تعمیر لوله‌های پلی‌اتیلن بدون نیاز به جوشکاری

به گزارش تاسیسات نیوز،محققان پارک علم و فناوری بوشهر دستگاهی برای تعمیر لوله‌های پلی اتیلن عرضه کردند که بدون نیاز به برش و جوشکاری اقدام به تعمیر لوله‌های معیوب می‌کند.






دکتر امین اخباری‌زاده از محققان این طرح ، عنوان این دستگاه را «دستگاه وصله زن لوله‌های پلی‌اتیلن» ذکر کرد و گفت: از این دستگاه در جهت تعمیر لوله‎های پلی‌اتیلن استفاده می‎شود.






وی در این باره توضیح داد: با بروز مشکلاتی از قبیل حفاری غیر استاندارد و یا رانش زمین، لوله‌های پلی اتیلن موجود در زیر زمین معیوب می‌شوند و این دستگاه این امکان را به اپراتور می‌دهد که اقدام به تعمیر لوله‌های معیوب کند.






اخباری‌زاده با اشاره به نحوه عملکرد این دستگاه، خاطر نشان کرد: با استفاده از دستگاه وصله‌زن پلی‌اتیلن، به جای برشکاری و جوش مجدد لوله‌های پلی اتیلن می‌توان محل عیب را به کمک وصله تعمیر کرد و لوله را مجددا در شرایط سرویس قرار داد.





این محقق اضافه کرد: در این روش، وصله (Patch) با چسب‌های مخصوص آغشته شده و به وسیله دستگاه وصله‌زن بر روی محل عیب قرار می‌گیرد و پس از آن با کمک فک‌های دستگاه، وصله مورد نظر در محل عیب پایدار می‌شود.






وی با تاکید بر این که این دستگاه با همکاری شرکت گاز بوشهر و از طریق مهندسی معکوس یک نمونه خارجی عرضه شده است، یادآور شد: دستگاه ساخته شده مهندسی معکوس نمونه آمریکایی آن است که از وزن کمتری نسبت به نمونه خارجی برخوردار است.






وی با تاکید بر این که روش اتصال نمونه خارجی دستگاه به روش گرم است، خاطر نشان کرد: روش اتصال نمونه بومی شده این دستگاه به روش سرد است؛ به این معنا که برای تعمیر لوله‌ها با استفاده از نمونه داخلی نیاز به هیچ سیستم خارجی نیست و تنها با چندین چسب اقدام به تعمیر لوله‌های پلی اتیلن می‌شود، ضمن آن که نیاز به منبع الکتریکی خارجی را در نمونه داخلی حذف کردیم.






به گفته این محقق، با استفاده از این دستگاه تعمیر لوله‌های پلی اتیلن بدون جوشکاری و برشکاری و به شکل وصله‌زنی صورت می‌گیرد.






اخباری‌زاده با بیان این که این محصول به فاز تجاری‌سازی رسیده است، گفت: تجاری سازی این دستگاه در گرو دریافت استانداردهای آن است که این استانداردها در شرکت ملی گاز تدوین و در حال نهایی شدن است.






وی از اجرای تست‌های میدانی این دستگاه در عالیشهر بوشهر خبر داد و اظهار کرد: کاهش زمان تعمیر و نیروی انسانی از جمله مزایای این دستگاه به شمار می‌رود.

 

 

منبع: ایسنا

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;