درخت سبز؛ تولید انرژی بادی در شهر
به گزارش تاسیسات نیوز، فناوری درخت سبز با بهره گیری از جریان باد سطحی داخل شهرها می تواند برق رایگان برای برخی مصارف عمومی مردم تولید کند.
نیروگاه های بزرگ بادی در مکان های باز و برخوردار از جریان باد قوی و پُررعد ساخته می شود تا نیروی برق مورد نیاز خانگی، خدماتی، کشاورزی و صنعتی را فراهم آورد.
اینک یک مخترع ایرانی فناوری نوینی را معرفی کرده است که با کمک آن می توان انرژی باد وزان در سطح شهرها را برای تولید و مصرف برق به خدمت گرفت.
رضا حاجی قاسمی مخترع فناوری درخت سبز، درباره این فناوری گفت: درخت سبز یک سازه شهری است که با نصب در همه مکان های عمومی مانند پارک ها، خیابان ها و … قابلیت تبدیل انرژی باد به برق را دارد.
حاجی قاسمی افزود: سازه به شکل یک درخت طراحی شده است که دستگاه مبدل جریان باد به انرژی برق روی آن تعبیه می شود و برق تولید شده در یک مجموعه باتری ذخیره می شود.
وی یادآورشد: تولید پنج تا 10 کیلووات ساعت برق در هر ساعت از قابلیت های این فناوری است که افزون بر تامین نیاز مکان های عمومی، حتی می تواند برای تامین برق خودروهای الکتریکی به کار رود.
مخترع فناوری درخت سبز گفت: تاکنون با برخی شهرداری ها و شوراهای شهرهای مختلف و مناطق آزاد و همچنین با شیخ نشین «عجمان» امارات برای به کارگیری این فناوری رایزنی شده است.
به گفته وی، این فناوری در مدت دو سال به دست گروهی پنج نفره از فارغ التحصیلان دانشگاهی از نقاط مختلف کشور در شرکتی، طراحی و تولید و 22 مهرماه امسال نیز ثبت اختراع شده است.
وی یادآورشد که ساخت نخستین نمونه فناوری درخت سبز که همه تجهیزات آن بومی است، نزدیک به 700 میلیون ریال هزینه داشت.
فناوری درخت سبز در حاشیه پنجمین همایش بین المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی (E- TEC) که سوم و چهارم اسفندماه در مرکز همایش های وزارت نیرو برگزار شد، به نمایش درآمد.
سیاست های بخش برق و انرژی در برنامه پنجساله ششم توسعه کشور به سوی توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر گرایش دارد؛ به گونه ای که «هوشنگ فلاحتیان» معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، چندی پیش در این زمینه گفت با ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر سالیانه یک هزار مگاوات و در مجموع پنج هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه می شود.
منبع: ایرنا
انتهای خبر