مهندسین از نگاه منفعلانه در مورد مسائل تخصصی و فنی استان بپرهیزند

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با اشاره به گسترش بی‌رویه محدوده شهری یزد گفت: مهندسین باید با پرهیز از نگاه منفعلانه و باری به هر جهت، به تمامی تغییراتی که در حوزه فنی از جزئیات ساختمان سازی تا کلیات شهرسازی ورود کرده و راه حل ارائه دهند.
به گزارش تاسیسات نیوز، مهندس «مجتبی فرهمند» در جلسه مشترک با کارگروه اخلاق حرفه ای سازمان که با هدف بررسی مکانیزم انتخاب مهندسین برتر حوزه اخلاق حرفه‌ای در سال ۱۴۰۰ برگزار شد، گفت: رابطه مردم با مهندسین به عنوان پاشنه آشیل سازمان نظام مهندسی محسوب می شود که برای حل این مشکل اقدامات کمیسیون اخلاق حرفه ای می‌تواند راهگشا باشد.
 وی با بیان اینکه رضایت جامعه هدف از مهندسین مطلوب‌ترین حالت ارائه خدمات نظام مهندسی است، اظهار کرد: علاوه بر مباحث فنی، نقش مهندسین مخصوصاً مهندسین پیشکسوت در ارائه خدماتی مانند مشاوره برای کاهش هزینه های اجرا و ارتقاء بهره‌وری ساختمان از اهمیت خاصی برخوردار است و ایمنی، رفاه و سلامت عمومی جامعه یکی از اصلی ترین کدهای اخلاقی در بحث اخلاق مهندسی است.
مهندس فرهمند با اظهار تاسف از عدم وجود یک آیین نامه مدون برای اخلاق حرفه ای مهندسی در کشور خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین آیین نامه هایی که در کشورهای پیشرفته تدوین و به‌طور مداوم یادآوری و و بروزرسانی می شود همین آیین نامه اخلاق مهندسی است که امیدواریم در دستور کار کمیسیون اخلاق حرفه‌ای سازمان هم قرار گیرد.
وی یکی از شاخص های اخلاق در مهندسی را ورود مهندسین تنها در حوزه مهارتی  و تخصصی خود عنوان کرد و گفت: باید بپذیریم که تمامی تخصص‌ها محترم هستند و هر فردی ‌تنها باید در محدوده مهارت خود خدمات ارائه دهد بنابراین این رفتار مسئولانه و اخلاقی باید از شاخص‌های کمیسیون اخلاق حرفه‌ای مهندسین باشد.
 رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به «نگاه فنی و مبتنی بر دانش» یادآور شد: نظام مهندسی تنها مرجعی است که می‌تواند به عنوان یک نهاد مدنی و تخصصی با پرهیز از نگاه سیاسی و مصلحت اندیشی های بی مورد به اظهارنظرهای فنی و کارشناسی بپردازد و تجارب خود را به نسل بعدی منتقل کنند.
وی از سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان دیده بان تخصصی استان در حوزه صنعت ساختمان یاد کرد و افزود: مهندسین باید با پرهیز از نگاه منفعلانه و باری به هر جهت، به تمامی تغییراتی که در حوزه فنی از جزئیات ساختمان سازی تا کلیات شهرسازی نظیر مدیریت مصرف انرژی در ساختمان‌ها و گسترش محدوده شهری صورت می گیرد، ورود کرده و راه حل ارائه دهند.
مجتبی فرهمند در پایان تصریح کرد: نقش مسئولانه مهندسین صرفا نظارت و طراحی ساختمان نیست و همه ما نسبت به آیندگان مسئولیت اجتماعی داریم و باید به عنوان نمایندگان متخصص در جامعه پیرامون مسائلی مانند محیط زیست، آلایندگی فضا، تولید دی اکسید کربن و گسترش بی رویه محدوده شهری واکنش نشان دهیم.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;