مراحل آموزش و نگهداری دیگ های بخار سیار
از دیرباز استفاده از تجهیزات مولد بخار در صنایع مختلف از جمله صنایع نفت و پتروشیمی، صنایع فولاد، صنایع سیمان، صنایع غذایی، نیروگاهها، موتورخانههای گرمایش ساختمانی و اغلب صنایع کوچک و بزرگ بصورت ثابت( موتورخانه) معمول بوده…
از دیرباز استفاده از تجهیزات مولد بخار در صنایع مختلف از جمله صنایع نفت و پتروشیمی، صنایع فولاد، صنایع سیمان، صنایع غذایی، نیروگاهها، موتورخانههای گرمایش ساختمانی و اغلب صنایع کوچک و بزرگ بصورت ثابت( موتورخانه) معمول بوده و تجهیزات تولید بخار از جمله دیگبخار، مخازن سوخت، مبدلها، مخازن آب، سیستمهای صنعتی، تصفیه آب، و … در یک محل ثابت، نصب شده و از آن بهرهبرداری میگردد ولی امروزه با توجه به پیشرفت صنایع و ایجاد تغییر در روشهای تولید و رقابت سخت بر سر کاهش هزینهها تولید و نیاز به افزایش سرعت در راهاندازی پروژهها و بهرهوری زمان در پروژهها نیازمندیهای جدیدی بوجودآورده که روشهای قبلی تولید بخار جوابگوی آنها نیست و یا به نسبت هزینه اولیه نصب و راهاندازی بهرهوری کمی حاصل نماید، لذا میبایست محصول جدیدی تولید می شد که جوابگوی نیازهای کل ذیل باشد.
مراحل آموزش و نگهداری دیگ های بخار سیار با راهنمایی شرکت پاکمن قدم به قدم پی می گیریم:
1- قابلیت حمل از محل به محل دیگر بدون نیاز به اجرای عملیات طولانی و هزینه بر لولهکشی ، کابلکشی، عایقکاری و ….
2- قابلیت ذخیره سوخت و آب برای زمان محدود و تولید آب نرم برای استفاده مستمر و همچنین عدم وابستگی به شبکه برق و آب و سوخت
3- قابلیت راهاندازی سریع پس از استقرار در محل مصرف
استفادهکنندگان دیگر:
در ایران استفاده از دیگهای بخارسیار چندان مرسوم نبوده ولی باتوجه به شرایط ویژه پروژههای صنعتی و تولیدی در حال حاضر ساخت این محصول را ضروری نموده است،این در حالی است که در جوامع پیشرفته به موازات تکمیل و توسعه موتورخانهها این سیستم نیز پیشرفت نموده و موسساتی بعنوان rental system جهت اجاره بویلرهای سیار مشغول به ضمانت هستند.
با توجه به موارد پیش گفته مصارف بسیار زیادی برای دیگهای بخار سیار در ایران نیز وجود دارد که برخی از مهمترین موارد آنها اشاره میشود.
– صنایع نفت جهت شستشوی مخازن و piping و انجام سرویسهای سالیانه و راهاندازیهای اولیه
– عملآوری بتن در فصلهای سرد سال و یا مناطق سردسیر
– صنایع انرژی و نیروگاههاجهت راهاندازی سیستمهای تولید آب نرم(wtp) در سیکلهای اولیه راهاندازی و متعاقباً جهت اسیدشویی بویلرهای اصلی و سرویسهای سالیانه
– صنایع غذایی جهت استفاده در فصلهای پرمحصول که تجهیزات ثابت توانایی جوابگوی به اندازه مواد اولیه در اختیار ندارند
– در حوادث غیر مترقبه جهت ایجاد گرمایش پمپهای موقت اسکان، میکروبکشی، گندزدایی زبالهها و استریل تجهیزات و محلها و تاٌمین بخار مورد نیاز بیمارستانهای صحرایی
– بنادر و کشتیرانی جهت شستشویمخازن، استریل نمودن انبارها و …..
سیستم بخار سیار 2000 Kg/h شرکت پاکمن
این محصول باتوجه به نیاز کشور در شرایط کنونی از هدررفت سرمایههای ملیو کمک به تولید در صنایع مختلف طراحی و ساخته شده و سعی گردیده کلیه ملزومات سیستم بخار برای دیگ بخار لوله آتشی وجه ممکن در شرایط سخت محیطهای مختلف قابل بهره برداری شود.
مشخصات فنی
ظرفیت |
capacity |
2000کیلو گرم در ساعت با فشار 10 بار |
2000kg/h at 10 bar |
سوخت مصرفی |
Fuel consumption |
– گازوئیل کلاس 126 : ِِDکیلوگرم در ساعت – گاز طبیعی: 150مترمکعب با فشار 140میلی بار |
-Gasoil D class:126kg/h
-natural gas: 150m³ at 140 mbar |
برق مورد نیاز |
Electrical power requipment |
برق 3 فاز، 380 ولت، با جریان 80آمپر |
3PH,380 VAC , 80 A |
سایز ورودی و خروجی |
Conuection size |
خروجی بخار:”4،کلاس 300فلنچی – ورودی گاز: “1/2 1، pn16، دنده ای – ورودی گازوئیل:”1، دنده ای – ورودی آب:” 1/2 1، کلاس 150، فلنچی – خروجی بلودان:” 1/2 1،pn16، فلنچی |
-main steam output:4″,#300,FLG -natural gas input: 1 1/2″, pn16, FLG -gasoil supply:1″, NPT -Feed water input: 1 1/2″ ,pn16, FLG -blowdown: 1 1/2″, pn16, FLG |
وزن و ابعاد |
Weight and dimensions |
– وزن حمل و نقل: 17تن – وزن در حال کار: 30تن – ابعاد: (طول*عرض*ارتفاع): 365*2.60*2.20 |
Shipping weights: 17ton Oprating weight: 30ton Dimensions(m) (L*W*H): 2/20*260*360 |
لیست تجهیزات |
Equipment list: |
دیگ بخار:2تن در ساعت با فشار 10بار دی اریتور : 9000 پوند در ساعت مخزن کندانس: 3000 لیتر سختی گیر: ………گرین فیلتر شنی:…………….گالن در دقیقه مخزن ذخیره گازوئیل: ………لیتر پمپ تغذیه دیگ: 2عدد گرندفوس مدل……… پمپ دی اریتور:2عدد گرندفوس مدل …….. مشعل: pm6-klgm مدولار سیستم کنترل سطح آب دیگ: تک عنصره مدولار فلوتر بخار: ازمونت با سنسور اریفیس |
Steam boiler: 2ton/h at 10bar Deaerator:9000lbs/h Condensate tank:3000lit Water softener: ………grain Sand filter: ……….6pm Gasoil storange tank: …………lit Boiler feed water pump: 2*….. Grundfus Deaerator feed pumps:2*….. Grundfus Burner:pm6-klgm Boiler water level control: Single element spirax sarco
Steam flow water:rosmont with orifis plat. |
استقرار دستگاه
دستگاه در محل پیشبینی شده مستقر گردد. (معمولاً بهترین محل، نزدیکترین محل به مصرف کننده می باشد.)
دستگاه کاملاً ثابت و تراز گردد.
استقرار دستگاه بر اساس چک لیست ذیل بازرسی شود.
اتصال آب تغذیه با فشار حداقل 4 بار به نازل ورودی فیلتر شنی
محل نازل
اتصال خروجی بخار سیستم به مصرف کننده از نازل “4 PN25
اتصال برق به تابلو اصلی سیستم ترمینالهای R , S , T , E , N با ولتاژ380VAC و جریان 200A
محل ترمینالها
نصب برج دیاریتور
دی اریتور
برج دی اریتور
اتصال خط سوخت به دستگاه
1-6 خط سوخت گازوئیل به منبع ذخیره روزانه متصل شود.
2-6 خط سوخت گاز با فشار 4bar (60 Lbs) و حجم 158 متر مکعب در ساعت به فلانچ ورودی مطابق شکل متصل گردد.
آبگیری سیستم
1-7 کلید اصلی تابلو برق را وصل نمایید.
2-7 فیوز مدار فرمان سیستم کنترل را وصل نمایید.
3-7 فیوز مدار قدرت پمپهای کندانس و بویلر را وصل نمایید.
4-7 شیرورودی آب به فیلتر شنی را باز نمایید.
فیلتر شنی
1-4-7 شیر هواگیری فیلتر شنی را باز نمایید تا هوای موجود در مخزن خارج شود و پس از خروج آب از این مسیر شیر کاملاً بسته میشود و چک گردد تا فشار نمایش داده شده روی مانومتر 4 بار باشد.
2-4-7 شیرهای مسیر شستشو را باز نمایید و چک کنید آب خارج شده از مسیر شستشو کاملاً زلال باشد (در صورت کدر بودن آب این فرآیند تا پایان کدورت آب ادامه پیدا کند.)
3-4-7 پس از زلال شدن آب، شیرهای مسیر شستشو را بسته و شیرهای مسیر خروجی را باز نمایید.
4-4-7 برای دریافت اطلاعات تکمیلی در خصوص فیلترشنی به دفترچه کاربری اختصاصی این محصول مراجعه نمایید.
5-7 شیر ورودی به سختی گیر را باز نمایید.
محل سختیگیر
1-5-7 شیر هواگیری مخزن سختی گیر را باز نمایید تا هوای موجود در مخزن خارج شود و پس از مشاهده خروج آب از مسیر فوق شیر را کاملاً ببندید.
2-5-7 شیر مسیر تخلیه را از روی شیر سلوولو باز نمایید.
3-5-7 دسته شیر سلوولو را در حالت شستشو قرار دهید (WASH) و اجازه دهید یک دقیقه در این حالت بماند.
4-5-7 پس از بستن شیر ورودی و مسیر تخلیه، دسته شیر را در حالت احیاء (REGEN) قرار دهید و شیر ورودی، شیر تخلیه و شیر مسیر ورودی آب و نمک به سختی گیر را باز نمایید تا دستگاه شروع به مکش آب نمک به داخل سختیگیر نمایید و منتظر بمانید تا مخزن خالی شود.
5-5-7 کلیه شیرهایی که در آیتم 4-5-7 باز شده بود را ببندید و دسته شیر سلوولو را در حالت شستشو (WASH) قرار دهید و سپس شیر ورودی و شیر تخلیه سلوولو را باز کنید و اجازه دهید حدود 20 دقیقه رزین شستشو شود سپس آب خارج شده از این مسیر را تست کنید تا هیچ گونه نمکی نداشته باشد.
6-5-7 کلیه شیرهایی که در آیتم 5-5-7 باز شده بود را بسته و دسته شیر را در حالت RUN قرار دهید و سپس شیر ورودی و خروجی آب به سمت منبع کندانس را باز کنید.
7-5-7 از خروجی سختیگیر نمونه آب گرفته و تست نمایید که سختی آب به صفر رسیده باشد.
6-7 شیرهای مسیر ورودی به مخزن ذخیره را باز نمایید و از روی HMI شیر برقی تغذیه مخزن (SOV-AA001) را در حالت Auto قرار دهید. (با توجه به خالی بودن مخزن این شیر بلافاصله باز خواهد شد و آب نرم وارد مخزن میشود.)
1-6-7 منتظر بمانید تا سطح آب مخزن به سطح H برسد. (در خلال پر شدن مخزن اتصالات و فلانچهای مخزن و مسیرهای خروجی آن را چک کنید و در صورت نیاز آچارکشی نمایید.)
2-6-7 پس از پر شدن مخزن میبایست شیر برقی ورودی به مخزن بسته شود. (از روی HMI و سطح سنج مخزن مورد را بررسی نمایید.)
مخزن
7-7 شیرهای مسیر پمپها تا دیاریتور را چک کنید، بایست کلیه شیرها به جز شیرهای تخلیه و By Pass باز باشند.
1-7-7 از روی HMI پمپ شماره یک در حالت دستی قرار داده و جهت چرخش الکتروموتور را چک و در صورت نیاز تصحیح نمایید و سپس پمپ شماره یک را خاموش و پمپ شماره دو را مطابق پمپ شماره یک تست نمایید.
2-7-7 یکی از پمپها را در حالت RUN و پمپ دوم را در حالت Duty قرار دهید.
3-7-7 پمپ که در حالت RUN قرار گرفته با توجه به خالی بودن مخزن دیاریتور روشن میشود و می توانید صحت کارکرد آن را از روی مانومترهای بعد از پمپها چک کنید.
4-7-7 از روی نمایشگر سطح دیاریتور و HMI چک کنید تا سطح آب به سطح LSH برسد در خلال پر شدن مخزن مسیر را چک نمایید که هیچ گونه نشتی نداشته باشد و در صورت نیاز آچارکشی نمائید.
دیاریتور
5-7-7 پمپ کندانس به دیاریتور پس از رسیدن به سطح LSH خاموش میشود و با کاهش سطح به سطح LSL مجدداً به صورت اتوماتیک استارت میشود.
8-7 شیرهای مسیر خروجی از دیاریتور تا بویلر را چک کنید، کلیه شیرها (به استثناء شیرهای تخلیه خط وBy Pass) میبایست باز باشند.
1-8-7 از روی تابلو برق تنظیمات کنترلرهای LC2250 وLC1350 را مطابق دستورالعمل این دستگاه انجام دهید و با توجه به خالی بودن بویلر در این حالت باید شیر موتوری تغذیه (MOV AA005) در حالت کاملاً باز باشد.
کنترل های LC2250 وLC1350
2-8-7 از روی HMI پمپ شماره یک تغذیه دیگ را در حالت دستی قرار داده و دور موتور آن را چک و در صورت نیاز تصحیح نمائید و سپس پمپ مذکور را خاموش و این مرحله را برای پمپ شماره دو تکرار نمائید.
محل پمپها
3-8-7 پمپ شماره یک را از روی HMI در حالت RUN قرار داده وپمپ شماره دو را نیز درحالت DUTY و از روی مانومتر بعداز پمپ صحت کارکرد پمپ شماره یک را چک کنید.
4-8-7 از روی پمپ نازل مربوط به هواگیری پمپ را بازدید نمایید و مطمئن شوید هوایی داخل پمپ محبوس نشده است.
نازل هواگیری پمپ گراندفوس
5-8-7 از روی HMI افزایش سطح بویلر و وضعیت شیر موتوری AA 005 را چک کنید، با افزایش سطح دیگ شیر موتوری بصورت تدریجی شروع به بسته شدن مینماید. و پس از اینکه شیر مذکور تا 75% بسته شود، شیر برقیmin.flow باز میشود تا مسیر حداقل جریان پمپ را تأمین نماید.
6-8-7 وقتی سطح آب دیگ به LSH برسد شیر موتوری کاملاً بسته میشود، در این حالت 5 دقیقه منتظر بمانید و سپس سطح دیگ را چک نمائید، در صورت افزایش سطح به سطح LSHH پمپ تغذیه دیگ خاموش خواهد میشود و این موضوع بیانگر نشت در شیر موتوری AA005 و یا مسیر By pass آن می باشد که نیاز است برطرف شود.
آبنمای دیگ
8. روشن نمودن مشعل
1-8 راهاندازی مشعل با سوخت گازوئیل
1-1-8 شیر ورودی مخزن روزانه گازوئیل را بازکنید و منتظر بمانید تا مخزن پر شود.
2-1-8 شیرهای مسیر مخزن تا مشعل را باز کنید و از انتهای مسیر روی پمپ گازوئیل هوای محبوس شده در خط را خارج نموده، پس از خروج گازوئیل شیر هواگیری پمپ را ببندید.
پمپ گازوئیل
3-1-8 پمپ گازوئیل را به صورت دستی فعال نموده و جهت چرخش آن را چک و در صورت نیاز تصحیح نمائید.
4-1-8 فن مشعل را به صورت دستی استارت نموده و جهت چرخش فن را چک و در صورت نیاز تصحیح فرمائید.
5-1-8 از روی HMI نوع سوخت را در حالت گازوئیل قرار دهید و مشعل را استارت نمائید.
6-1-8 مراحل استارت مشعل را از روی رله مشعل (BMS) چک نمائید، وقتی نمایشگر رله روی علامت() باشد فن استارت میگردد و تا علامت (P) فشار هوای تولید شده توسط فن را چک میکند، پس از مناسب بودن فشار در مرحله بعد روی علامت () منتظر باز شدن کامل دریچه دمپر توسط دمپر موتور میماند.
7-1-8 پس از باز شدن کامل دمپر و دریافت باز خورد (FEED BACK) آن توسط BMS مشعل وارد مرحله اول هوادهی میشود، این مرحله تا نمایش علامت () روی BMS تداوم پیدا میکند.
8-1-8 پس از رسیدن به علامت دمپر شروع به بسته شدن میکند و پس از دریافت فرمان بازخورد (FEED BACK) وضعیت حداقل از طرف دمپر به رله (BMS) مشعل وارد مرحله تشکیل شعله میشود.
9-1-8 با کاهش زاویه دمپر هوای ورودی به مشعل کاسته شده و با نمایش علامت روی رله پمپ گازوئیل و جرقه زن وارد مدار شده و پس از نمایش علامت شیر ایمنی و شیر های مسیر ورودی سوخت باز شده و مشعل روشن خواهد شد.
10-1-8 در تمام مراحل 6-1-8 و 9-1-8 سیستم تشخیص شعله (UV cell) داخل کوره بویلر را از نظر تاریک بودن چک میکند و در صورت وجود نور اجازه ادامه کار به مشعل نخواهد داد و پس از تشکیل شعله روی علامت کارکرد آن معکوس شده و در صورت عدم وجود نور شعله داخل کوره باعث توقف کارکرد رله شده و مشعل lockout خواهد کرد.
11-1-8 پس از گذشت زمان لازم جهت تست پایداری شعله توسط BMS و از علامت مشعل میتواند افزایش ظرفیت دهد ولی با توجه به دمای پائین بویلر و احتمال ایجاد شوک حرارتی در بویلر از روی HMI مشعل را در حالت دستی قرار داده و شعله را در حداقل ظرفیت تنظیم نمایید.
9. تولید بخار و تنظیمات بویلر
1-9 تنظیمات پرشر سوئیچ و پرشر ترانسیمتر (مدولیت) و ترمورگلاتور را مطابق ذیل انجام دهید.
1-1-9 شاخصMain پرشر مدولیت را در فشار 1Bar-g تنظیم نموده و شاخص Diff را روی B قرار دهید.
2-1-9 شاخص Main پرشر سوئیچ حد(on/off) را در فشار 2bar-g تنظیم نموده و شاخص Diff را روی 0.5 bar-g تنظیم کنید.
3-1-9 شاخصMain پرشر سوئیچ اطمینان را در فشار 3bar-g تنظیم نموده و شاخصDiff را روی حداقل تنظیم کنید.
پرشر سوئیچ ها
ترمورگلاتور
4-1-9 دمای ترمورگلاتور را روی 100C با توجه به راهنمای دستگاه مذکور تنظیم نمائید.
2-9 شیر هواگیری نصب شده بالای دیگ را باز کنید و تا خروج بخار از شیر مذکور این شیر را نبندید، در خلال گرم شدن دستگاه و افزایش فشار بخار در دیگ تمامی اتصالات دیگ را آچارکشی و بررسی نمائید.
3-9 پس از اطمینان از عدم وجود نشت در اتصالات بویلر و خروج بخار از شیر هواگیری شیر مذکور را بسته و منتظر بمانید تا فشار به سطح تنظیم شده در آیتم 1-9 برسد، در صورت افزایش دمای دودکش به بالای 100C ترموکنترلر فرمان قطع اضطراری مشعل را صادر خواهد کرد. (درصورت عدم افزایش دما تا دمای مذکور منتظر بمانید تا در مراحل بعد دما افزایش پیدا کند و سیستم باعث توقف کارکرد مشعل گردد.) پس از این اتفاق اپراتور اطمینان حاصل میکند که تجهیزات مذکور فاقد ایراد هستند، لذا دمای ترمورگلاتور را روی عدد 240C ست نمائید و شستی reset thrmo را روی تابلو بفشارید تا سیستم به حالت کارکرد نرمال برگردد.
4-9 پس از رسیدن فشار بخار دیگ به 2bar مشعل بایست خاموش ورله روی علامت () درحالت آماده به کار باقی میماند ، در این حالت مجدداً کلیه اتصالات دیگ را آچارکشی کنید و مشعل را از روی HMI خاموش نمایید تا حداقل 30 دقیقه بویلر در شرایط مذکور بماند.
5-9 تنظیمات پرشر کنترلرها را طبق آیتمهای زیر تغییر دهید:
1-5-9 شاخصMain پرشرمدولیت را روی 8bar تنظیم نموده و شاخص Diff را تغییر ندهید.
1-5-9 شاخص Main پرشر حد را روی 9bar تنظیم نموده و شاخص Diff را روی 1bar تنظیم کنید.
2-5-9 شاخص Main پرشر اطمینان را روی 3bar تنظیم و شاخص Diff را روی حداقل تنظیم نمائید.
3-5-9 در صورت عدم افزایش دمای دودکش به شکل گفته شده در آیتم 3-9 تنظیمات آن را تغییر ندهید و پس از وقوع فرآیند گفته شده تنظیمات را تغییر دهید.
6-9 مشعل را از روی HMI روشن نمائید و مطابق آیتم 9 مراحل را چک کنید تا مشعل روشن شود سپس از روی HMI مشعل راروی حالت Auto قرار دهید تا شعله افزایش پیدا کنید.
7-9 با افزایش فشار تا سطح 3bar تنظیم شده درآیتم 2-5-9 پرشر مذکور بایست مشعل را بصورت اضطراری خاموش نموده و آژیر به صدا درآید (این فرایند کارکرد کنترل کننده فشار اطمینان را در سطح 3bar تایید میکند.) سپس شاخص Main پرشر را روی فشار 10bar و شاخص Diff را روی حداکثر رنج آن تنظیم نموده و شستی reset pre روی تابلو را بفشارید تا سیستم کنترل بویلر به حالت نرمال برگشته و مشعل روشن شود.
پرشر سوئیچ ها
8-9 در خلال افزایش فشار از 3 bar تا 6 bar کلیه اتصالات بویلر را چک نموده و آچارکشی نیز انجام شود.
9-9 در فشار 6 bar مشعل را خاموش نموده و شیر شیر سه راه زیر لول کنترل ها را تا انتها باز کنید در این حالت آب و بخار از مسیر تخلیه زیر کنترل کنندههای سطح خارج شده و اجرام اضافه احتمالی از ستون کنترلها خارج میشود همچنین علائم هشدار دهنده کاهش سطح در دیگ و همچنین عکسالعمل شیر موتوری را میتوان چک نمود.
شیر زیر لول کنترل
10-9 پس از گذشت حدود 30 دقیقه از زمان استراحت بویلر کلیه اتصالات چک و آچارکشی شود سپس مشعل را روشن نموده و منتظر بمانید تا فشار به سطح 9 bar تنظیم شده برسد.
10. استفاده از بخار جهت راهاندازی دیاریتور
1-10 پس از افزایش تا 9 bar مشعل خاموش شده و در وضعیت آماده به کار باقی میماند در این حالت ترموستات TS-002 را روی 80C و ترموستات TS-002 را روی 90C تنظیم نموده و شاخص Diff هر دو را در حداقل تنظیم نمایید و سپس شیر خروجی بخار به سمت دیاریتور را به آرامی باز کنید و سپس از روی HMI شیر برقی مسیر پیش گرمکن دیاریتور را در حالت Auto قرار دهید و شیرهای مسیر مذکور را به جز شیر By Pass باز کنید.
2-10 شیر فشارشکن مسیر گرمکن را روی فشار 1bar تنظیم نمایید.
PRV
3-10 منتظر بمانید تا دمای آب دیاریتور به 90 درجه سانتیگراد برسد در این حالت شیر برقی AA003 بسته شده و روند افزایش دما متوقف خواهد شد. دمای آب داخل مخزن دیاریتور را از روی ترمومتر TI-s01 می توانید مشاهده نمایید.
ترمومتر
4-10 در خلال افزایش دما کلیه اتصالات دیاریتور و خطوط ارتباطی بخار را آچارکشی نمایید.
5-10 شیر ونت بالای برج دیاریتور را چک نمایید بایست کاملاً باز باشد سپس شیرهای دستی مسیر دیاریت بخار را با استثناء شیرهای تخلیه و By Pass باز کنید.
6-10 فشار خروجی PRV این مسیر را در فشار 1 bar تنظیم نمایید. لازم به توضیح است مسیر مذکور فقط در زمانهای آبگیری دیاریتور و همزمان با پمپهای کندانس به دیاریتور از طریق شیر برقی AA002 باز میباشد لذا نیاز است تجهیز مذکور در HMI همواره در حالت RUN میباشد.
11. استفاده از بخار خروجی
1-11 شیرآلات و مسیر لوله کشی از بویلر تا مصرف کننده را آچارکشی و بررسی نمایید و مطمئن شوید مسیر مذکور بدون نشت بوده و احتمال تماس تصادفی افراد با تجهیزات و خط لوله وجود ندارد و در صورت لزوم مسیرهایی که احتمال خطر در آنها وجود دارد را علامتگذاری نمایید.
2-11 شیر خروجی بخار به مصرفکننده را به اندازه 1 دور، آرام آرام باز نمایید و منتظر شوید تا خط لوله کاملاً گرم شود و نقاطی از مسیری که دارای تله بخار هستند را چک نمایید و مطمئن شوید که تله های بخار به درستی عمل نمایند.
3-11 از روی نمایشگر فلومتر (FIT001) و HMI مقدار بخار خروجی را کنترل کنید و به آرامی شیر یک باز نمایید تا جریان بخار به 2 ton/h برسد سپس شیر را در این حالت رها کنید.
4-11 در حالت مصرف بخار ممکن است سطح خروجی از 2 تن بیشتر یا کمتر شود که نیاز است با باز و یا بستهتر نمودن شیر خروجی آن را کنترل نمایید.
5-11 در طول فرآیند بهرهبرداری تمامی مراحل پیش گفته چک شود، بایست به صورت اتوماتیک آب جدید به سیستم شارژ شده و پس از حذف اکسیژن در دیاریتور و انجام پیش گرمایش آب نرم با مشخصات جدول (1) بر اساس استاندارد BS-EN 12953-10 برای بویلر مهیا گردد و سپس با توجه به مصرف، مقدار لازم آب نیز به بویلر تزریق گردد و مقدار بخار نیز به صورت اتوماتیک و با ظرفیت متناسب توسط مشعل و دیگ تأمین شود و اپراتور نیز بر کلیه مراحل نظارت و چک لیستهای جدول (2) را تکمیل نمایید.
12. راهاندازی با سوخت گاز
1-12 در صورت راهاندازی با گاز تمامی مراحل مشابه آیتمهای قبل از به استثناء بخش 8 که مراحل متفاوت بر اساس سوخت گاز با وصل گاز به فلانچ ورودی انجام خواهد شد.
2-12 شیر گاز اصلی را باز کرده تا گاز با فشار 4 bar از فیلتر عبور کرده و تا شیر Shut off برسد.
3-12 ضامن شیر Shut off را بالا کشید تا ثابت شود سپس گاز وارد رگولاتور اصلی میشود.
4-12 درپوش بالای رگولاتور را باز کنید و به وسیله پیچ گوشتی فشار خروجی رگولاتور را روی 140 mbar تنظیم نمایید.
5-12 تمامی اتصالات خط گاز ورودی تا قبل از شیرهای گاز را با کف تست نمایید و مطمئن شوید هیچ گونه نشت گازی وجود ندارد.
6-12 رگولاتور ریلیف ولو را با بازکردن در پوش آن روی فشار 160 mbar تنظیم نمایید.
7-12 پرشر سوئیچ گاز low را در فشار 25 mbar تنظیم نمایید و پرشر سوئیچ گاز high را در فشار 150 mbar ست نمایید.
پرشر گاز
8-12 تمامی اتصالات مسیر تا ورودی مشعل را چک و آچارکشی نمایید.
9-12 از روی HMI سوخت گاز را انتخاب نمایید و در این حالت وقتی BMS حالت آماده به کار (3) را نشان می دهد سیستم نشتیاب شیرهای اصلی گاز را تست نموده و در صورت نشت هر کدام از شیرها LED مربوط به آن قرمز چشمک زن شده و در صورت عدم وجود نشت کلیه لامپ های LED روی دستگاه سبز شده و مراحل راهاندازی مشعل طی شده و در صورت تنظیم بودن مقدار سوخت و هوا مشعل با سوخت گاز راهاندازی خواهد شد. (مراحل راهاندازی در BMS مطابق سوخت گازوئیل است.)
10-12 در صورت عدم توازن مقدار سوخت گاز و هوا بایست با ثابت گذاشتن هوا مقدار سوخت گاز را تا رسیدن به شعله مطلوب از روی شیرهای گاز و شیر پروانهای ورودی گاز به مشعل تنظیم نمائید.این کار باعث میشود که مشعل در دو سوخت گاز و گازوئیل بدون تغییر در تنظیمات کار کند.
11-12 درصورتی که سوخت اصلی گاز باشد بایست ابتدا با سوخت گاز مشعل راهاندازی شده و هوا و سوخت بر مبنای حداکثر ظرفیت سیستم تنظیم شود و سپس سوخت گازوئیل بر پایه هوای تنظیم شده در سوخت گاز و با تغییر در مقدار سوخت گازوئیل تنظیم شود.
13. خاموش کردن بویلر
1-13 در صورت عدم نیاز به بخار برای 12 ساعت آینده فقط شیر خروجی را ببندید و مراحل بازرسی روزانه 1 انجام داده و چک لیستهای روزانه را نیز تکمیل نمائید.
2-13 در صورت عدم نیاز به بخار برای بیش از 48 ساعت تا 72 ساعت مشعل را از روی HMI خاموش نموده و منتظر بمانید تا فشار بخار صفر شود و سپس شیر خروجی را ببندید و چک کنید که سطح آب در دیگ بخار دی اریتور و مخزن کندانس در سطح نرمال باشد، سپس شیر ورودی آب و سوختهای مشعل را بسته و برق تابلو را قطع کنید. (توسط کلید اصلی)
3-13 در صورت پایان بهرهبرداری و عدم نیاز به بخار کارهای مرحله 2-13 را انجام دهید، سپس کلیه اتصالات مکانیکی و الکتریکی که در مرحله اولیه راهاندازی ، وصل شده بود را جدا نمائید ؛ سپس شیر تخلیه دیگ بخار، دی اریتور و مخزن کندانس را بازکنید و پس از تخلیه آب مجدداً شیرها را ببندید و مراحل آماده سازی جهت حرکت تریلر را انجام دهید.
14. انبار و نگهداری دیگ
1-14 در صورت عدم نیاز به بویلر برای مدت در حدود 6 ماه از روش تر طبق دستورالعمل نگهداری آن استفاده نمائید.
2-14 در صورت عدم نیاز به بویلر برای مدتی بیش از 6ماه و یا حمل دریایی از روش نگهداری خشک طبق دستورالعمل مربوطه استفاده نمائید.
15. دستورالعمل عیب یابی
دیف |
علائم |
نوع عیب |
روش رفع عیب |
1 |
عدم خروج آب از خروجی شستشوی فیلتر شنی |
-وجود گل و لای بیش از اندازه و عدم انجام شستشو در دوره های زمانی متناسب با شرایط آب ورودی -عدم تأمین فشار مناسب در آب ورودی -معیوب بودن شیر آلات |
-سیلیس را تعویض نمایید. -فشار متناسب را تأمین نمایید. (به وسیله پمپ) -شیر آلات معیوب را تعویض نمایید. |
2 |
خروج سیلیس از آب خروجی فیلتر شنی |
-معیوب بودن نازل دستگاه |
-سیلیس ها را تخلیه نموده و نازل را تعویض نمایید. |
3 |
خروج سیلیس در آب در حالت شستشو |
-معیوب بودن پخش کننده آب |
-پخش کننده را تعویض و یا تعمیر نمایید. |
4 |
خروج رزین در حالت wash از سختیگیر |
-معیوب بودن نازلهای نصب شده روی پخش کننده – معیوب بودن پخش کننده آب |
-نازلهای معیوب را تعویض نمایید. -پخش کننده آب را تعویض و یا ترمیم نمایید. |
5 |
خروج رزین در حالت RUN از سختی گیر |
-معیوب بودن نازلها ی پایین سختی گیر |
-پس از تخلیه رزین و سیلیس نازل را تعویض نمایید. |
6 |
عدم مکش آب نمک در حالتREGEN |
-عدم تأمین فشار مناسب در آب تغذیه -انسداد مسیر آب نمک -عدم تنظیم مقدار مکش آب |
-آب تغذیه با فشار 2-9 bar تأمین شود. -مسیر ورودی آب نمک را تمییز نمایید. -با توجه به دستورالعمل شیر سلوولو مکش را تنظیم نمایید. |
7 |
پس از انجام عملیات احیاء سختی آب خروجی کاهش پیدا نمیکند. |
-عمر رزین پایان یافته است. |
-رزین را تعویض نمایید. |
8 |
آب وارد مخزن کندانس نمیشود. |
-شیرهای مسیر بسته هستند. -فیلتر قبل از شیر برقی کثیف شده است. -شیربرقی معیوب است. -کابل اتصال برق به شیر برقی قطع شده است. -شیر برقی در در HMI در حالت Auto تنظیم نشده است. -کنترل کننده سطح ایراد دارد. |
-شیرهای مسیر را باز کنید. -فیلتر را تمیز نمائید. -بوبین و یا شیر برقی را تعویض نمائید. -کابل اتصال را وصل نمائید. -شیر برقی را در حالت Auto قرار دهید. -کنترل کننده را تنظیم و یا تعویض نمایید. |
9 |
آب مخزن کندانس سر ریز میکند. |
-سوئیچ H مربوط به کنترل کننده سطح معیوب است. -شناور کنترل کننده سطح معیوب است. -شیر برقی ورودی آب معیوب است. -مسیر By Pass شیر برقی باز است. |
-سوئیچ H را تعویض و یا تنظیم نمایید. -شناور را تعویض نمایید. -شیر برقی ورودی را تعویض نمایید. -شیر مسیر By Pass را ببندید. |
10 |
پمپهای کندانس به دیاریتور روشن نمی شوند. |
-از HMI پمپ در حالت RUN قرار ندارد. -فیوزهای مدار قدرت وصل نیستند. -سطح مخزن دیاریتور در وضعیت LSHاست. -کنترل کننده سطح دیاریتور معیوب است. -سطح مخزن کندانس LL است. |
– پمپ را روی RUN تنظیم کنید. – فیوزهای مدار قدرت پمپ را وصل کنید. – تا کاهش سطح به LSL منتظر بمانید و سپس پمپ را چک کنید. – کنترل سطح را تعویض کنید. – تا شارژ مخزن کندانس منتظر بمانید. |
11 |
پمپ کندانس روشن شده ولی مخزن دیاریتور پر نمیشود. |
– جهت چرخش پمپها معکوس است. – پمپ هوا گرفته است. – شیرهای مسیر ورودی و یا خروجی پمپ بسته هستند. – شناور کنترل کننده سطح معیوب است. |
– موتور را با تعویض فاز تغییر دهید. – پمپ را هواگیری نمایید. – شیرهای ورودی و خروجی را باز کنید. – شناور در کنترل کننده سطح را تعویض نمایید. |
12 |
مخزن دیاریتور سر ریز میکند. |
-کنترل کننده سطح دیاریتور معیوب است. |
– شناور کنترل سطح را تعویض نمایید. – کنترل سطح را تعویض نمایید. |
13 |
پمپهای بویلر روشن نمیشوند. |
– مخزن دی اریتور خالی است. – فیوز مدار قدرت پمپها معیوب و یا در حالت قطع میباشد – پمپ در حالت RUN قرار ندارد. – تنظیمات کنترل سطح دیگ نادرست است. |
– منتظر پرشدن مخزن بمانید. – فیوز مدار قدرت پمپها را وصل نموده و یا تعویض نمائید. – از HMI پمپ را در حالت RUN قرار دهید -تنظیمات کنترل کننده سطح LC1350 را چک کنید. |
14 |
پمپ بویلر روشن میشود ولی سطح آب بویلر بالا نمیرود. |
– جهت چرخش پمپ معکوس است – پمپ نیاز به هواگیری دارد. -MOVخروجی پمپ در حالت سیستم است. |
– دور موتور را با تعویض جای فازها تصحیح نمائید. – پمپ را هواگیری نمائید. – در صورت خالی بودن بویلر به تنظیماتLC2250 مراجعه نمائید. |
15 |
مشعل روشن نمیشود، رله روی علامت 3 توقف کرده است. |
– مشعل خاموش است. – فشار تنظیم نیست. – دمای دودکش تنظیم نیست. – پرشر هوا معیوب است. – فشار گاز نامناسب است.
|
-از روی HMI مشعل را روشن نمائید. -فشار کنترل کننده سطح را تنظیم نمائید. -دمای دودکش را از روی ترمورگلاتور تنظیم نموده و دکمه Reset Thermo را بفشارید. – پرشر هوای مشعل را تنظیم و یا تعویض نمائید. – فشار گاز را چک و تصحیح نمائید. |
16 |
فن مشعل روشن شده و رله روی علامت 5 و یا 6 توقف نموده است. |
– میکروسوئیچهای feed back دمپر موتور تنظیم نیست. |
– میکروسوئیچ feed back برای حداکثر را تنظیم نمائید. – میکروسوئیچfeed back برای حداقل دمپر موتور را تنظیم نمائید. |
17 |
مشعل روشن شده و پس از چندثانیه خاموش میشود و چراغ رله روشن نمیشود. |
– سیم بندی مربوط به UV معکوس است. – تنظیم مقدار سوخت و هوا متناسب نیست. – تنظیم سوئیچ فشارهوای مشعل نامناسب است |
– سیم بندی UV را معکوس نمائید. – تنظیم سوخت و هوا را چک کنید. – سوئیچ فشار هوا را متناسب با حداقل فشار هوای دمپر تنظیم کنید. |
ردیف |
علائم |
نوع عیب |
روش رفع عیب |
18 |
مشعل روشن میشود اما شعله زیاد نیست. |
– پرشر مدولیت تنظیم نیست. – مشعل در حالت کنترل دستی شعله، تنظیم شده است. |
– پرشر مدولیت(تدریجی) را تنظیم نمائید. – از روی HMI کنترل مشعل را در حالتAUTO قرار دهید. |
19 |
شعله نامناسب است و مشعل دود میکند و شعله قرمز رنگ است. |
– مقدار سوخت نسبت به هوا زیاد است. |
-مقدار سوخت را زیاد کنید. -مقدار هوا را زیاد کنید. |
21 |
فشار دیگ پس از بازکردن شیر خروجی بلافاصله صفر میشود. |
– در سیکل راهاندازی شیر هواگیری بسته بوده است. |
– شیر هواگیری را تاخروج بخار از آن نبندید و پس از خروج بخار آنرا کاملاً بسته نگه دارید. |
22 |
دمای آب دی اریتور افزایش نمی یابد. |
-ترموستات های دی اریتور تنظیم نیستند. -شیر برقی مسیر پیش گرمکن معیوب است. |
– ترموستات ها را تنظیم نمائید. – شیر برقی را تعمیر و یا تعویض نمائید. |
23 |
دی اریتور لرزش زیادی دارد. |
– دمای آب خیلی پایین است. – فشار تنظیم شده PRV زیاد است . – شیر ونت برج بسته است. |
– تا افزایش دما به حداقل تنظیمات صبور باشید و سپس سیستم را چک کنید. |
24 |
بخار خروجی حاوی مقدار زیادی آب است. |
– سطح آب بویلر زیاد بالا رفته است. – خطوط عایق نیستند. -TDS دیگ بالای 3000PPM است. |
– سطح آب بویلر را تصحیح نمائید. – خطوط را حتی الامکان عایق نمائید. – مقدار TDSرا چک نموده در صورت بالا بودن مقدار آن در بویلر از مسیر مخصوصTDS آب بویلر را تخلیه نمائید تا مقدار آن تصحیح شود. |
پایان پیام/.