روزهای سرد؛ آسایش حرارتی و هزینه کمتر

به گزارش تاسیسات نیوز، با کاهش دمای هوا و نزدیکی به روزهای سرد سال، همانند ایام گذشته توصیه می کنیم تلاش بیشتری در راستای کنترل مصرف انرژی بویژه در منازل داشته باشید. در ادامه مواردی مهم را دوباره با یکدیگر مرور خواهیم کرد. هر چند این توصیه ها حالتی تکرای به خود گرفته اند اما تا زمانیکه رعایت آنها بصورت فرهنگ در جامعه نهادینه شود، وظیفه ما تکرار و تکرار آنها خواهد بود.

 

بر اساس بررسی های انجام شده، 40 درصد از انرژی کل کشور در بخش ساختمان های مسکونی و تجاری مصرف می شود که با بکارگیری راهکارهای ساده ای می توان این رقم را کاهش داد. این مجموعه نیز با ارایه راهکارهای صرفه جویی مصرف انرژی سعی دارد؛ روزهای سرد همراه با آسایش حرارتی و کم هزینه را برای ساکنان منازل و ساختمانهای تجاری ایجاد کند.

 

راهکارهای مبارزه با سرما و کاهش مصرف انرژی در ساختمان شامل موارد ذیل است:

 

   استفاده از لباس گرم در داخل خانه(بهتر است صرفه جویی را از ساده ترین راه ها شروع کنید. با کم کردن دمای خانه و پوشیدن لباس گرم می توانید در مصرف گاز صرفه جویی قابل توجهی کنید؛ یعنی با کم کردن فقط یک درجه از دمای خانه، می توانید هزینه هایی را که صرف گرمایش منزل می شود تا پنج درصد کاهش دهید.)

   تنظیم شعله بخاری و تنظیم دمای آبگرمکن و انتخاب وسایل متناسب با نیاز حرارتی فضای مسکونی(برای صرفه‌جویی بیشتر در مصرف سوخت باید دمای آبگرمکن‌تان را روی 60 درجه سانتی‌‌گراد و حتی کمتر، تنظیم کنید. اگر درجه آبگرمکن شما بیشتر از 75 درجه سانتی‌گراد باشد، یعنی شما دارید سوخت زیادی را هدر می‌دهید. آبگرمکن‌های قدیمی و آنهایی که برچسب مصرف انرژی‌شان در رده C یا پایین‌تر است، سوخت زیادی را هدر می‌دهند.)

   استفاده از پرده های ضخیم جهت کاهش اتلاف حرارتی از پنجره ها(یک پنجره با شیشه تک جداره تقریباً 10 برابر یک دیوار عایق کاری شده هم اندازه خود تلفات حرارتی دارد.)

   بستن پرده ها در شب برای جلوگیری از اتلاف انرژی و باز گذاشتن آنها در روز جهت استفاده از انرژی خورشیدی

   تنظیم دمای فضای خانه در دامنه آسایش حرارتی استاندارد(22-18 درجه سانتیگراد)

   عدم گرمایش اتاق هایا فضای غیر قابل استفاده

   بستن دریچه های کولر با استفاده از مسدود کننده های مناسب

   نصب یک یا دو لایه نایلون شفاف روی پنجره ها(راه دیگر برای بالا بردن کارآیی پنجره‌های موجود، نصب ورقه‌های پلاستیکی شفاف بر روی پنجره‌ها است. این ورقه‌های شفاف را می‌‌توان توسط چسبهای دوطرفه طوری به شیشه چسباند که چند میلیمتر با آن فاصله داشته باشند.کار ساده‌تری که می‌توان انجام داد این است که در چند هفته از سال که هوا خیلی سرد است بر روی پنجره‌ها نایلون کشید و دور تا دور آن را با چسب نواری پهن چسباند. با این کار در درجه اول شرایط آسایش بالاتری برای ساکنین ایجاد می‌شود و در کنار آن در مصرف سوخت نیز صرفه‌جویی می‌شود.)

   سرویس و تمیزکاری فن کوئل ها و هواگیری رادیاتورها

   نپوشاندن روی رادیاتورها

   درزبندی کامل محل اتصال دیوار و دودکش(وجود هرگونه ترک در دودکش می‌تواند مقدار زیادی از انرژی گرمایشی را هدر دهد. پس دودکش‌هایتان را سالی یک بار بررسی کنید و اگر دیدید که شکسته‌اند یا ترک ‌خورده‌اند، از یک تعمیرکار بخواهید که آنها را برایتان تعویض کند.)

   استفاده از یک لایه ورق آلومینیومی در پشت رادیاتور به منظور افزایش بازتاب حرارتی

   تنظیم مشعل موتورخانه

   استفاده از نوارهای درزگیر جهت هوابندی بازشوهای پنجره ها و درهای ورودی منزل

   کنترل دودکش ها و کلاهک تعدیل، لوله ها و اتصالات گاز جهت عملکرد مناسب و ایمن بخاری، آبگرمکن و سایر وسایل گرمایشی

   تا حد امکان عدم استفاده از شومینه و بستن دریچه خروجی آن

   نصب ترموستات های موضعی کنترل دما مانند شیر ترموستاتیک رادیاتور

   تمیزکردن شستشو و رسوبگیری دیگ آبگرم

   در صورت استفاده از شومینه تنظیم دمای آن روی 55 درجه و حصول اطمینان از مناسب بودن زاویه دریچه خروجی و در صورت امکان گذاشتن درب شیشه ای جلوی آن تا مانع خروج هوای گرم از فضا شود.

   عایقکاری حرارتی لوله های رفت و برگشت آبگرم، کلکتورها و منبع انبساط باز(در حمام به جای باز گذاشتن یک‌سره دوش آب، مقداری آب گرم در وان بریزید و پس از شستشوی کامل ، فقط برای آب‌کشی نهایی از دوش استفاده کنید.)

   نصب فنر بالای درهایی که با خارج در ارتباط هستند تا درباز نماند و هوای سرد به راحتی وارد نشود

   استفاده از سامانه کنترل هوشمند موتورخانه جهت تنظیم دمای آب گرم متناسب با هوای خارج

   بسته نگهداشتن درهای ورودی و در صورت امکان استفاده از درهای دوبل یا استفاده از پرده جلوی درب

   در انتهای این مجموعه تأکید شده در ساختمانهایی که از بخاری برای گرمایش استفاده می کنند از مسدود کردن تمام روزنه ها خودداری شود تا گردش هوامانع آلودگی فضای محیط شود.

   استفاده از پوشش مناسب، استفاده از پرده‌های ضخیم، استفاده از شیرهای ترموستاتیک و رعایت دمای رفاه( 18تا 22درجه) و پوشش مناسب موتورخانه‌ها و تعمیرات لازم در آنها را به عنوان بخشی از راه‌های مصرف بهینه گاز توصیه می شود

   اجاق گاز(یکی از بزرگ‌ترین دلایل اتلاف سوخت در منازل، استفاده نادرست از اجاق گاز است. زیاد کردن بیش از حد شعله، قرار دادن ظروف کوچک روی شعله‌های بزرگ و ظروف بزرگ روی شعله‌های کوچک، از مهم‌ترین اشتباهاتی است که برخی خانم‌های خانه‌دار مرتکب می‌شوند و باعث هدر رفتن 40 درصد سوخت اضافی می‌شوند. در ضمن، حواس‌تان باشد که شعله اجاق گازتان باید آبی بسوزد.)

 

    

 

   اتاق خواب(برای این که 10 درصد در مصرف سوخت صرفه‌جویی کنید، می‌توانید از اتاق خواب‌تان شروع نمایید. در زمستان هوای اتاق را آن‌قدر گرم نکنید که مجبور به باز گذاشتن پنجره‌ها شوید. پنجره‌ها و کانال کولر را خوب عایق‌بندی کنید. در زمستان تخت‌تان را از پنجره دور نگه دارید تا زیادی سردتان نشود و مجبور به زیاد کردن رادیاتورها نشوید. از قرار دادن بخاری بزرگ در اتاق کوچک یا بخاری کوچک در اتاق بزرگ هم پرهیز کنید که این کار هم انرژی زیادی را هدر می‌دهد.)

 

با کمی توجه و صرف هزینه اندک می توانیم خود را برای درک فرهنگ مصرف بهینه انرژی آماده کنیم. هر چند در این مسیر ممکن است وسایل غیراستاندارد موجود و یا کیفیت پایین تولید برخی از وسایل مانند در و پنجره ها عواملی در مقابل تلاش ما باشند اما این موارد چیزی از ارزش اقدامات صورت گرفته، نخواهد کاست.

پایان پیام /.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;