ثبت رکورد در بازدهی نیروگاه خورشیدی
به گزارش تاسیسات نیوز، رکوردی بازدهی نزدیک به 100 درصدی نیروگاه خورشیدی توسط دانشمندان استرالیایی ثبت شد.
سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی در سال ۲۰۱۴ یک ژنراتور بخار ابربحرانی ساخت که در بالاترین دما و فشار انرژی برق تولید میکند. در ماه می سال جاری مهندسان دانشگاه نیو ساوت ولز توانستند در تبدیل مستقیم نور خورشید به برق به بازدهی ۳۴٫۵ درصد برسند. حالا دانشمندان دانشگاه ملی استرالیا توانستهاند به رکورد جدید ۹۷ درصد بازدهی در تبدیل نور خورشید به بخار برسند.
پنلهای خورشیدی فتو ولتاییک نور خورشید را جذب کرده و مستقیم آن را به برق تبدیل میکنند. اما سیستمهای متمرکزکنندهی انرژی خورشیدی نور را از سطح وسیعی بازتاب کرده و و آن را روی یک گیرنده کوچک متمرکز میکنند. وقتی دمای آن گیرنده افزایش مییابد، آب دورنش به بخار تبدیل میشود.
بخار هم به نوبهی خودش نیروی محرک توربین را تامین میکند تا الکتریسیته تولید شود. به جای اینکه برق تولید شده در باتریهای گرانقیمت ذخیره شود، انرژی حرارتی در نمکهای مذاب ذخیره میشود. به این ترتیب، مدتها پس از غروب آفتاب میتوان به آنها آب اضافه و بخار ایجاد کرد.
این دستگاه بزرگ که در دانشگاه استرالیا «بیگ دیش» نامیده میشود از یک سطح مقعر متشکل از بازتابکنندهها ساخته شده و نور خورشید را به سمت گیرندهای هدایت میکند که در نقطه کانونی قرار دارد. یک گیرنده جدید که توسط این تیم طراحی و ساخته شده توانست بازدهی را به ۹۷ درصد برساند.
دکتر «جان پای»، از دانشکده مهندسی دانشگاه استرالیا میگوید: «هدف اصلی این پروژه کاهش هزینه متمرکز کردن انرژی حرارتی خورشید است. هدف ما این است که هزینه را به ازای هر کیلووات ساعت برق، ۱۲ سنت کاهش دهیم تا این تکنولوژی توانایی رقابت داشته باشد.
این طراحی جدید میتواند به ۱۰ درصد کاهش هزینه تولید الکتریسیته به روش انرژی حرارتی خورشید منجر شود. من فکر میکنم که تکنولوژی ما میتواند در شبکه برق نقش داشته باشد و به تامین برق هنگام شب کمک کند.»
انتهای خبر