تشکیل کارگروه ویژه آب تابستان
به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری مهر، رحیم میدانی معاون وزیر نیرو، درباره دستور وزیر نیرو برای تشکیل کارگروه ویژه تامین آب در فصول بهار و تابستان و همچنین بررسی وضعیت استانها به لحاظ ذخایر آب موجود گفت: هر سال در برخی از شهرها که احساس می کنیم اگر تدبیری نشود و قبل از شروع فصل سناریو سازی نشود و برای هر برنامه ای راه حل شناسایی نشود، ممکن است به بحران تامین آب برخورد کنیم.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا اظهارداشت: هدف اصلی از تشکیل کارگروهی که بتواند وضعیت منابع آب کشور را رصد کند، این است که در جاهایی که احساس نگرانی از بابت تامین آب شرب مورد نیاز می شود، بتوانیم پیش بینی های لازم را انجام دهیم.
میدانی خاطرنشان کرد: در عین حال، در مناطقی که وضعیت منابع آب خوب است و احساس مشکل نمی شود برنامه ریزی خاصی نخواهیم داشت. البته رفع کلی مشکل کشور در بخش آب نیازمند اجرای یک سری پروژه های بزرگ است و در برخی شهرها مانند کرمان تا زمانی که پروژه انتقال آب از سد بهشت آباد اجرا نشود مشکل خواهیم داشت و کمبود آب داریم.
وضعیت تامین آب کرمان، سنندج و اصفهان
این مقام مسئول در وزارت نیرو ادامه داد: در کارگروه تصمیم گیری می کنیم که تا آن زمان به عنوان نمونه چند حلقه چاه احداث شود و یا چند حلقه چاه موجود را خریداری کنیم، همچنین چگونه از منابع آب قنوات استفاده کنیم و برنامه ریزی ها را با چه محوری پیش ببریم.
وی تاکید کرد: در سال گذشته برای تامین آب شهر سنندج مشکل داشتیم و این احتمال وجود داشت که در سال جاری ه این مشکل برخورد کنیم اما تا قبل از اینکه تراز آب سد قشلاق پایین بیاید پمپاژی را اجرا کردیم که در صورت نیاز بتوانیم استفاده کنیم و این تصمیمات در کارگروه اتخاذ می شود که البته نیازی به استفاده از پمپاژ نشد ولی پیش بینی آن صورت گرفته بود.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به اینکه در زمینه تامین آب بر روی سناریوهای بدبینانه کار می کنیم، اظهارداشت: ما می گوییم ممکن است به عنوان نمونه در سد قشلاق برای تامین آب شهر سنندج ما به کمتر از تراز مناسب آب سد برسیم و در این صورت ما هیچ راهکاری نخواهیم داشت؛ از این رو در سال گذشته طرح پمپاژ آب را اجرا کردیم.
بندرعباس مشکل دارد و اوضاع تهران خوب است
میدانی افزود: همچنین در بندرعباس ما نگرانی هایی برای تامین آب داشتیم و در اصفهان در حال حاضر پیش بینی هایی صورت می گیرد و ممکن است زاینده رود به اندازه نیاز ما باشد و در این صورت ما هیچگونه مشکلی نخواهیم داشت.
پیش بینی فعلی این است که بتوانیم از زاینده رود برای تامین آب اصفهان در فصل گرم امسال ۱.۱ میلیارد دلار آب برداشت کنیم ولی اگر چنین نشود ما باید خود را آماده تامین آب از سایر منابع کنیم و ما در کارگروه بر روی این موارد تصمیم گیری می کنیم.
این مقام مسئول در وزارت نیرو تصریح کرد: در کارگروه علاوه بر اینگونه تصمیم گیریها، ممکن است به جایی برسیم که دیگر راهی برای تامین آب نداشته باشیم و آنگاه از مصرف کنندگان خواهیم خواست که مثلا ۱۵ درصد از مصارف خود را در شبانه روز کاهش دهند. شاید هم بتوان بخشی را با تولید اضافه جبران کرد و بخشی را نیز مردم صرفه جویی کنند.
به گفته وی، عملکرد اصلی کارگروه در شهرهایی است که هر سال برای تامین آب شرب مورد نیاز آنها نگرانی ها و مشکلاتی وجود دارد و ما برای عبور از بحران های احتمالی آبی سناریوسازی می کنیم.
برای امسال ما برای تامین آب شهر سنندج هیچگونه نگرانی نداریم و خوشبختانه سدهای استانهای تهران نیز در حد قابل قبولی است و ما از این بابت هم نگرانی تامین آب نداریم که البته مردم باید دقت کنند زیاده روی در مصرف آب نداشته باشند.
انتهای خبر