فاجعه زیست محیطی در راه است

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری ایرنا، معاون استاندار خوزستان و فرماندار ویژه شهرستان خرمشهر، اقدام فوری دستگاه‌های اجرایی برای تعیین تکلیف نشت مواد نفتی از مخازن شرکت تعطیل شده صابون‌سازی در مرکز این شهرستان را خواستار شد و گفت: در غیر این صورت بروز فاجعه زیست محیطی دور از انتظار نیست.




ولی الله حیاتی در نشست بررسی مشکلات شهرستان خرمشهر با حضور عبدالحسن مقتدایی استاندار خوزستان و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی استان، نشت میعانات نفتی از مخازن شرکت صابون‌سازی خرمشهر، تأمین نشدن آب تعدادی از روستاهای شهرستان با جمعیت بیش از 7500 نفر، تأمین نشدن زیرساخت‌های سایت 90 هکتاری و راه‌اندازی نشدن شهرک حمل و نقل خرمشهر را از مشکلات این شهرستان خواند.




وی در خصوص مشکلات زیست محیطی ناشی از نشت میعانات نفتی از مخازن شرکت صابون‌سازی خرمشهر، گفت: در پی بروز نشتی از مخزن شماره 7 شرکت صابون‌سازی خرمشهر و تخلیه 300 هزار لیتر ضایعات شیمیایی و مواد نفتی در محوطه این شرکت در روزهای اخیر، مهار نشتی و جلوگیری از ورود مواد به رودخانه کارون در دستور کار دستگاه‌های مسئول قرار گرفت.




وی اضافه کرد: با پیگیری و همکاری شرکت توزیع فراورده‌های نفتی منطقه آبادان، اداره حفاظت محیط زیست و اداره کل مدیریت بحران و فرمانداری خرمشهر، پاکسازی مواد شیمیایی در محیط شرکت انجام شده و از نشت این مواد به رودخانه کارون جلوگیری شد.




مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز در این نشست، با بیان قدرت خورندگی بالای مواد نفتی ذخیره شده در مخازن شرکت تعطیل شده صابون‌سازی خرمشهر، افزود: مخازن این شرکت پیش از این به یک شرکت اجاره داده شده و هم اکنون برای شهرستان مشکل‌ساز شده است.




“احمدرضا لاهیجان‌زاده” تصریح کرد: ترکیب مواد ذخیره شده در این مخازن از نوع خطرناک بوده و لازم است در این خصوص تصمیم‌گیری شود.




وی، شمار مخازن شرکت صابون‌سازی را 11 مخزن خواند و گفت: از این مجموع، چهار مخزن دارای بیش از سه هزار و 500 متر مکعب مواد شیمیایی است و احتمال نشتی و انفجار این مخازن وجود دارد.




استاندار خوزستان نیز در این نشست، پیگیری حقوقی این موضوع از سوی دستگاه‌های اجرایی استان تا حصول نتیجه را خواستار شد.




عبدالحسن مقتدایی با بیان این که این مواد دارای قدرت خورندگی بالاست، افزود: لازم است، اداره کل مدیریت بحران استانداری، حفاظت محیط زیست و دیگر دستگاه‌ها تا حصول نتیجه حقوقی، برای تخلیه این مواد، چاره‌اندیشی کنند.




در این نشست همچنین در خصوص تأمین آب آشامیدنی مورد نیاز چند روستای شهرستان، راه‌اندازی شهرک حمل و نقل، مشکلات اداره آموزش و پرورش شهرستان و مشکلات آموزش و پرورش و تأمین اجتماعی بحث و بررسی و تصمیم‌گیری شد.




به دلیل تعطیلی شرکت صابون‌سازی خرمشهر و توقف روند فعالیت‌ها، فرسودگی مخازن ذخیره مواد نفتی و ضایعات هیدروکربنیک، برخی مواقع نشتی در این مخازن ایجاد می‌شود.




کارخانه صابون‌سازی خرمشهر سال 87 از سازمان بنیاد شهید منفک شده و به بخش خصوصی واگذار شد؛ کارفرمای کارخانه جدید به دلایل مشکلات مدیریتی نتوانست مطالبات مزدی و بیمه‌ای کارگران را پرداخت کند.




این واحد تولیدی حدود سه سال به دلیل مشکلات مدیریتی تعطیل است و کارگران در این مدت توانسته‌اند بخشی از حقوق خود را از طریق شکایت به مراجع قانونی و از طریق فروش دارایی‌های کارخانه دریافت کنند.


کارگران مشغول به کار در کارخانه صابون‌سازی خرمشهر 120 نفر بودند.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;