عوارض ساختمانی ۳۰ درصد گران شد

اعضای شورای اسلامی شهر تهران، لایحه نحوه محاسبه و دریافت عوارض صدور پروانه ساختمانی مبتنی بر مرغوبیت مکانی املاک در شهر تهران را به تصویب رساندند.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، در جلسه نوبت عصر شورای شهر تهران افزایش ۳۰ درصدی عوارض صدور پروانه از ابتدای سال ۹۹ تصویب شد.
همچنین بخشش صد درصدی عوارض صدور پروانه در بافت‌های فرسوده به منظور ترغیب مالکان این قبیل بافت‌ها به نوسازی با اکثریت آرا به تصویب رسید.
بر اساس تصویب شورای شهر تهران ضرایب مرغوبیت مکانی از سوی شهرداری تا پایان بهار سال ۹۹ مشخص و به شورا ارسال خواهد شد.
محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در جریان بررسی عوارض صدور پروانه با بیان اینکه بخشی از لایحه مربوط به ابهاماتی است که در گذشته وجود داشت که سعی شد برطرف شود، گفت: بسیاری از ابهامات در فرایند اجرا بود که به دنبال شفاف سازی این فرایند هستیم. همچنین بخشی از این اقدامات به حوزه پارکینگ به افرادی که قسط ساخت پارکینگ طبقاتی دارند، بود که تلاش کردیم تسهیلاتی را در این حوزه دریافت کنند.
به گفته وی، در این لایحه پیشنهاد شده بود که ساختمان‌هایی که بر اثر آتش سوزی یا بلایای طبیعی از بین می‌روند در صورت تأیید به مراجع ذیصلاح از تخفیف ۵۰ درصدی عوارض استفاده کنند.
در جریان بررسی این لایحه کمیسیون برنامه و بودجه درخواست بازگشت به لایحه شهرداری و حذف تبصره اول لایحه را کرد که این موضوع با مخالفت رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران روبرو شد که سالاری خطاب به وی گفت: لایحه‌ای که به صحن شورا می‌آید حاصل ساعت‌ها کار کارشناسی است و نباید این نگاه کارشناسی نادیده گرفته شود و اخلاقی نیست با لایحه‌ای که زیر آن را امضا کرده‌اید مخالفت کنید که الویری پاسخ داد این لایحه حاصل بررسی‌های کارگروهی در این رابطه است اما اینکه من در رابطه با این لایحه پیشنهادی داشته باشم کجایش بی اخلاقی است؟
در نهایت پیشنهاد الویری رأی نیاورد و تبصره اول این لایحه که به پیشنهاد کمیسیون تخصصی اضافه شده بود باقی ماند و نرخ عوارض تا حداکثر ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد. یکی از دغدغه‌های اعضای شورا تکرار تجربه سال گذشته در خصوص اعمال ضرایب دولتی برای نرخ عوارض پروانه ساخت بود که سال گذشته به دلیل افزایش نامتعارف، شورای تأمین به این موضوع ورود پیدا کرده و اعضا مجبور به تعدیل نرخ‌ها شده بودند.
در نهایت این لایحه با ۱۶ رأی از ۱۶ عضو حاضر به تصویب رسید.
بر اساس پیشنهاد شهرداری مبنای شاخص‌های ارزش گذاری پهنه‌های سطح شهر که بر کیفیت و در نتیجه قیمت املاک تأثیر می‌گذارند دسترسی به جایگاه‌های عرضه سوخت، دسترسی به ایستگاه‌های حمل و نقل عمومی، دسترسی به ایستگاههای بی. آر. بی، دسترسی به پارکینگ‌های عمومی و…، است.
بر اساس ماده واحده این لایحه شهرداری تهران مکلف است شرایطی اتخاذ کند تا افزایش مجموع عوارض ساختمانهای مسکونی و اداری در سال ۹۹، نسبت به عوارض سال ۹۸ (بر اساس دفترچه ارزش معاملاتی املاک مصوب سال ۹۷ با لحاظ ضرایب تعدیل هیأت وزیران و مصوبه شورای شهر تهران)، حداکثر ۳۰ درصد باشد.
همچنین بر اساس ماده دیگری از این لایحه شهرداری تهران اجازه دارد برای کمک به رونق کسب و کار و درآمدهای مردم در پهنه‌های Mو S ضمن رعایت طرح تفصیلی شهر و حقوق سایر مالکین مشاعی، به مدت ۶ ماه از ابتدای سال ۹۹ تا پایان شهریور ماه ۱۳۹۹ در ۴ منطقه از مناطق شهر تهران (به تشخیص شهرداری تهران)، به صورت پایلوت، عوارض استفاده موقت (حداکثر تا پایان همان سال) را به ازای هر متر مربع خالص ساختمان محاسبه و اخذ نماید.
در تبصره ذیل ماده فوق بر این نکته تاکید شده است که پرداخت هرگونه عوارض تحت عنوان استفاده موقت به منزله تأیید ضوابط قانونی احداث ساختمان مجاز و سایر وجوه حقوقی و فنی آن نیست و این مجوزها حقوق پایدار و معنوی ایجاد نمی‌کند.
منبع خبرگزاری مهر
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;