بی‌عدالتی در شهر فریاد می‌زند

جامعه به صورت قطبی شده است و فاصله قیمت خانه از جنوب تا شمال شهر تهران حداقل 10 برابر فاصله دارد و این بی‌عدالتی در شهر فریاد می‌زند.

 

 

 

 به گزارش تاسیسات نیوز  عباس آخوندی در نشست هم‌اندیشی اساتید معماری و شهرسازی با بیان این‌که ما برای عدالت و انقلاب فرهنگی انقلاب کردیم، اظهار کرد: نباید به توسعه‌ فقر شهری بی‌توجه باشیم.

 

وی در این نشست که با رویکرد معماری – شهرسازی و حقوق شهروندی برگزار شد، پایان نگاه کالبدی بر مسائل شهرسازی را خواستار شد.

 

آخوندی افزود: مدت‌ها بر موضوع کالبد شهری و شهرسازی فکر کرده‌ام و آنچه بیش از هرچیز موثر بوده تاثیر شهروندان بر شهر و تاثیر شهر بر شهروندان است که در حال حاضر مشخص نیست کدام یک رخ داده است.

 

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به طرح‌های جامع و تفصیلی در کشور و تراکم ساختمان و جمعیت که عمدتا در کالبد شهر موثر است، گفت: با گذشت زمان متوجه شدم کالبد شهر نیاز به سازمان اجتماعی و شهروند‌نگری دارد.

 

به گفته‌ وی در تمام فرآیند‌های تصویب طرح‌های شهری اعم از منطقه‌ای و ناحیه‌ای، جامع و تفصیلی، نگاه فنی وجود داشته و لازم است نگاه بروکراتیک نیز در این میان وجود داشته باشد.

 

آخوندی با بیان این‌که در یک نظام حکمروایی ملی جایی نداریم که شهروندان در این فرآیند‌ها اعلام نظر و مشارکت کنند، اظهار کرد: جایی برای تصمیم‌گیری یا اجرای کارها توسط شهروندان وجود ندارد و این مساله‌ای است که مدت‌هاست مرا به خود مشغول کرده است که آخر کار جای شهروندان در شهر کجاست؟

 

وی با اشاره به موضوعات پیش‌رو از جمله غلبه ماشین بر شهروندان در جامعه بیش از هر چیز دیده می‌شود؛ به گونه‌ای که در حداقل تعریف حقوق شهروندی تردد یک شهروند با امنیت در پیاده‌رو نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که باید توجه کرد چه راهی برای ساخت‌وسازهای شهری در نظر گرفته می‌شود، اظهار کرد: باید دید این ساخت‌وسازهای در حال انجام برای رفاه حال شهروندان است یا مجموعه‌ای از ساخت‌وسازها؟

 

او با اشاره به وضعیت آلودگی هوا، مشکلات آب، امنیت اجتماعی، ترافیک و سایر مسائل در شهر تهران گفت: بسیار مهم است که بدانیم کالبد برای شهروندان است یا شهروندان برای این کالبد هستند.

 

آخوندی یکی‌دیگر از مهم‌ترین مسائلی که باید در شهرها به آن توجه شود را فقر شهری و عدالت عنوان و اظهار کرد:‌ در سال‌های اخیر کلیت محور به اختصاص یارانه‌ها تقلیل یافته است و تا حدی نیز ساخت‌وساز مسکن مهر در میان بوده که اکنون به نظر می‌رسد به عدالت رسیدیم.

 

آخوندی با اشاره به موضوعات مطرح شده درباره‌ مسکن مهر گفت: در این باره صحبت‌های زیادی شد که یکی از آنها داستان توسعه‌ فقر در کشور است که این توسعه‌ فقر شهری تا 30 سال آینده بر کشور اثر‌گذار است.

 

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ساخت واحد‌های مسکونی مهر اظهار کرد: چگونه می‌توان مجموعه‌های 300 هزار نفری بدون سازمان اجتماعی و الگوی همسایگی در یک محیط جمع شوند و ما بتوانیم مردم را به صورت کالا در شهرها قرار دهیم چرا که این موضوع نیازمند گفت‌وگوها در مجامع علمی و بنیادین است.

 

به گفته آخوندی با ساخت مسکن مهر به یکباره 8600 هکتار به اراضی شهرها اضافه شده که این امر بیانگر این است که مسئله‌ای به مفهوم هویت شهری وجود ندارد.

 

وی یکی‌دیگر از موضوعات مهم در شهرسازی را مقیاس حکومت عنوان کرد و گفت: حکومت مرکزی و حاکمیت ملی کاملا براساس قانون اساسی تعریف شده است اما پس از گذر از این مرحله حکومت محلی دیده نمی‌شود.

 

وزیر راه و شهرسازی افزود: نگاه شهری مختص همان شهر است و نباید با قالب شهر مشهد به شهرهای هم‌چون یزد و اهواز نیز نگریست چرا که باید رقابت میان شهرها ایجاد شود و لازمه‌ این موضوع تعریف حقوق شهروندی است.

 

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به قانون تقسیمات کشوری که تا میزان دهیار پایین آمده است، گفت: متاسفانه به تقسیمات محلی قائل نیستیم.

 پایان پیام/.

 

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;