تولید برق از زبالههای تهران کلید خورد
برای نخستینبار در کشور پروژه ملی تولید برق از پسماندهای شهری با مشارکت شهرداری تهران و بخش خصوصی به بهرهبرداری رسید و متعاقب آن شرایط تولید 2تا 3مگاوات برق که قدرت روشنایی 300هزار لامپ کممصرف را دارد، فراهم شد.
به گزارش تاسیسات نیوز، معاون خدمات شهری شهرداری تهران در مراسم افتتاح کارخانه تولید برق از زباله طی سخنانی گفت: افتتاح چنین کارخانهای از هر نظر در سطح خاورمیانه بینظیر است.مجتبی عبداللهی با اشاره به اینکه امروز زنجیره بازیافت زباله در شهر تهران تکمیل شد، افزود:
پس از پایان دفن غیربهداشتی زباله در آرادکوه و افتتاح کارخانه پردازش زباله و تولید کمپوست و پس از راهاندازی کارخانه تصفیه شیرابه زباله با ۳هکتار وسعت و ۲۰مخزن ۱۴هزار مترمکعبی که باعث شد آب تصفیهشده این شیرابهها مجددا به چرخه مصرف بازگردد و برای آبیاری فضای سبز مورد استفاده قرار گیرد، امروز با افتتاح کارخانه هاضم تولیدکننده برق، مثلث فعالیت ما در بخش پردازش زباله تکمیل شد. معاون خدمات شهری شهرداری تهران تأکید کرد: از این به بعد در استانهای دیگر قطعا شبیهسازی و نمونهبرداری از کارخانه تولید برق از زباله تهران صورت میگیرد.
عبداللهی در عین حالکه بر لزوم فرهنگسازی در زمینه تفکیک زباله از مبدا تأکید کرد، گفت: در زمینه کاهش تولید زباله نیز باید فرهنگسازی صورت گیرد زیرا در حال حاضر متأسفانه میزان تولید زباله هر فرد ۷۰۰گرم است که باید آن را به ۵۰۰گرم برسانیم. به گفته عبداللهی در کشورهای اروپایی هفتهای ۲تا ۳بار زباله جمعآوری میشود اما در تهران، روزی ۲تا ۳بار زبالهها جمعآوری میشود که باید در این زمینه فرهنگسازی انجام گیرد.
تهران؛ الگویی برای شهرهای دیگر
به گفته عوض حیدرپور عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، با تعمیم این طرح به سایر شهرهای کشور میتوان امیدوار بود که روزانه ۱۵۰۰مگاوات برق در سطح کشور تولید و روشنایی ۱۵میلیون لامپ تنها از محل زبالههای شهری تضمین شود.
بنا بر این گزارش، حیدرپور با تقدیر از عملکرد شهرداری تهران بابت پیشگامی در تولید برق از زبالههای شهری گفت: من شاهد بودهام که دوستان ما در شهرداری چگونه سخت کار کردند تا این طرح به نتیجه برسد. علاوه براین دانشمندان ما نیز موفق شدند بخش نرمافزاری این طرح را که ۲۰۰تا ۳۰۰هزار یورو هزینه داشت خودشان انجام دهند. وی میزان زباله تولیدی کل کشور را ۵۰هزار تن اعلام کرد و گفت: ۳۰هزار تن از این زبالهها آلی است و چنانچه دیگر شهرهای کشور نیز این اقدام شهرداری تهران را الگوی خود قرار دهند ظرفیت برای تولید ۱۵۰۰مگاوات برق در سطح کشور فراهم خواهد شد.
بنا براین گزارش، دیگر محسنات تولید برق از زباله و پسماند شهری از نظر حیدرپور بهبود وضعیت محیطزیست شهری و کاستن از انواع آلودگیهای آب و خاک و منبع درآمد اقتصادی است. وی افزود: مجلس در قانون ۵ساله پنجم یک ماده کامل دیده تا مراحل تولید برق از زباله در سطح کشور عملیاتی شود. در مراسم افتتاح نخستین خط تولید انرژی برق از زباله همچنین دو نفر دیگر از نمایندگان مجلس به نامهای منصور حقیقتپور و کمالالدین پیرموذن شرکت داشتند.
پایان پیام/.