تسلا، پدر صنعت برق- قسمت دوم

به گزارش تاسیسات نیوز، قسمت دوم زندگی نیکلا تسلا را می خوانیم.


آتش سرد


نیکلا تسلا ایده‌های رویایی هم داشت که هنوز هم پس از یک قرن برخی از آنها به واقعیت نپیوسته‌اند. یکی از این رویاها آتش سرد است.



با اجراشدن این ایده استفاده از صابون و آب برای همیشه در حمام ریشه‌کن می‌شد. همه می‌دانند که آب و الکتریسیته با هم مخلوط نمی‌شوند، اما این‌گونه که به نظر می‌رسد، الکتریسیته و جِرم روی بدن، ناسازگاری بیشتری نسبت به آب و جِرم‌ روی بدن دارند.



در یک عمل نامتعارف به نام آتش‌ سرد، جریان الکتریسیته‌ای با ولتاژ ۲/ ۵ میلیون ولت که دائما در حال تناوب بود، انرژی خود را به بدن انسانی که بر روی صفحه‌ای فلزی ایستاده است، منتقل می‌کرد.



تصور این صحنه بسیار شگفت‌انگیز است. فردی در بین آتش میلیون‌ها ولت الکتریسیته محاصره شده و رعدهای الکتریسیته او را در‌بر‌گرفته‌اند. این روش با توجه به رسانابودن بدن انسان به نظر عملی است و حتی می‌تواند تمیزی بهتری در مقایسه با صابون و آب را به ارمغان آورد.



تسلا مدعی بود که اختراع او نه‌تنها برای تمیزتر شدن بلکه برای مصارف دارویی نیز کاربرد دارد. تنها کار لازم این بود که فرد روی صفحه‌ای فلزی قرار بگیرد تا تمام چرک و جرم روی بدن او پاک شود.



همچنین این وسیله می‌توانست فرد را در سردترین شرایط گرم نگه دارد. باوجود مزایایی که این وسیله داشت، به علت هزینه‌ بالا و خطرات زیادی که تحمیل می‌کرد، مانند بسیاری دیگر از ابداعات تسلا مورد توجه قرار نگرفت.

 

مهار انرژی


یکی د‌یگر از تخیلات عجیب تسلا، مهار انرژی آزاد بود. تسلا عقیده داشت اگر بتواند ماشینی مناسب برای مهار این انرژی بسازد، می‌تواند مشکلات انرژی در دنیای کنونی را برطرف کند.



او معتقد بود که اجزای بسیار کوچک با شارژ الکتریکی کم، به‌صورت روزانه با سرعتی بالاتر از سرعت نور، به‌صورت باران بر روی زمین می‌بارند.



او تصور می‌کرد ماشینی ساخته است که می‌تواند این اجزا را بگیرد و آنها را به انرژی قابل استفاده تبدیل کند. او حتی پتنتی برای این دستگاه به نام خود ثبت کرده بود.



تسلا ادعا می‌کرد این اختراع او می‌تواند یون‌ها را مستقیما به انرژی قابل استفاده تبدیل کند، هر‌چند این ادعا هیچ‌وقت رنگ واقعیت به خود ندید.

 

پیش‌بینی تلفن همراه


تسلا خلق گوشی‌های هوشمند را در یکی از مصاحبه‌های انجام‌شده با جان بی کندی (John B,Kennedy) در سال 1926 پیش‌بینی کرده است.



در قسمتی از این مصاحبه آمده است: «زمانی که وایرلس به‌طور کامل استفاده شود، کل زمین تبدیل به یک مغز عظیم خواهد شد که در واقع همه چیز، ذراتی از یک کل حقیقی و ریتمیک خواهند بود.



ما قادر خواهیم بود تا بدون توجه به مسافت، در یک لحظه با دیگران ارتباط برقرار کنیم. علاوه بر این، با وجود هزاران مایل فاصله، به واسطه تلویزیون و تلفن قادر خواهیم بود دیگران را ببینیم و صدای آنها را بشنویم درست مثل اینکه رودررو با آنها ارتباط برقرار کنیم و به واسطه وسایل ساخته شده برای این کار، قادر خواهیم بود تا این اعمال را با جذابیت و سادگی بیشتری نسبت به تلفن‌های کنونی خودمان انجام دهیم.

افراد خواهند توانست این وسایل را در جیب جلیقه خود بگذارند و حمل کنند».

 

زندگی تسلا


تسلا بسیار کم می‌خوابید، به‌گونه‌ای که خودش گفته که هیچ‌گاه بیش از ۲ ساعت به خواب نرفته و حتی یک‌بار بدون آنکه استراحت کند ۸۴ ساعت مداوم مشغول کار بوده است. تسلا گیاه‌خوار بود و خود را به رژیم غذایی مخصوص شامل شیر، عسل، نان و آب سبزیجات محدود کرده بود.



این مخترع بزرگ عادت داشت انگشتان پای خود را ورزش دهد و این کار را هرشب ۱۰۰ مرتبه برای هر یک از پاهای خود انجام می‌داد زیرا اعتقاد داشت ورزش‌دادن انگشتان پا باعث تحریک سلول‌های مغزی می‌شود.

 

نیکلا تسلا دارای تفکر تصویری خارق‌العاده‌ای بود. هرگاه که ایده جدیدی برای اختراع یک ماشین به‌دست می‌آورد، توانایی چیدن و راه‌اندازی و همچنین اجرا و چگونگی کارکرد آن ماشین را در ذهن خود نیز داشت.

 

 

تسلا در مورد روش تفکر تصویری خود اینگونه توضیح داده است: روش من متفاوت است. من هیچ عجله‌ای برای ورود به حوزه کاری ندارم. هنگامی که یک ایده جدید به ذهنم می‌رسد، در تخیل خود شروع به ساختن آن می‌کنم و دستگاه را در ذهنم راه‌اندازی و تکمیل می‌کنم.



هنگامی که اختراع خود را به اتمام رساندم و هیچ ایراد و اشکالی در آن ندیدم، آنگاه است که آن را به مغز خود ارائه می‌دهم تا محصول نهایی را به انجام برسانم.






انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;