مقابله با آلودگی صوتی با جدیدترین فناوری های عایق صوتی
امروزه آلودگی صوتی یکی از معضلاتی است که افراد بسیاری درگیر آن هستند و تاثیرات منفی در زندگی عادی افراد گذاشته است.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، امروزه آلودگی صوتی یکی از معضلاتی است که افراد بسیاری درگیر آن هستند و تاثیرات منفی در زندگی عادی افراد گذاشته است. اما باید این را در نظر بگیرید که همیشه برای هر مشکلی یک راه حلی وجود دارد.
راه حل آلودگی صوتی استفاده در عایق است. عایق در بخش های مختلف مانند بخش صنعتی، اداری و خانگی قابل کابرد دارد. در واقع عایق صوتی استفاده از عایق به منظور کاهش انتقال صدا از یک محیط به محیط دیگر است.
عایق های صوتی در دیوارهای مشترک، کف و سقف و …. قابل است. عایق های صوتی که قالبا به شکل فوم هستند که اصلاحا فوم های آکوستیک نامیده می شوند. این فوم ها در مدل های مختلف مانند عایق صوتی ساده یا دو رو صاف، عایق صوت تخم مرغی و … موجود است. مدل عایق ها با توجه به متراژ و اندازه مکان مورد نظر برای عایق کاری است. همچنین عایق صوتی هم بصورت توکار و هم به صورت روکار قابل اجراست.
عایق های صوتی چه در شکل فوم عایق صدا و چه در شکل عایق فوم آکوستیک صوتی صداگیر مدل دو رو صاف و مدل شانه تخم مرغی جایگزین بسیار مناسبی برای عایق های سنتی و قدیمی پشم شیشه، پشم سنگ و یونولیت است و لازم به ذکر است که می توان آنها را به راحتی بر روی هر سطح صاف و صیقلی نصب نمود. همچنین بهترین راه حل برای کاهش صوت، لرزش و انعکاس صداست که امروزه در بطور گشترده ای در کشورهای اروپایی، آمریکایی و آسیایی مورد استفاده قرار می گیرند.
عایق های صوتی ساده یا شانه تخم مرغی که از جنس فوم آکوستیک هستند انعطاف پذیری بالایی دارند و به همین دلیل قابلیت اجرا با هر گونه نقشه را دارند. عایق های صوتی در ضخامت های متفاوتی وجود دارند که انتخاب ضخامت آنها بستگی به صداهایی دارد که می خواهید از ورود آنها جلوگیری کنید. برای مثال برای جلوگیری از ورود صدای موتور اتومبیل به داخل بدنه، می بایست از عایق صوتی به ضخامت ۱۰ میلیمتری استفاده کرد.
بهترین زمان استفاده از عایق های صوتی هنگام ساخت و ساز است. یکی از مزیت های استفاده از عایق های صوتی در حین ساخت و ساز این است که می توان سطوح مورد نیاز را آماده و یکپارچه کرد تا مقاومت و چسبندگی لازم برای نصب عایق ایجاد شود.
عایق صوتی توکار
عایق توکار به عنوان مصالح ساختمانی شناخته می شود که در حین ساخت و ساز به بخش های مختلف ساختمانی اضافه می شود. یکی از کاربردی ترین عایق های صوتی توکار که علاوه بر جلوگیری از ورود صدا در برابر گرما و سرما و رطوبت نیز عایق است، عایق xps است. شایان ذکر است که این عایق بسیار با دوام و دارای عمر طولانی است.
یک مدل دیگر عایق وجود دارد که بصورت لوله ای است و به فوم آکوستیک لوله ای معروف است و کابرد آن جلوگیری از ورود صدای لوله های آب است. عایق های صوتی پلی اورتان و … نیز از دیگر انواع عایق های صوتی توکار هستند.
عایق صوتی روکار
عایق های صوتی روکار تنوع بالایی داردند و در فضاهای باز مورد استفاده قرار می گیرد. جنس این نوع عایق ها از فوم است و در جذب صدای بالایی دارند که در کف و سقفو دیوارها قابل استفاده است. عایق شانه تخم مرغی و عایق صوتی ساده از جمله عایق هایی هستند که در این دسته قرار می گیرند.
عایق الاستومری
عایق الاستومری یک نوع عایق می باشد که در سیستم های کانال های تهویه و هوارسانی، سیستم های سرمایش و گرمایش و … در صنایع مختلف از قبیل صنعت پتروشیمی، نفت و گاز، تاسیسات ساختمانی و … مورد استفاده قرار می گیرد که باعث افزایش راندمان و کاهش مصرف انرژی می شود.
مقاومت بالای عایق الاستومری در برابر دمای بالا، مواد شیمیایی، اشعه UV، رطوبت و … از ویژگی بارز این عایق است و غیر قابل اشتعال بودن ویژگی است که عایق الاستومری را از سایر عایق ها متمایز کرده است. عایق الاستومری در دو مدل لوله ای و رولی تولید و به بازار عرضه می شود.
انواع عایق های الاستومری
* عایق الاستومری رولی ساده(پشت چسبدار و بدون چسب)
* عایق الاستومری رولی با روکش آلومینیوم(پشت چسبدار وبدون چسب)
* عایق الاستومری رولی صوتی شانه تخم مرغی(پشت چسبدار و بدون چسب)
لوله فلکسی
لوله فلکسی یا لوله فلکسیبل، لوله ای خرطومی شکل و البته انعطاف پذیر است. لوله فلکسی در انواع مختلف برای کابردهای متفاوت تولیو عرضه بازار می شود. در واقع لوله فلکسی را می توان به عنوان یک مصالخ ساختمانی در نظر گرفت که در بخش تاسیساتی مورد استفاده قرار می گیرد.
جنس لوله فلکسی
جنس لوله فلکسی با توجه به کاربردهای متفاوت آن تولید می شود و مشتری نوع مورد نظر را با توجه به نیاز خود سفارش می دهد. در زیر به برخی از انواع مختلف لوله فلکسی اشاره شده است:
* لوله فلکسی فلزی ساده
* فلزی خرطومی
* لوله فلکسی فلزی روکش دار
* لوله فلکسی پلاستیکی
* لوله فلکسی پلاستیکی روکش دار شیلد دار
* لوله فلکسی نشوز
* لوله فلکسی تک پیچ و دو پیچ
انواع لوله فلکسی
لوله فلکسی در انواع مختلف تولید می شود و هر نوع کاربرد خاص خود را دارد:
* لوله فلکسی تابلویی
* لوله فلکسی خرطومی نسوز
* لوله های فلکسی پلاستیکی روکش دار
* لوله های بدون روکش پلاستیکی
کاربرد لوله فلکسی خرطومی
لوله های خرطومی فلکسیبل یا همان لوله فلکسی در فضاهای صنعتی بسته و کارگاهی باز، سوله ها، موتورخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در مکان هایی که دوربین مدار بسته نصب شده است، لوله های فلکسی می تواند به عنوان پوشش محافظ مورد استفاده قرار گیرد.
دیگر کاربرد لوله فلکسی خرطومی، به عنوان پوشش محافظ در انواع وسایل صنعتی و برقی است.
منبع
اخبار ساختمان