اگر تا سال ۲۰۳۰، دنیا درخصوص عادات زندگی خود تغییراتی ایجاد نکند، جان میلیونها نفر به خطر میافتد. در این زمینه دانشمندان میگویند .
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، جهان اگر بیشتر از یک و نیم درجه گرمتر شود جان میلیونها انسان به خطر میافتد. این جان مطلب گزارش اخیر دانشمندان در مورد تغییرات آب و هوایی است.
اگر تا سال ۲۰۳۰، دنیا درخصوص عادات زندگی خود تغییراتی ایجاد نکند، جان میلیونها نفر به خطر میافتد. در این زمینه دانشمندان میگویند که دولتها و مردم باید هرچه سریعتر از افزایش خطرناک گرمای زمین جلوگیری کنند.
در گزارش جدیدی که مجمع بینالمللی تغییرات اقلیمی (آیپیسیسی) منتشر کرده نسبت به افزایش شدید دمای زمین هشدار داده و گفته شده که اقداماتی فوری باید صورت گیرد تا افزایش دمای زمین زیر یک و نیم درجه سانتیگراد بماند.
بنابراین گزارش علاوه بر سیاستهای دولت، رفتار مردم درخصوص مصرف موادغذایی و انرژی و روش زندگی باید تغییر کند، در غیر اینصورت با توجه به افزایش گازهای گلخانهای، افزایش دمای زمین در آغاز دهه ۲۰۳۰ از یک و نیم درجه سانتیگراد بیشتر از دوران انقلاب صنعتی خواهد گذشت، رقمی که برای نیمه دوم قرن ۲۱ پیشبینی شده بود.
به گفته دانشمندان در صورتی که نتوان افزایش دمای زمین را زیر یک و نیم درجه نگه داشت، جان میلیونها نفر به دلیل سیل بهخطر خواهد افتاد و گونههای جانوری بسیاری از بین خواهند رفت.
در این گزارش آمده که روند افزایش دمای زمین شیب تندی پیدا کرده و به سرعت به عدد سه درجه سانتیگراد نزدیک میشود، اما با آنکه جلوگیری از این روند بسیار پرهزینه و گران خواهد بود، هنوز روزنه کوچکی از امید وجود دارد.
گزارش ۳۳ صفحهای مجمع بینالمللی تغییرات اقلیمی نتیجه سه سال تحقیق دانشمندان و یک هفته بحث با سیاستمداران در نشستی در اینچئون در کرهجنوبی بوده است. در سال ۲۰۱۵ دولتهای جهان خود را به مهار افزایش دما به کمتر از دو درجه سانتیگراد متعهد کردند.
اما حالا در این گزارش میگوید این رقم باید به یک و نیم درجه برسد. پروفسور جیم اسکیا، رئیس مجمع بینالمللی تغییرات اقلیمی گفته است که کاهش حفظ افزایش دمای زمین به زیر یک و نیم درجه، نسبت به ۲ درجهای که پیشتر تعیین شده بود، فواید بسیار زیادی دارد و تاثیرات تغییرات اقلیمی را در همه زمینهها بهشدت کاهش میدهد.
اسکیا گفت: برای رسیدن به این هدف باید نحوه استفاده از انرژی و مدیریت زمینهای کشاورزی و همچنین حملونقل را تغییر دهیم. بنا بر این گزارش، رسیدن به این هدف ارزان نخواهد بود و نیاز به حدود ۲۴۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۳۵ دارد.