خریداران تراکم ساختمان در پایتخت بخوانند

سخنگوی شهرداری تهران گفت: با وجود افزایش صدور پروانه‌های ساختمانی، نسبت درآمدهای ناپایدار به پایدار در بودجه مطلقاً افزایش نیافته است.
عبدالمطهر محمدخانی، درباره ادعای فروش تراکم غیرمجاز برای تأمین بودجه، اظهار داشت: چنین موضوعی مطلقاً صحت ندارد. معلوم نیست افراد یا رسانه‌هایی که این موضوع را مطرح می‌کنند، بر چه اساسی است؟
وی با یادآوری تحقق بیش از ۱۰۰درصدی بودجه سال گذشته، بیان کرد: شهرداری مشکل خاصی برای تأمین اعتبارات ندارد. در سال جاری هم بنابر گزارش معاونت مالی و خزانه‌دار شورا، میزان تحقق اعتبارات کاملاً راضی‌کننده بوده و پیش‌بینی‌ها از تکمیل سقف اول بودجه «پیش از پایان سال» حکایت دارد. به این ترتیب ادعای «تراکم‌فروشی غیرمجاز» برای تأمین بودجه، سالبه بر اساس انتفای موضوع است.

حتی یک سانتی‌متر تراکم غیرقانونی نمی‌‌‌‌‌‌‌‌فروشیم
سخنگوی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه حتی یک سانتی‌متر تراکم غیرقانونی در شهر به فروش نمی‌رسد، ادامه داد: تمام پروانه‌های صادرشده در ۲۵ ماه گذشته پس از استقرار تیم جدید مدیریت شهری، کاملاً منطبق با ضوابط طرح تفصیلی و مجوزهای قانونی است.
محمدخانی، سیاست تیم جدید شهرداری تهران را ارتقای کمی و کیفی صنعت ساختمان دانست و افزود: البته شهردار تهران با قُفل کردن پایتخت مخالف است. قیمت‌های نجومی امروز در بخش اجاره و خرید، ناشی از حبس طولانی‌‌‌‌‌‌‌‌مدت طرف عرضه و رکود مطلق ساخت‌وساز در سال‌های گذشته است.

افزایش تقاضا برای نوسازی بافت فرسوده
سخنگوی شهرداری تهران در گفت‌وگو با فارس، به تصمیم جدی شهرداری تهران برای بازسازی مناطق قدیمی اشاره و گفت: ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده تهدیدی جدی برای پایتخت بوده و مشکلات زیادی را برای شهروندان به وجود آورده است.
وی تأکید کرد: علاوه بر تمام موارد فوق، حجم خسارت‌های ناشی از زلزله احتمالی در پایتخت قابل تصور نیست. برای همین مدیریت شهری مشوق‌های قابل توجهی را ویژه سرمایه‌گذاری برای بازسازی بافت فرسوده شهر ارائه کرده است. آمار و ارقام نشان می‌دهد این مشوق‌ها به هدف اصابت کرده و موجبات افزایش تقاضا برای تخریب و نوسازی در بافت فرسوده را فراهم کرده است.

افزایش صدور پروانه نسبت به سال ۱۴۰۰
محمدخانی اظهار داشت: مجموع این شرایط یعنی رونق صنعت ساختمان و ضرورت در نوسازی بافت فرسوده البته موجبات افزایش میزان صدور پروانه نسبت به سال ۱۴۰۰ را (که حدود ۵ هزار فقره بود) فراهم آورده؛ به نحوی که این آمار در سال گذشته به ۹هزار پروانه و در ۶ماهه اول امسال از مرز ۷۰۰۰ پروانه عبور کرده است. آمار مؤید این است که صنعت ساختمان در تهران از رکود عبور کرده است.
وی با بیان آنکه با وجود افزایش صدور پروانه‌های ساختمانی، «نسبت» درآمدهای ناپایدار به پایدار در بودجه مطلقاً افزایش نیافته، تأکید کرد: برعکس! هیچ‌گاه در تاریخ بلدیه تا این اندازه میزان تحقق «درآمدهای پایدار» به درآمدهای ناشی از شهرسازی تا این اندازه افزایش پیدا نکرده بود. همین حالا درآمدهای ناشی از شهرسازی کمتر از ۶۰درصد کل درآمدهای شهرداری تهران را تشکیل می‌دهند؛ این عدد در تاریخ بلدیه بی‌سابقه است.
سخنگوی شهرداری تهران ادامه داد: افزایش سهم درآمدهای پایدار در بودجه، ماحصل تلاش‌ همکارانم در معاونت مالی و اقتصاد شهری برای زنده کردن سهم قانونی شهرداری تهران از عوارض و گمرکات است. البته نباید از حُسن همراهی دولت در عمل به قوانین و پرداخت سهم قانونی شهر غفلت کرد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;