حضور جهادی نظام مهندسی در مواجهه با «کرونا»
مهندس مقومی رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم با اشاره به فعالیت های صورت گرفته از سوی این سازمان در راستای مقابله با کرونا اظهار داشت: پس از ورود ویروس کرونا، اقداماتی در مجموعه سازمان نظام مهندسی ساختمان قم و جامعه مهندسی استان در راستای مقابله با این ویروس منحوس به همت هیات مدیره سازمان برنامه ریزی شد.
به گزارش تاسیسات نیوز، به منظور کاهش ترددها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در جهت جلوگیری از زنجیره انتقال ویروس کرونا ، کلیه خدمات سازمان از اسفندماه سال گذشته به صورت الکترونیکی ارائه و در مرحله بعدی نیز برای مراجعه حضوری شهروندان، سامانه نوبت دهی اینترنتی راه اندازی شد که سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در این زمینه در بین نظام های مهندسی ساختمان استانهای کشور پیشتاز بوده است.
وی گفت: سالن ورزشی شهید حاج قاسم سلیمانی در مجموعه فرهنگی ورزشی خانه مهندسی سازمان از همان روزهای ابتدایی ورود ویروس کرونا، برای استقرار و برپایی بیمارستان سیار شهید هجرتی دراختیار نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی قرار گرفت و زیرساخت های لازم از سوی سازمان در این زمینه فراهم شد .
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم افزود: بیش از ۴ هزار نفر جهت معاینه و غربالگری به این مجموعه مراجعه کردند که اقدمات صورت گرفته مشترک در این زمینه با ارتش جمهوری اسلامی ایران موجب تقدیر استاندار شده است.
مقومی عنوان کرد : طی فراخوانی که از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم به منظور اعلام آمادگی همکاری داوطلبانه مهندسان با دانشگاه علوم پزشکی داده شد ، بسیاری از مهندسان آمادگی خود را اعلام داشته و در طی این مدت نیز به عنوان نیروهای پشتیبان فنی در بیمارستان ها و سایر مراکز مورد نیاز ، همچنین برای راه اندازی بیمارستان امیرالمومنین (ع) به صورت جهادی ارائه خدمات کردند.
وی ابرااز داشت: از این عزیزان که در طی این مدت به صورت جهادی وارد میدان شدند و خدمات فنی ارائه نمودند نیز به صورت ویژه قدردانی و تجلیل می شود.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم ادامه داد: با مشارکت مالی مهندسان و سازمان هزینه تهیه بخشی از تجهیزات پزشکی مورد نیاز دانشگاه علوم پزشکی استان قم تامین شد و در کنار آن بسته های حمایتی برای اقشار آسیب دیده با همکاری خیرین و کمک سازمان تهیه و در بین این عزیزان توزیع شد.
مهندس علی محمدی عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم و مدیره پروژه ساخت بیمارستان ۲۲۰ تخت خوابی امیرالمومنین (ع) اظهار داشت: با توجه به اینکه بیماری کرونا از اسفندماه سال گذشته در قم شناسایی و شیوع پیدا کرد ، راه اندازی هر چه سریعتر بیمارستان فوق تخصصی امیرالمومنین (ع) برای خدمات رسانی به بیماران در دستور کار قرار گرفت که با درخواست دانشکاه علوم پزشکی فراخوانی به منظور شناسایی و دعوت به همکاری مهندسان در رشته های مختلف از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم اعلام شد که بیش از ۱۵۰ نفر اعلام آمادگی کردند.
وی بیان داشت: برای راه اندازی تاسیسات اصلی بیمارستان همانند اتاق های برق، موتورخانه و دیزل نیازمند همکاری مهندسان این رشته ها بودیم که از بین افرادی که اعلام امادگی کردنه بودند؛ تعداد ۲۰ نفر در رشته های مختلف برق ، مکانیک ، سازه ، معماری و نقشه برداری انتخاب شدند و این افراد همکاری خود را از اسفند ماه سال ۹۸ تا کنون ادامه داده و مشغول به فعالیت هستند.
مهندس محمدی افزود: اگر همکاری و حضور این مهندسان نبود در زمینه خرید قطعات و راه اندازی بخش های فنی، کار با تاخیر مواجه می شد؛اما این عزیزان با توجه به شرایط ویژه ای که در استان حاکم بود، بدون هیچ چشم داشتی و به صورت داوطلبانه به عنوان حامیان سلامت وارد میدان شدند که از تلاش های آنان قدردانی می شود.
وی ادامه داد: بیمارستان ۲۲۰ تخت خوابی امیرالمومنین (ع) قم هم اکنون مراحل تکمیل و راه اندازی خود را پشت سر گذاشته شده و در روزهای آینده شاهد بهره برداری رسمی آن خواهیم بود.
بیمارستان امیرالمومنین (ع) قم با ظرفیت ۲۲۰ تخت، که در سال ۱۳۹۴ کلنگ ساخت آن به زمین خورد، با ۲۱ هزار مترمربع در ۹ طبقه تکمیل شده و همچنین آماده مقابله با ویروس کرونا نیز هست.
این بیمارستان دارای بخشهای مختلفی از جمله زنان، اعصاب و روان، جراحی، اطفال، ارتوپد، گوش، حلق و بینی، چشم و واحدهای پاراکلینیکی از جمله تصویر برداری، سی تی اسکن، آزمایشگاه و داروخانه میباشد.
تا قبل از شیوع ویروس کرونا این بیمارستان تخصصی، بیش از ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و از آنجا که نگرانیها برای افزایش تعداد بیماران کرونایی در قم وجود داشت، با تخصیص اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریالی دولت برای تکمیل هر چه زودتر این پروژه، این بیمارستان هم اکنون آماده بهره برداری است.
منبع
نظام مهندسی قم