تدوین نقشه راه پژوهش در صنعت آب کشور
رییس گروه تحقیقات کاربردی شرکت مدیریت منابع آب ایران از تدوین نقشه راه پژوهش در صنعت آب کشور با اولویت احصای نیازهای بهرهبرداران این صنعت خبر داد.
به گزارش تاسیسات نیوز، حميدرضا شفيعی گفت: نقشه راه تحقیقات آب کشور، مجموعهای جامع، هماهنگ، پویا و آیندهنگر است که شامل مبانی، اهداف، سیاستها و راهبردها، ساختارها و الزامهای تحول راهبردی علم و فناوری مبتنی بر ارزشهای اسلامی برای دستیابی به اهداف برنامه پنجم توسعه کشور میشود.
وی افزود: در ترسیم این نقشه راه کوشش شده است که با الهامگیری از اسناد بالادستی و بهرهگیری از ارزشهای بنیادین آنها و توجه به اهداف راهبردی نظام جمهوری اسلامی ایران، چشمانداز تحقیقات در بخش آب کشور طی برنامه پنجم توسعه کشور تبیین شود.
وی درباره ضرورت تدوین نقشه راه پژوهشی صنعت آب کشور، گفت: علم و فناوری از زیرساختهای مهم پیشرفت کشور و ابزار جدی رقابت در عرصههای مختلف است و تحقق آرمانهای متعالی انقلاب اسلامی ایران مستلزم پیشرفتی همهجانبه در علم است که تحقق این هدف نیازمند ترسیم نقشه راهی است که در آن نحوه پیمودن مسیر، منابع و امکانات لازم و الزامهای طی این مسیر، بهطور شفاف و دقیق مشخص شده باشد.
شفیعی درباره اهداف نقشه راه پژوهش در صنعت آب کشور، گفت: یکپارچهسازی و همسوسازی اولویتهای پژوهش و فناوری صنعت آب در راستای سیاستها و برنامههای ملی بخش آب کشور در حوزه علم و فناوری، تقویت تقاضامحوری و پاسخگویی پژوهش و فناوری به نیازهای عملیاتی و طرحهای توسعهای صنعت آب، توسعه همکاریهای همهجانبه با نهادهای صنعتی و علمی و فنی داخلی و خارج از کشور بهمنظور کاهش تهدیدها و چالشهای بالقوه و بالفعل صنعت آب و تقویت و حمایت از پژوهشگران، نوآوران و مخترعان در جهت اهداف و نیازهای صنعت آب، ازجمله اهداف این نقشه راه هستند.
رییس گروه تحقیقات کاربردی شرکت مدیریت منابع آب ایران در ادامه گفت: جلوگیری از هرگونه موازیکاری بهمنظور پیشگیری از هدررفت زمان و سرمایههای ملی، افزایش بهرهوری حوزه پژوهش و حل چالشهای صنعت آب کشور در سطح ملی و استانی با مدنظر قراردادن اسناد بالادستی و دستیابی به اهداف برنامه پنجم توسعه کشور، از دیگر اهداف مترتب بر تدوین نقشه راه پژوهشی صنعت آب کشور هستند.
شفیعی در ادامه به دستاوردهای این نقشه راه پرداخت و گفت: هماکنون نمیتوان به دستاوردهای مشخص و ملموسی اشاره کرد؛ چراکه دستیابی به اهداف اعلام شده، در درازمدت صورت خواهد پذیرفت.
وی افزود: آنچه هماکنون بهعنوان دستاورد میتوان به آن اشاره کرد، شامل تقویت و اصلاح ساختارها و فرآیندهای تحقق پژوهشهای کاربردی، تدوین اولویت نیازهای تحقیقاتی صنعت آب کشور و ساماندهی اعتبارها با هدف مدیریت تحقیقات آب کشور (مالی و محتوایی)، بسترسازی تحقق پروژههای تقاضامحور و سفارشی و اصلاح ساختارها، انسجامبخشی و جهتدهی پیشنهاد پروژههای واصله در راستای اولویتهای تحقیقاتی است.
پایان پیام/.