دانشمندان نوع جدیدی از ابررسانا ها را کشف کردند
دانشمندان موفق به کشف نوع جدیدی از ابررسانا شدند که زمینهساز پیشرفتهای خوبی در حوزهی فیزیک و تولید انرژی خواهد بود.
ابررساناها موادی فاقد مقاومت الکتریکی هستند؛ بنابراین برق میتواند با بازدهی ۱۰۰ درصد از آنها عبور کند. این قابلیت میتواند پتانسیل شبکههای برقی را بدون اتلاف انرژی بالا ببرد؛ اما این فناوری خالی از چالش نیست. موادی که چنین رفتاری دارند باید تا دماهای پائین سرد شوند تا فرایند ابررسانایی واقعی آنها آغاز شود.
تقریبا کل ابررساناهای شناختهشده از نوع تک اسپینی هستند که از زوجهای کوپر الکترونی تشکیل شدهاند. این زوجها با ترکیب الکترون اسپین بالا و اسپین پائین، مقاومت الکتریکی ماده را از بین میبرند. درحالحاضر دو نوع ابررسانایی در این تعریف صدق میکنند: ابررسانایی موج s و موج d.
به بیان ساده، الکترونهای موجود در زوجهای کوپر موج s در جهت مستقیمی نسبت به یکدیگر قرار دارند و تکانهی زاویهای یکدیگر را خنثی میکنند. ترازبندی متفاوت موج d منجر به ایجاد تکانهی زاویهای مثبت در راستای یک محور و تکانهی زاویهی منفی در راستای محور دوم میشود. به این ترتیب، دو واحد تکانهی زاویهای در این نوع ابررساناها وجود دارد. ابررسانای جدید موج g دارای نوع کاملا متفاوتی از تکانهی زاویهی است. این تکانه ازطریق تحلیل طیفسنجی تشدید فراصوتی فلز استرانسیوم روتنیوم کشف شد. بهگفتهی برد رامشاو، فیزیکدان دانشگاه کرنل:
این آزمایش (آزمایش طیفسنجی)، نوع جدیدی از ابررسانا را ثابت میکند و فضایی از احتمالات را دربارهی ماهیت ابررساناها در اختیارمان قرار میدهد. اگر بخواهیم ابررساناها را کنترل کنیم و از آنها در فناوری استفاده کنیم، باید از عملکرد و انواع آنها مطلع شویم.