تنش آبی در نصف جهــــــان

به گزارش تاسیسات نیوز، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با تاکید بر اینکه جیره‌بندی خط قرمز وزارت نیرو است، گفت: ظرفیت چاه‌های متفرقه به شدت کاهش پیدا کرده و در چند سال گذشته ۱۲۴ حلقه چاه را از دست داده‌ایم.هاشم امینی در نشستی به مناسبت هفته صرفه‌جویی در مصرف آب با بیان اینکه استان اصفهان دارای اقلیم خشک و نیمه‌خشک است، تاکید کرد: متاسفانه مردم استان در بخش‌های مختلف، کمبود آب و خشکسالی را به خوبی حس می‌کنند.





مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان با اشاره به اینکه تنها پرداختن به موضوع آب در هفته صرفه‌جویی حق مطالب را ادا نمی‌کند، گفت: شرکت آبفای اصفهان به موضوع مدیریت مصرف بهینه آب در تمام مقاطع سال معتقد است؛ چراکه علاوه‌بر مواجه بودن با اقلیم خشک و نیمه‌خشک به‌طور طبیعی در اصفهان، حدود ۱۰ سال است که با شرایط خشکسالی روبه‌رو هستیم.




امینی با تاکید بر محسوس و ملموس بودن موضوع تنش آبی برای مردم و مدیریت استان افزود: اکنون بیش از ۹۳ شهر تحت پوشش آبفای شهری هستند که ۸۵ درصد آب تامین شده در ۵۶ شهر و ۳۰۰روستا توزیع می‌شود که جمعیت حدود چهار میلیون نفری را در استان شامل می‌شوند.





وی گفت: از سال ۸۹ تا ۹۵ بیش از ۵۰۰ هزار واحد به آمار مصرف کنندگان آب شرب اصفهان اضافه شده، این رقم در سال‌های گذشته یک میلیون و ۵۰۰ هزار و اکنون دو میلیون نفر است.





مدیرعامل شرکت آبفای استان با تاکید بر اینکه در سال‌های گذشته کاهش بارش‌ها منجر به از دست دادن منابع آبی شد، اظهار کرد: در این شرایط ۵۴۰۰لیتر بر ثانیه ظرفیت تامین آب را از دست دادیم که شامل کاهش دبی آب چاه‌های فلمن، چاه‌های متفرقه و محلی است. به گفته وی، ظرفیت چاه‌های متفرقه به شدت کاهش پیدا کرده و در چند سال گذشته ۱۲۴ حلقه چاه را از دست دادیم.





وی افزود: ۵۴۰۰ لیتر بر ثانیه ظرفیت آب را در حوزه شرب از دست داده‌ایم؛ درحالی‌که ۵۰۰ هزار واحد اضافه شده و انشعابات جدیدی را شاهد هستیم و باید از مجرای مدیریت مصرف، توزیع این کاهش را تامین و جبران کنیم. امینی با اشاره به اقدامات فنی و مهندسی شرکت آبفا برای مدیریت مصرف تصریح کرد: ایجاد سامانه‌های تله‌متری و کنترل فشار از اقدامات موثر شرکت آبفا بوده است.





مدیرعامل شرکت آبفای اصفهان در ادامه با بیان اینکه از سال ۱۳۸۶ تا سال ۹۵ میزان آب بدون درآمد استان از ۳۱ درصد به ۱۷ درصد کاهش یافته است، افزود: در این زمینه رتبه یک کشور را به دست آوردیم و همچنین سرانه مصرف را از ۱۸۹ لیتر آب در سال ۸۶ به ۱۵۱ لیتر در سال ۹۵ رساندیم.به گفته امینی، کشف و جمع‌آوری و تعیین تکلیف انشعابات غیرمجاز، برخورد با انشعابات پرمصرف و جمع‌آوری پمپ‌های غیر مجاز از اقدامات قانونی انجام شده از سوی آبفا است؛ چراکه اکنون یکی از آسیب‌های جدی ما مشترکانی هستند که به‌صورت غیرمجاز اقدام به نصب پمپ می‌کنند.





مدیرعامل آبفای اصفهان با بیان اینکه اصفهان از شهرهای دارای تنش آبی است، گفت: سال گذشته ۱۵۳ میلیارد تومان قرارداد بیع متقابل برای احداث شبکه فاضلاب شهرهای برخوار، گرگاب و نجف‌آباد منعقد شده است، براساس این قرارداد شرکت فولاد مبارکه شبکه فاضلاب احداث و سپس از فاضلاب این شهرها استفاده می‌کند.





وی با بیان اینکه اجرای طرح فاضلاب محلات شهر اصفهان از مطالبات مردم بوده است، تصریح کرد: در این طرح ۲۸ میلیارد تومان برای ۵۰ برای کیلومتر شبکه فاضلاب هزینه شده است و امیدواریم تا چند سال آینده کل مناطق حاشیه اصفهان از شبکه فاضلاب برخوردار شوند. امینی با اشاره به سامانه غیرحضوری ۱۵۲۲ تصریح کرد: این سامانه برای نخستین بار در کشور در اصفهان اجرا شد و تاکنون ۷۷۹ هزار تماس با این سامانه برقرار شده است که منجر به کاهش آلودگی هوا و ترافیک شهر شده است.





وی با بیان اینکه بیش از حد بارش‌ها از سفره‌های زیرزمینی آب برداشت می‌کنیم، اضافه کرد: دارای یک بیلان منفی در ذخایر آبی هستیم و متاسفانه شرایط سختی را طی می‌کنیم و ۸۵ درصد آب مصرفی از منابع سطحی است، همچنین به‌دلیل فرو نشست زمین و پایین رفتن آب‌های زیرزمینی و کاهش کیفیت آب مجبور به کاهش برداشت آب شرب از سفره‌های زیرزمینی شدیم.





امینی تصریح کرد: استفاده از روش‌های نوین آبیاری، تغییر نوع کشت، توجه به آمایش سرزمینی در بخش کشاورزی می‌تواند منجر به حفظ ذخایر زیرزمینی شود.وی در ادامه با بیان اینکه ۶۷ درصد جمعیت استان تحت پوشش شبکه فاضلاب هستند، ادامه داد: میانگین کشوری در این زمینه ۳۰ درصد است، تا سال ۱۴۰۰ کل شهر اصفهان به‌ویژه نقاط حاشیه‌ای شهر تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار می‌گیرند.





مدیرعامل شرکت آبفای استان اصفهان با اشاره به جمع‌آوری آب‌های سطحی و باران در تمام دنیا به‌ویژه در کشورهای پیشرفته، گفت: سامانه‌های جمع‌آوری آب‌های سطحی و آب باران‌ها از سوی شهرداری‌ها انجام می‌شود و شرکت آب و فاضلاب وظیفه جمع‌آوری فاضلاب‌های شهری را بر عهده دارد.






انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;