سهم بزرگ صادرات خدمات فنی – مهندسی در صنعت ساختمان

بهروز فرح شیرازی، رئیس کمیسیون صادرات خدمات فنی و مهندسی ساختمان در پاسخ به اینکه چرا مهندسین ساختمان که متخصصین و متولیان  تولید خدمات فنی و مهندسی در زمینه طراحی هستند در صادرات خدمات فنی و مهندسی فعالیت چندانی نداشته اند، اظهار داشت: با توجه به کارشناسی انجام شده در کمیسیون صادرات شورای مرکزی این امر به دو دلیل محقق نشده است؛ نخست اینکه خدمات تولید شده توسط مهندسین ساختمان متناسب و منطبق بر نیاز مصرف کننده در کشور هدف نیست و دیگر اینکه صادرات یک تخصص است و مهندسین تخصصی در زمینه صادرات ندارند.
به گزارش تاسیسات نیوز، بهروز فرح شیرازی، رئیس کمیسیون صادرات خدمات فنی و مهندسی ساختمان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری سازمان نظام مهندسی ساختمان، گفت: جلسه ۱۸ مهر ۱۴۰۲، به دعوت ریاست شورای مرکزی از دکتر داود دانشگر، مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی و جمعی ازمدعوین از وزارت راه و شهرسازی، اتاق بازرگانی ایران و… به میزبانی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان، برگزار شد.
وی ادامه داد: کمیسیون صادرات خدمات فنی و مهندسی ساختمان با مطالعه بازار،  تمرکز خود را بر تولید و ارائه خدمات طراحی معطوف کرده است. تولید خدمات طراحی، نیازمند دانش نحوه تولید خدمات طراحی مورد نیاز کشورهای هدف است و سازمان نظام مهندسی ساختمان در جایگاه تسهیل گر، خود را متعهد به فراهم آوردن زمینه های شناسایی نیاز بازار های هدف و  آموزش هدفمند خدمات طراحی می داند که این خدمات هدفمند، برطرف کننده نیاز بازار هدف است.
فرح شیرازی با اشاره به اینکه رویکرد کمیسیون صادرات خدمات فنی و مهندسی  در تولید خدمات صادرات محور، تولید خدمات طراحی است، افزود: در این راستا جامعه هدف، اعضای حقیقی عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند که  به عنوان جامعه بزرگ تشکیل دهنه بدنه اصلی شرکت های حقوقی شناسایی شده اند. در این بین انتظار می‌رود با توجه به توانمندی های مهندسان جوان تر این گروه پیشتاز این امر باشند.
رئیس کمیسیون صادرات خدمات فنی و مهندسی ساختمان در پاسخ به اینکه چرا مهندسین ساختمان که متخصصین و متولیان  تولید خدمات فنی و مهندسی در زمینه طراحی هستند در صادرات خدمات فنی و مهندسی فعالیت چندانی نداشته اند، اظهار داشت: با توجه به کارشناسی انجام شده در کمیسیون صادرات شورای مرکزی این امر به دو دلیل محقق نشده است؛ نخست اینکه خدمات تولید شده توسط مهندسین ساختمان متناسب و منطبق بر نیاز مصرف کننده در کشور هدف نیست و دیگر اینکه صادرات یک تخصص است و مهندسین تخصصی در زمینه صادرات ندارند.
به گفته این مقام مسئول، تولیدات خدمات فنی و مهندسی یک محصول نهایی نیست و یک حلقه از زنجیره ساخت و ساز بوده و البته یک زنجیره ابتدایی و بنیادی آن است و از سوی دیگر مانند  یک محصول فیزیکی  قابل لمس نیست. بنابراین بازاریابی آن نیز تخصصی است که باید با ترکیب در رشته مهندسی و بازرگانی محقق شود.
در ادامه این جلسه، داود دانشگر، ، مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی هدف گذاری کمیسیون صادرات را صحیح و هوشمندانه خواند و مسیر حرکت کمیسیون را تایید کرد.
حمزه شکیب، رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان در این جلسه گفت: آن گونه برنامه ریزی کنید که در نهایت کار عملیاتی و اجرایی برای مهندسین عضو ایجاد شود و اشتغال در این حوزه به یکی از درآمد های پایدار مهندسین تبدیل شود.
مدعوین جلسه ضمن بیان نظرات و ظرفیت های سازمان های خود  آمادگی خود را جهت همکاری در تحقق اهداف سازمان در زمینه صادرات خدمات طراحی اعلام کردند.
به گفته فرح شیرازی، به زودی در همایشی که در سطح ملی و در جنوب کشور در حال برنامه ریزی است در خصوص زوایای مختلف صادرات خدمات طراحی بحث و بررسی می شود و با تشکیل کارگاه های آموزشی تلاش می شود که جامعه مهندسی کشور بیشتر با این موضوع اشنا شوند. این در حالی است که در راستای شناخت دقیق نیاز بازارهای هدف در زمینه طراحی ساختمان به موازات، عقد تفاهمنامه همکاری با کشور های منطقه در دستور کار قرار دارد 
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;