تجربه از استرالیا، همکاری در ایران
به گزارش تاسیسات نیوز، کارگاه آموزشی ‘ درسهایی از اصلاحات امور آب استرالیا’، از سوی ستاد احیای دریاچه ارومیه با همکاری دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه ملبورن و کرسی یونسکو در مدیریت آب و محیط زیست برای شهرهای پایدار برپا شد.
این کارگاه آموزشی با همکاری ستاد احیای دریاچه ارومیه، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه ملبورن و کرسی یونسکو برای استفاده علمی از تجارب دانشمندان مرتبط در برنامه ریزی مدیریت حوضه آبریز ماری دارلینگ استرالیا برگزار شد.
مسعود تجریشی مدیر دفتربرنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه در آغاز این کارگاه با اشاره به توافق صورت گرفته بین ایران و استرالیا به منظور تبادل تجربیات اشاره کرد و گفت: در این برنامه تجارب کشور استرالیا درخصوص تخصیص آب به کشاورزان، سیاستهای دولت در حکمرانی محلی آب و چگونگی تعیین سقف برای مصرف آب در بخش کشاورزی بازگو خواهد شد.
تجریشی با اشاره به اینکه دریاچه ارومیه برای تیم هفت نفره دانشگاه ملبورن بسیار حائز اهمیت است، اظهار کرد: استرالیایی ها به دلیل اهمیت این موضوع درخواست کردند که تعاملات بین دو کشور از طریق دو دانشگاه ملبورن و شریف انجام شود که منجر به شکل گیری مسائل واقعی شود.
مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه ادامه داد: استرالیایی ها دریاچه ‘موری دارلینگ’ دارند که همانند دریاچه ارومیه در ایران با مشکلات کمبود آب مواجه بود؛ حوضه ای که مصرف کننده اصلی آب آن بخش کشاورزی است و تامین آب برای نیازهای زیست محیطی و نوسانات اقلیم در دو دهه اخیر از چالشهای آنها است.
در بخش دیگری از این نشست دکتر عباس رجبی فرد، رئیس دپارتمان زیرساخت دانشگاه ملبورن با اشاره به اینکه همکاری ایران و استرالیا در حوزه فناوری و فناوری نوین برپایه توسعه پایدار است؛ گفت: در این مسیر برای پایدار کردن همکاری، بحثهای اجتماعی ، اقتصادی و محیط زیست از دید دانشگاه ملبورن بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: اکنون نیاز کشور در حوزه آب، بهینه سازی روشها، بالابردن کارایی و اقداماتی از این دست در حوزه آب است البته با توجه به اهمیت حوزه آب رشته های مرتبط شهرسازی، بهداشت، اقتصاد، کشاورزی در این فضا به آن وصل می شوند.
رئیس دپارتمان زیرساخت دانشگاه ملبورن توضیح داد: این کارگاه در قالب همکاری تعریف شده اولین گامی است که پس از ایجاد مرکز مشترکت آب ایران و استرالیا برداشته شد در واقع این نشست به عنوان بستر اصلی برای توانمند کردن این فضا شکل گرفته است.
وی به مذاکرات پیشین تیم ایران و استرالیا اشاره کرد و گفت: آنچه امروز شاهد آن هستیم درنتیجه رفت و آمدها و نشستها و بازدیدهای متعدد بوده است؛ در این مدت از سوی دانشگاه ملبورن دو بازدید از دریاچه ارومیه و یک بازدید از سوی تیم ایران از حوضه ماری دارلینگ صورت گرفت در نهایت تصمیم گیری شد تا چارچوب همکاری ما موارد مرتبط با آب باشد که تضمین کننده روند پایداری و اثربخشی این همکاری شود.
رجبی فرد در خصوص اینکه موضوع آب و موضوع مدیریت آب در حوضه آبریز ماری دارلینگ برای استرالیا یک موضوع چند وجهی بوده است افزود: در این برنامه، اگرچه مهندسی محور اصلی است ولی حوزههای علوم، شیمی، مدیریت، حقوق، اقتصاد، زیرساخت مکانی، زمین و مدیریت زمین، بحث بهداشت و شهرسازی در جریان احیای آن موثر بوده است.
وی تاکید کرد: موضوع آب و دریاچه ارومیه نیز با توجه به اهمیت آن و از سویی اثرات رشتههای مرتبط شهرسازی، بهداشت، اقتصادی، کشاورزی در این فضا باید مورد توجه قرار گیرد.
در پایان این کارگاه به حاضران از سوی دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه ملبورن استرالیا و کرسی یونسکو گواهی شرکت در کارگاه اعطا شد.
ایرنا افزود؛ در این کارگاه مسعود تجریشی، مدیر دفتربرنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه، اساتید دانشگاه ملبورن استرالیا از جمله پرفسور جان لنگفورد، استاد گروه منابع آب و هیدرولوژی، پروفسور لی گودن، مدیر مرکز حقوق منابع طبیعی، انرژی و محیطزیست، دانشکده حقوق، پروفسور پیتر اسکیلز، معاون دانشکده فنی و مدیر مرکز تحقیقات مشترک آب استرالیا و چین، پروفسور رابرت ورتزی، استاد منابع آب و مدیر ارتباط با صنعت، دانشکده مهندسی زیرساخت و رئیس سابق سازمان هواشناسی استرالیا، پروفسور مایکل استواردسون، رئیس گروه منابع آب و هیدرولوژی زیست محیطی، دانشکده مهندسی زیرساخت و پروفسور وین پتی گروو، مدیر اجرایی مرکز شناسایی و مدیریت آلودگی محیط های آبی، دانشکده علوم این دانشگاه و سید مرتضی موسوی، مدیر کل دفتر مدیریت منابع آب حوضه های آبریز دریاچه ارومیه و دریای خزر و گروهی از کارشناسان آب وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست حضور داشتند.
انتهای خبر