ظلمی بزرگ به نظام مهندسی

به گزارش تاسیسات نیوز، كميته اطلاع رساني هشتمين همايش ملي برق اعلام نمود، مهندس مهدی شایان در مراسم اختتامیه همایش ملی مهندسان برق ساختمان استان مازندران در بابلسر اظهار کرد: اقدامات مناسبی در دوره هفتم شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان برای برطرف نمودن نواقص جدی تفاهم نامه سه جانبه انجام شده است،جلسات متعددی با مدیران ارشد سازمان توانیر داشته ایم و تا حدودی زیادی در شناسایی کاستی های تفاهم نامه به وحدت نظر رسیده ایم.


عضو اصلی شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور خاطر نشان کرد: باور و نگاه ما این است که اصل تفاهنمامه باید به شکل اساسی و برای برآورده کردن اهداف متعالی مهندسی کشور و جامعه بهره‌برداران و حفظ منافع جامعه مهندسی اصلاح شود.

مهندس شایان یادآور شد: در جلسات متعدد گروه تخصصی برق شورای مرکزی ،ویرایش جدید مبحث 13 را با تفاهم نامه موجود بررسی تطبیقی نمودیم .

وی با اعلام اینکه رویکرد شورای مرکزی این نیست که خدمات نظام مهندسی را با بهای نازل و با مسئولیت های نا محدود قبول کنیم و در نهایت هم هیچ نهادی حاضر نباشد که از این خدمات رضایت مندی داشته باشد.

عضو اصلی شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور ادامه داد: موضوع مهمتری که این روزها مورد بحث است، دستورالعملی است که در ارتباط با تعارض منافع ابلاغ شده است.

مهندس شایان خاطر نشان کرد: اولین بحث در موضوع تعارض منافع وجود دارد این است که مساوی قرار دادن تعارض منافع با فساد یک ظلم آشکار است .تعارض منافع در هیچ کجا به مفهوم فساد نیست، می‌تواند زمینه ساز فساد باشد، اما برابر قرار دادن این مفهوم با فساد یک ظلم آشکار است.

وی با اعلام اینکه مطرح کردن تعارض منافع و ارتباط آن با جامعه مهندسی و اینکه اعلام شود جامعه مهندسی غرق در فساد است، ظلم به بزرگترین سازمان مردم نهاد کشور است .

وی گفت: باور داریم که باید با فساد در هر جا و به هر میزان که باشد مبارزه کرد .باور داریم که رانت جویی و سودجویی ریشه تنومند مهندسی کشور را نشانه رفته است .اما خطاست اگر انگشت اتهام را به سمت نظامات مهندسی یا مهندسان متوجه کنیم.

فساد در جاهایی است که نظام مهندسی ما را گروگان گرفته است، حائل بین خدمات مهندسی و مردم شده است و خدمات مهندسی را به کالایی بی اهمیت و پست تبدیل کرده است.

وی اضافه کرد: برای بهبود کیفیت و ارتقای خدمات مهندسی باید تمام حلقه های خدمت از صدور پروانه ، پایان کار ،کنترل ساختمان ، حوزه های نظارت مهندسی و مسئولیتهای بالادستی به نمایندگان جامعه مهندسی محول شود .

این یکی از بدیهی ترین سياست های کلی نظام در واگذاری امور به خود مردم است .


از هر اقدامی که به پالایش و بهبود روشهای مان بیانجامد ،استقبال می‌کنیم و هر اقدامی که زمینه توسعه فعالیت جامعه جوان ما را فراهم کند را اقدامی خیر و مثبت می دانیم .

وی یادآور شد: آمار مستند و تحليل بیطرفانه ای از میزان تاثیر ابلاغ این بخشنامه بر توسعه بازار خدمات مهندسی نداریم ،اما یقین دارم اگر جامعه مهندسی مطمئن شود که خروج همكاران محترم دولتی از بازار کار خدمت مهندسی به اشتغال مهندسان جوان منتهی می‌شود، خود ما داوطلبانه از این بازار به نفع فرزندان جوان این کشور خارج می‌شویم.

عضو اصلی شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور ادامه داد: باور عمیق داریم که مهندسی ما باید به مهندسی حرفه‌ای تبدیل شود و الزامات مهندسی حرفه ای را در همه شئوناتش باید مد نظر قرار داد.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;