مشترکین پرمصرف آب جریمه میشوند
وزیر نیرو گفت: در صورتی که مشترکین پرمصرف آب الگوی مصرف را رعایت نکنند، ممکن است ناچار شویم با تصویب دولت جرایمی را برای آنان در نظر بگیریم.
به گزارش تاسیسات نیوز، حمید چیت چیان در حاشیه دهمین همایش بینالمللی انرژی در جمع خبرنگاران در خصوص برخورد با مشترکین پرمصرف، افزود: متاسفانه کشور در شرایط طولانی خشکسالی قرار دارد و تنها راه، مدیریت مصرف توسط مصرف کنندگان است.
وی ادامه داد: آب با قیمت بالا تامین و به مصرف کنندگان عرضه میشود و در صورتی که تنها 20 درصد صرفه جویی صورت گیرد، بسیاری از هزینه های دولت کاهش خواهد یافت.
وزیر نیرو اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع آب در کشور، متوسط میزان سرانه آب شرب برای هر نفر در روز 250 لیتر می باشد که این شاخص در کشور پیشرفته ای مثل آلمان 159 لیتر است که عدم رعایت الگوی مصرف موجب هدررفت انرژی و منابع طبیعی خواهد شد.
وی درباره اقدامات هشداردهنده این وزارتخانه به مشترکان پرمصرف نیز خاطرنشان کرد: اگر یک یا دو روز آب مشترکان پرمصرف قطع شد این اقدام هشداری بود تا مشترکان در نحوه مصرف خود تجدیدنظر کنند.
چیت چیان درباره محیط زیست و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر نیز گفت: مساله تغییرات اقلیمی و گرم شدن کره زمین بخش قابل توجهی ناشی از کاربرد انرژی فسیلی است.
وی افزود: حفاظت از محیط زیست و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر آلودگی و گازهای گلخانهای ندارد و استفاده از انرژی گاز طبیعی در مقایسه با دیگر سوختهای فسیلی مانند زغال سنگ که میزان کمتری انتشار دی اکسید کربن دارد، آسیب کمتری به محیط زیست میرساند.
وزیر نیرو در خصوص برنامههای این وزارتخانه با توجه به بدهیهایش گفت: این امر در ابتدای فعالیت دولت یازدهم مورد توجه قرار گرفت به طوری که مشخص شد بخش برق بیش از 16 هزار میلیارد تومان بدهی دارد که به علت پایین بودن تعرفههای برق نه تنها این رقم کاهش نیافته بلکه مقداری نیز به آن افزوده شده که در لایحه حمایت از تولید و خروج از رکود این موضوع مورد توجه قرار گرفته است.
چیت چیان افزود: بدهیهای صنعت برق به خاطر پایین بودن راندمان کاری این وزارتخانه نبوده بلکه هزینه تولید برق بیش از میزان دریافت آن است.
وزیر نیرو درباره تعامل با وزارت جهادکشاورزی در خصوص استفاده از منابع آب نیز گفت: طی جلساتی که با وزارت جهاد کشاورزی داشتهایم اعتبارات مناسبی مرتبط با تبدیل روشهای آبیاری در این وزارتخانه مدنظر قرار گرفته شده است.
چیت چیان درباره تهاتر گاز در مقابل آب نیز گفت: برغم اینکه ایران دارنده ذخایر گازی غنی است ولی موضوع تهاتر آب در حال حاضر منتفی است؛ هرچند در زمینه بهرهگیری از منابع آب و تعامل با کشورهای همسایه مذاکراتی در حال انجام است.
وی افزود: اتاق فکر آب وزارت نیرو طرح جامع آب مجازی را در این زمینه تهیه کرده تا بتواند آبی که برای تولید دیگر محصولات مورد استفاده قرار میگیرد؛ دوباره بهره برداری شود.
وزیر نیرو گفت: شرایط فعلی آب و محدودیت منابع ما را به صورت جدی وادار میکند در خصوص واردات و صادرات کالا توجه داشته باشیم و اقدامی نکنیم که منجر به تشدید کمبود منابع آب شود.
چیت چیان درباره اظهارات گفته شده مبنی بر ظرفیت 37 روزه منابع آبی برای تهران نیز گفت: مساله به این صورت نبوده و در گزارش ارائه شده موارد دیگری نیز وجود داشته که باید مورد توجه قرار میگرفته است.
پایان پیام/.