تهدید سلامتی با پیام های ناایمن

به گزارش تاسیسات نیوز، طبق پیش بینی سازمان هواشناسی، مجددا” موج سرمای شدید در راه است و درنتیجه، مصرف گاز دوباره و به شدت اوج می گیرد و طبیعتا، برای پیشگیری از افت فشار در برخی شهرها و مناطق و همچنین حفظ پایداری در شبکه و بهرمندی همه مشترکین از گاز طبیعی با فشار مناسب، نیازمند همراهی مردم و کاهش مصرف گاز می شویم.

 

 

 

صرفه جویی در مصرف گاز بسیار مهم و کاملا عملی است و در ضرورت آن، کمترین تردیدی نداریم.

 

 

اما، درخواست می شود:

 

 

1- برای صرفه جویی گاز، پیام های خطرساز، حادثه ساز و حتی مرگبار ندهیم.
سلامت، ایمنی و جان مردم را فدای صرفه جویی نکنیم.

 

 

 

2- روی “روش های ایمن و بهینه” تاکید کنیم و در راهکارهای پیشنهادی، اولویت ها را هم مد نظر داشته باشیم:


مطالبه جدی اجرای راهکار اصلی مبحث 19 یعنی عایق کردن دیوارها، سقف، کف و لوله ها و تاسیسات، تنظیم و کاهش دمای محل سکونت و پوشیدن لباس گرمتر، استفاده از پرده های ضخیم، افزایش تعداد پره های رادیاتور متناسب با بار حرارتی مورد نیاز واحد مسکونی، استفاده از فناوری های جدید با راندمان بالا و کم مصرف، توجه به رده برچسب انرژی در خرید وسایل گازسوز، سرویس بموقع وسایل گازسوز، تعویض بهنگام وسایل گازسوز فرسوده بالای 10 سال و …
موضوع این هشدار و درخواست چیست؟

 

 

 

اهمیت موضوع: یادآوری اثر درزبندی پنجره ها در حوادث بی سابقه زمستان 86 و پرونده ای از صدها حادثه مرگ خاموش:

 

محکومیت شرکت بهینه سازی و سازمان صدا و سیما در دادگاه، به پرداخت بخشی از دیه 2 قربانی گازگرفتگی در یک حادثه، بابت انتشار پیام “درزبندی درب و پنچره ها برای 10% صرفه جویی در مصرف گاز” بدون هشدار نکات ایمنی یعنی توجه به نوع وسایل حرارتی یا گازسوز مورد استفاده.

 

مراقب پیام های مشابه مانند “دربند کردن درب و پنجره ها” و “استفاده از پنجره های با درزبند کامل یا شیشه های دوجداره” باشیم.
مساله یا علت حساسیت موضوع چیست؟
بر اساس تحلیل آماری نتایج سرشماری نفوس و مسکن،
1- در حدود 70% واحدهای مسکونی شهری، برای تامین آب گرم و گرمایش از آبگرمکن و بخاری استفاده میشود که همه شعله باز یا دارای محفظه احتراق باز هستند یعنی برای احتراق، هوا و اکسیژن محل نصب را مصرف می کنند. این سهم در تهران حدود 50% و در مشهد 80% است.
2- در حدود 15% واحدهای مسکونی شهری از پکیج استفاده می شود که بالای 80% آنها معمولی یا شعله باز هستند.
3- در حدود 10% واحدهای مسکونی شهری از سیستم حرارت مرکزی استفاده می شود، در عین حال، در بالای 50% این واحدها، شومینه ساختمانی وجود دارد یا به هر دلیل از بخاری گازی مکمل (بدون دودکش استاندارد) استفاده می شود.
⚠️ مهم: با توجه به این نکته، حتی گفتن اینکه “اگر حرارت مرکزی دارید، درزبند کنید” اشتباه است و برای توصیه کننده مسئولیت دارد.
4- بخشی از 5% باقیمانده واحدهای مسکونی شهری، از دیگر وسایل سنتی شعله باز استفاده میکنند (چراغ علاء الدین و …).
در این واحدها هم، با درزبندی کامل، احتمال خطر گازگرفتگي چند برابر میشود.
نتیجه گیری:
بالای 90% واحدهای مسکونی شهری و تقریبا 100% واحدهای مسکونی روستایی وسیله حرارتی شعله باز دارند که حتما “نیاز به ورود مستمر هوای تازه دارند” که از طریق درز پنجره های معمولی، یا از طریق فضای مخصوص باز تعبیه شده زیر درب ورودی واحدهای مسکونی و یا از طریق دریچه های تامین هوا باید تامین شود. فراموش نکنیم که همه خانه ها، اجاق گاز هم دارند.
از این روست که مطابق مقررات ملی ساختمان، در کنار پنجره دوجداره، ایجاد دریچه تامین هوا الزامی است.
حتی مطابق مقررات ملی ساختمان، حتی اگر وسیله حرارتی در داخل واحد مسکونی نباشد، پیش بینی “تهویه و تعویض هوا” ضروری است.
هشدار: اگر این موارد را شفاف نکنیم و در نقش رسانه، کارشناس بهینه سازی یا هر سازمانی، پیام ناقص به مردم بدهیم، مسئول عواقب آن یعنی حوادث احتمالی خواهیم بود.

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;