عدم کیفیت لازم در توسعه واحدهای دانشگاهی

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان، پنجمین همایش هیات مدیره های بسیجی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور روز پنج شنبه 10 اسفندماه به میزبانی سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان در مجتمع فرهنگی فجر برگزار شد.


مدیرکل توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: یکی از مشکلاتی که در سیستم نظام مهندسی کشور مشاهده می شود امضافروشی و تأیید قلابی است که باید برای رفع آن چاره اساسی اندیشیده شود.


دکترمنوچهر شیبانی در این نشست اظهار کرد: خدمات بسیج مهندسان در کشور بر هیچکس پوشیده نیست و انتظار می رود که این راه همواره ادامه داشته باشد.


وی افزود: سیستم، مجموعه‌ای از عناصر مختلف بوده که به صورت متناسب به هم می پیوندند و یک واحد را برای اهداف خاصی تشکیل می‌دهد اما اگر با این نگاه به مهندسی ساختمان کشور بنگریم در ابتدا با چندگانگی نظام های ساخت و ساز که متاسفانه بعضا در برخی از موارد جدای از یکدیگر هستند، مواجه می شویم.


وی بیان کرد: نظام فنی اجرایی کشور و نظام ساخت و ساز در سال‌های اخیر جدای از هم بوده و تلاش‌های زیادی برای یکپارچه سازی این سازمان ها صورت گرفته اما همکاری لازم در سازمان برنامه بودجه با ما نشده است.


شیبانی تصریح کرد : یکپارچه سازی به منظور ادغام نیست بلکه وحدت این دو سازمان مدنظر است.


وی اظهار کرد: در ساخت و ساز شهری و غیرشهری عوامل مختلف و متعددی دخیل هستند که نمی توان به تمام بخش های آن در یک جلسه اشاره کرد اما برخی از موارد نسبت به سایر بخش ها در اولویت است که باید در دستور کار جدی قرار گیرد.


وی بیان کرد: اکنون با یک سونامی مهندسان مواجه هستیم که در دولت‌های گذشته تاکنون تنها به آموزش عالی نگاه شده و بیشتر تمرکز بر کمیت بوده و اگرچه این کمیت باعث توسعه برخی از مراکز آموزشی و واحدهای دانشگاهی شد اما کیفیت لازم حاصل نشد.


شیبانی گفت: یکی دیگر از مشکلات کنونی ما فارغ التحصیلان روز افزون و مرتبط نبودن مدارک دانشگاهی با سیستم نظام مهندسی کشور است.


وی گفت: اکنون در بسیاری از سازمانهای نظام مهندسی کشور اکثر اعضا فاقد پروانه اشتغال هستند که این نیز یکی از ضعف های این سازمان به شمار می رود .


وی ادامه داد: در حال حاضر در وضعیت مهندسی ساختمان تصور نمی کنیم فردی باشد که وضعیت شهر ها و ساختمان های شهرهای ما را بپذیرد.


وی گفت: باید در این زمینه انتقاد پذیر باشیم چرا که در کشور شهرهای بی‌قواره و بی هویت و مشکل زا وجود دارد و این در حالی است که از توان مهندسی بسیار بالا در کشور برخورداریم و مهندسی کشور ما در بخش ساختمان از نظر دانش آکادمیک جزو بهترین های دنیا بوده و از نظر مهارتهای مهندسی نیز در جایگاه بالای قرار دارند.


وی تاکید کرد: در برخی مواقع برخی افراد برای مهندس مشاور ۸۰۰ میلیون ریال هزینه می کنند اما هشت دقیقه نیز این مشاور را ملاقات نکرده اند.


وی گفت: در هیچ جای جهان برای ساخت یک ساختمان با ۲۳ مهندس قرارداد منعقد نمی شود اما گاها برای یک پروژه در کشور بین ۴۰ تا ۸۰ مهندس ناظر معرفی شده که این تعداد ناظر به تنهایی یک گروهان به شمار می روند.


شیبانی گفت: شکل و محتوای یکسان تابلوهای ورودی ساختمان های در حال ساخت یکی از وظایف سازمان نظام مهندسی است اما متأسفانه تابلوی ساختمانی در تهران مشاهده می شود که با رنگ از سوی کارگر ساختمانی نوشته شده و این برای پایتخت ایران زیبنده نیست.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;