مجلس با دوفوریت استفساریه قانون بیمه کارگران ساختمانی
به گزارش تاسیسات نیوز، نمایندگان مجلس با تقاضای دو فوریت در مورد طرح استفساریه ماده (۵) قانون بیمههای اجتماعی کارگران ساختمانی که با امضای ۵۸ نفر از نمایندگان به هیئت رئیسه رسیده بود، با ۱۷۴ رأی موافق، ۲۱ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۵ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
رکود در پروژههای ساختمانی
به گزارش ایلنا، جعفر قادری، نماینده طراحان این استفساریه گفت: با تغییراتی که از سال گذشته در بیمه کارگران ساختمانی ایجاد شد، این انگیزه در بین نمایندگان وجود داشت تا این قانون را اصلاح کنند، زیرا رکودی در پروژههای ساختمانی به همراه داشت. فرآیند اصلاح قانون طول کشید و در این فاصله برخی افراد ناچار شدند پرداختهایی به تأمین اجتماعی داشته باشند.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس ادامه داد: این ابهام وجود دارد که تکلیف مابقی پرداختها چه میشود؟ برخی موارد که ارتباطی به پروانه ندارد و بر روی زمین محاسبه میشود، متاسفانه توسط تامین اجتماعی بر روی هزینه صدور پروانه محاسبه و براساس آن حق بیمه دریافت میکند. شهرداریها برخی عوارض را مانند عوارض قطار شهری دریافت میکنند که به اصل پروانه اضافه میشود و نباید در بیمه کارگران محاسبه شود.
وی ادامه داد: در قالب سه سوال این استفساریه آورده شده که امیدوارم به صورت دوفوریتی تعیین تکلیف شود تا تامین اجتماعی و فعالان اقتصادی تکلیف خود را بدانند.
سازمانهایی به نام کارگران و به کام دیگران!
حسن لطفی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی و به عنوان موافق استفساریه مذکور عنوان کرد: کارگران زحمتکشترین قشر جامعه هستند و تامین اجتماعی و بانک رفاه کارگران متعلق به این افراد است، از وزیر کار بپرسید کدام یک از کارگران عضو هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی، بانک رفاه کارگران و یا شرکتهای تابعه آنها هستند. این سازمانها به نام کارگران اما به کام افرادی هستند که آنجا را به حیات خلوت خود تبدیل کردهاند.
نماینده مردم رزن و درگزین در مجلس با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی از زمانی که قرار شد ماده (۵) اصلاح و تا زمانی که رفت و برگشتها صورت گرفت از کارگران و پیمانکاران هزینه اضافی دریافت کرده است، ادامه داد: پروانههای ساختمانی بلاتکلیف هستند و این استفساریه بلاتکلیفی موجود را حل میکند. سازمان تامین اجتماعی از زمان ابلاغ قانون و صدور بخشنامه باید مطابق آن اقدام کند.
ساختوساز کاهش یافت
همچنین محمدتقی نقدعلی به عنوان موافق طرح مذکور گفت: قصد ما این است که به کارگران ساختمانی سود برسانیم، اما به دلیل کاهش ساخت و سازها به آنها ضرر رساندیم، اگر این استفساریه رأی لازم را کسب نکند، بخشی از فضای اشتغال و ازدواج کم میشود.
در استفساریه مذکور آمده است:
سوال ۱- آیا افرادی که در فاصله اعتبار قانون قبلی بیمههای اجتماعی کارگران ساختمانی و قانون جدید (از ۱۴۰۱/۱۱/۵ تا ۱۴۰۲/۸/۳) بدهیهای آنها تقسیط شده باشد، اعم از اینکه چک و یا سفته داده باشند و یا تعهد کتبی سپرده باشند، درصد باقیمانده بدهی آنها مشمول قانون فعلی است؟
پاسخ: بله
سوال ۲- آیا سایر عوارضی که به همراه پروانه ساختمانی و یا پایان کار برای سایر دستگاهها از جمله آموزش و پرورش، قطار شهری و… توسط مراجع صدور پروانه و یا پایان کار وصول میشود و همچنین سایر عوارضی که ارتباطی با موضوع پروانه و یا پایان کار ندارد، از جمله عوارض تغییر کاربری زمین، بهای خدمات، عوارض حق مشرفیت و… به عنوان پایه محاسبه حق بیمه کارگران ساختمانی منظور میشود؟
پاسخ: خیر
سوال ۳- آیا افرادی که قبل از وضع قانون مربوط به تعیین حق بیمه کارگران ساختمانی، براساس تایید کمیسیونهای مواد ۱۰۰ و ۹۹ قانون شهرداری، مبادرت به ساختوساز کردهاند و بعد از اجرای این قانون، متقاضی پایان کار ساختمانی هستند، مشمول حق بیمه کارگران ساختمانی میشوند؟
پاسخ: خیر