ظاهر شده اند گفت: در دنیا مدیریتهای اجرایی خانم تجربههای مطلوبی داشته اند.
حسنلو با تاکید بر اینکه نگاه من همواره سعی کرده ام که نگاه جنسیتی به این مقوله نداشته باشم گفت: انتخابهای من مطلقا شایستهسالاری است. یعنی اصلا جنسیت برای من رنگی ندارد چون خودم این تجربه را داشتم. یک سری جاها احساس میکنم که مکمل بسیار خوبی میشوند در کارهای تیمی به خاطر آن دقت نظر و وسواس در کارها میتوانند بسیار کمک کننده باشند. من بارها پیش آمده که حتی یک خانم هم در مجموعه تیم کاری من نبوده اند بعنوان نمونه الان مسئول دفتر من یک آقاست. ترجیح دادم آقا انتخاب بکنم چون میتوانم کارهای زیادی به او بسپارم و در عین حال هم خانمی نبود که این شرایط را بپذیرد نه آنکه من نخواهم. برایم فرقی نمیکند. هرکسی بتواند آن پستی که میخواهم انجام دهد مهم نیست خانم باشد یا آقا. اما متاسفانه ما حتی در سطح حکومتی حتی یک وزیر خانم نداریم. مشاور و معاون هم نداریم. چند پست نمایشی داریم که آن هم بسیار گزینشی است.
او ادامه داد: همه میدانیم کارگری که چاه میکند کارش خیلی سخت است اما بحث اصلی این است که کار زمانی سخت است که مسئولیتش سنگینتر باشد. حتی در عراق چهار وزیر خانم است که دو تا مسلمان هستند و دوتا نه، خیلی جالب است. نمیشود به نسل الان بگوییم زنان در ایران جایگاه بالایی دارند. من اصلاً جایگاه زن در ایران را بالا نمیبینم اصلا جایگاهی برایش نمیبینم که بالا و پایین باشد. اصلا حضور ندارد و حذف شده است. در زمینه صدر مجلس و دولت اصلا ۵۰ درصد خانمها دیده نمیشوند. تقریباً حتی در مرحله کارمندی هر چقدر دولت عوض شد خانمها را کمتر کردند. به خاطر این که صورت مسئله را پاک کردند چون کارآفرینی نشد، جایگاه شغلی برای آقایان ایجاد نشد، دیگر علنا گفتند چه دلیلی دارد که زن بیاید سر کار و مرد کار نداشته باشد. خانمها را یکی یکی حداقل من در شهرداری دو سه نفری که میشناختم، تمام کارمندان خانم تعدیل شدند و به جای آنها آقا استخدام شد. از سویی حتی افزایش آمار جامعه زنان مهندس از سوی برخی مقامات مسئول بعنوان یک معضل تلقی شده است که باید در اندیشه راهکاری برای آن بود. شاید عدم جذب در برخی از رشته ها مانند «برق قدرت» نیز نشات گرفته از همین تفکر باشد.
بیشتر بخوانید