تهدید بازار اجاره مسکن با مهاجران افغان

تاسیسات نیوز: مجید گودرزی با بیان اینکه بخش بزرگی از جامعه به سمت اجاره‌نشینی حرکت کرده است، افزود: با توجه به گرانی‌ها برخی افراد حتی دیگر قادر نیستند خانه‌های‌ خود را حفظ کنند و درنتیجه بر تعداد مستاجران افزوده شده است. این فعال حوزه مسکن تاکید کرد: از سوی دیگر یک بخشی از این معضل به حضور مهاجران افغانی در کشور برمی‌گردد که بر اساس آمارها حدود ۵ میلیون نفر در ایران ساکن شده‌اند و این افراد هم به دلیل اینکه به صورت قانونی قادر به خرید ملک در ایران نیستند، مستاجر هستند و بحران مستاجری نیز در ایران تشدید شده است.
گودرزی تصریح کرد: در اکثر کشورهای دنیا مهاجرانی که به تازگی وارد کشور جدید می‌شوند، در کمپ‌های قانونی نگهداری می‌شوند و در صورتی که کشور میزبان ظرفیت‌های لازم را داشته باشد، این افراد به کشور و به جامعه افزوده می‌شوند، اما متاسفانه در ایران مدیریت صحیحی در این بخش وجود ندارد و این مسئله بر بحران مستاجری در کشور افزوده است.
بر اساس آمارهای بانک مرکزی در خردادماه امسال ۱۵.۹ درصد از واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران ارزشی بین ۲ تا ۳ میلیارد تومان داشته است که بیشترین میزان واحدهای معامله شده در این ماه بوده‌اند، پس از آن واحدهای مسکونی با ارزش بین ۳ تا ۴ میلیارد تومان بیشترین واحدهای معامله شده در پایتخت بوده‌اند که سهم ۱۳.۴ درصدی از معاملات مسکن را داشته‌اند.
همچنین بر اساس آمارها، در خردادماه سال جاری بیش از ۵۰ درصد معاملات مسکن انجام شده در شهر تهران ارزشی بین ۲ تا ۷ میلیارد تومان داشته‌اند.
داوود بیگی‌نژاد، نایب‌رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران درباره آمارهای تازه حوزه مسکن پایتخت گفته است؛ با وجود گذشت چهار ماه از سال تعداد قراردادهای خرید و فروش مسکن از ابتدای سال تاکنون متناسب با جمعیت نیست و با توجه به افزایش قیمت‌ها، شاهد رشد جمعیت مستاجران هستیم.
وی اعلام کرده است: اغلب کسانی که در سال‌های گذشته امیدی به خانه‌دار شدن داشتند، امروز این امید را از دست داده‌اند و در تلاشند تا مبالغ رهن منازل خود را تامین کنند.
این مقام صنفی گفته است: بر پایه آمارها، خرداد ماه امسال سه ‌هزار و ۸۰۰ قرارداد خرید مسکن در تهران به ثبت رسید که نشان‌دهنده رکود شدید در این بخش است، همچنین متوسط قیمت فروش مسکن در پایتخت در خرداد ماه امسال ۸۶ میلیون تومان است که در هم‌سنجی با خرداد ماه پارسال (۷۸ میلیون تومان) رشد ۱۰.۲ درصدی نشان می‌دهد.

قدرت خرید مردم از بین رفته است
مجید گودرزی، کارشناس بازار مسکن درخصوص رکود در بازار مسکن به اعتماد گفت: متاسفانه قیمت‌ها در حوزه مسکن به اندازه‌ای رشد داشته که قدرت خرید مردم برای تهیه مسکن از دست رفته است و حتی افرادی هم که قصد تغییر مسکن و تبدیل به احسن کردن ملک خود را داشتند، دیگر قادر به این کار نیستند و بخش بزرگی از جامعه نیز به علت سرکوب شدید دستمزدها قادر به خرید ملک نیستند.

موجران از هیچ قانونی تبعیت نمی‌کنند
این کارشناس مسکن خاطرنشان کرد: از سوی دیگر یک بازار بسیار جذاب برای موجران در کشور به وجود آمده که این موجران هم تقریبا از هیچ قانونی تبعیت نکرده‌اند و هرگونه که خواسته‌اند، قیمت‌گذاری می‌کنند و حتی نیازهای خودشان را هم از مستاجران مطالبه می‌کنند که اصلا این رویه در دنیا مرسوم نیست.
وی تصریح کرد: البته اجاره‌داری در ایران به نوعی کمک به معیشت محسوب می‌شود، اما در هیچ جای دنیا به این شکل نیست که با اجاره دادن یک واحد مسکونی قادر باشید معاش خودتان را تامین کنید و اصلا این موضوع امکان‌پذیر نیست، مگر آنکه فرد تمام درآمد مستاجر را از او مطالبه کند.

رشد ۱۰.۲ درصدی قیمت مسکن در پایتخت
این فعال حوزه مسکن ادامه داد: در ایران در یک عرف غلط و یک‌طرفه نرخ‌گذاری‌ها به نفع موجران و تماما از سوی موجران انجام می‌شود و متاسفیم که در قرن ۲۱ موجران آوارگی مستاجران را حق قانونی خود می‌دانند و هر زمانی که اراده کنند، می‌توانند مستاجران را اخراج کنند و هزینه این اخراج هم برعهده مستاجران است.
وی با بیان اینکه در یک عرف طرفه مردم گیر افتاده‌اند، افزود: با وجود آنکه ظرفیت‌ها در بخش مسکن بالا است، اما همچنان شاهد این مدل رفتارها از سوی موجران هستیم.
گودرزی در واکنش به رشد ۱۰.۲ درصدی قیمت مسکن در پایتخت در سال جدید نسبت به سال گذشته ادامه داد: متوسط قیمت فروش مسکن در پایتخت امسال به ۸۶ میلیون تومان رسیده که یک بخش بزرگی از این افزایش قیمت‌ها به کمبودهای این حوزه برمی‌گردد و ما باید بر اساس حقوق اولیه انسان‌ها به تمامی افرادی که در ایران به دنیا می‌آیند، حق برخورداری از منابع کشور را بدهیم. همه افراد باید این حق برابر را داشته باشند و مردم باید از زمین‌هایی که در کشور وجود دارد، استفاده کنند؛ آن هم بدون آسیب زدن به سهم آیندگان.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;