برگزاری کنفرانس ملی نیروگاه های برق

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری ایسنا، هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نیرو،در هشتمین کنفرانس ملی نیروگاه‌های برق با اشاره به اقتصاد برق و مطالبات نیروگاه‌ها اظهار کرد: در همه دنیا هزینه تولید، انتقال و توزیع انرژی مشخص است و براساس قانون حمایت از صنعت برق در کشور و همچنین تاکید برنامه ششم توسعه قرار است که قیمت تمام شده در بودجه پرداخت شود که اگر این اتفاق بیفتد، اقتصاد برق یک جریان عادی پیدا می‌کند.



در صنعت برق، نفت بر سر سفره‌های مردم است



معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان این‌که در صنعت برق نفت بر سر سفره‌های مردم است، ادامه داد: در حال حاضر قیمت نفت کاهش پیدا کرده است و این مساله در اقتصاد کلان کشور بی‌تاثیر نبوده، اما دولت توانسته این موضوع را به نحو احسن ساماندهی کند.




وی در خصوص انتظارات بخش خصوصی برای پرداخت جریمه تاخیر از سوی وزارت نیرو و توانیر اظهار کرد: اگرچه این مساله حق است، اما با توجه به این‌که ما یک خانواده هستیم، باید به فکر ساماندهی اقتصاد برق باشیم، لذا این مساله خارج از انصاف است.




به گفته فلاحتیان در سال گذشته پرداخت‌ها به نیروگاه‌ها بسیار بهبود پیدا کرده و امیدواریم که با کمک مجلس و دولت تا سال 1395 بتوانیم اقتصاد برق کشور را بهبود دهیم.



 

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان این‌که در حال حاضر ایران جزو هفت کشوری است که ادعای ساخت نیروگاه و صادرات آن را دارد، عنوان کرد: با توجه به این‌که صنعت برق در حال تغییر و تحول است لذا باید با استفاده از فناوری‌های نوین در تولید برق مورد توجه قرار بگیرد.




وی با بیان این‌که در حال حاضر تولید نیروگاه برق‌ تجدید‌پذیر به‌طور متوسط شش درصد است، اظهار کرد: همچنان اتکای کشور به انرژی حرارتی است، لذا باید برای ارتقاء نیروگاه تجدید‌پذیر در کشور تلاش‌های ویژه‌ای صورت بگیرد و باید فعالیت‌ها به گونه‌ای باشد که در طول سال‌های آینده وضعیت صنعت برق از نظر کمی، کیفی و مسائل اقتصادی بهبود پیدا کند.




فلاحتیان با اشاره به برنامه‌های وزارت نیرو برای افزایش تولید برق گفت: قرار است که سالی 5000 مگاوات نیروگاه جدید ایجاد کنیم و در سال 1404 به فراتر از 120 هزار مگاوات برسیم.




معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به مطالعات وزارت نیرو از کشورهای دیگر اضافه کرد: در سایر کشورها به جای ساخت نیروگاه جدید اولویت خود را به ذخیره‌ساز‌ها، تجدید‌پذیرها و مدرنیزاسیون نیروگاه‌ها اختصاص می‌دهند به این معنا که به جای ساخت نیروگاه جدید، فعالیت نیروگاه‌های فعلی را بهینه می‌کنند.




وی یکی از اهداف وزارت نیرو را ارتقاء راندمان نیروگاه‌ها و از رده‌ خارج کردن نیروگاه‌هایی با راندمان پایین عنوان و اظهار کرد: نیروگاه‌های جدیدی که ساخته می‌شوند باید مطابق تکنولوژی‌های برتر و با راندمانی در مرز 60 درصد باشد.




فلاحتیان با اشاره به مصرف آب در نیروگاه‌ها گفت: بسیاری از نیروگاه‌ها به دلیل ایجاد عدم دسترسی به آب کافی قابلیت تولید خود را از دست دادند، لذا در این شرایط به سراغ پساب رفتیم که باید در این راستا نیز از تکنولوژی‌های نو استفاده کنیم.




معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در خصوص تعمیر و نگهداری نیروگاه‌ها ادامه داد: در حال حاضر وضعیت تعمیر و نگهداری نیروگاه‌های ایران مطابق کشورهای توسعه‌یافته صنعتی است، اما ما نباید از تجهیزات جهانی غافل شویم.




نگرانی‌های تولید‌کنندگان حوزه برق



رئیس انجمن مهندسان برق و الکترونیک ایران با اشاره به نگرانی‌های حوزه برق در کشور گفت: اقتصادی نبودن قیمت‌های فروش انرژی و عدم وجود شفافیت، مصوبات هیات تنظیم بازار برق و تغییر برخی از مصوبات جزو مواردی است که تولید‌کنندگان حوزه برق را نگران می‌کند.




حسین غفوری‌فرد در هشتمین کنفرانس ملی نیروگاه‌های برق با بیان این‌که عدم شفافیت در زمان تسویه مطالبات نیروگاه‌ها و عدم وجود رویه مصوب در خصوص محاسبه جریمه و همچنین تاخیر پرداخت مطالبات نیروگاه‌ها از جمله دغدغه‌های حوزه تولید برق کشور است.




وی ادامه داد: غیرقابل پیش‌بینی‌ بودن رفتار توانیر در قبال بورس انرژی، بالا نرفتن سقف قیمت بازار علی‌رغم وجود بستر قانونی و توجیحات اقتصادی از دیگر نگرانی‌های حوزه تولید برق در کشور است.




به گفته رئیس انجمن مهندسان برق و الکترونیک ایران عقد قرار‌داد با بعضی از نرخ‌های مصوب وزیر نیرو در هاله‌ای از ابهام است، چرا که عملا بالاتر از 570 تومان قرار‌دادی در این زمینه منعقد نمی‌شود. علاوه بر این نیز موانعی در شرایط مطالبات و اتصال به شبکه سرمایه‌گذاران وجود دارد.




غفوری‌فرد با اشاره به لزوم ایجاد هماهنگی بیشتر با سایر نهادهای دولتی از جمله معاونت آب وزارت نیرو و سازمان اراضی اظهار کرد: افزایش استفاده از انرژی تجدید‌پذیر یکی از شروط اصلی رسیدن به انرژی پایدار است که باید به این مهم نیز توجه ویژه‌ای شود.




وی با بیان این‌که روند فعلی با توجه به مشکلات زیست‌ محیطی که ایجاد می‌کند قابل ادامه نیست، گفت: توسعه پایدار بدون دست یافتن به انرژی پاک ممکن نیست و با توجه به این‌که بیش از 20 درصد مردم دنیا هنوز دسترسی به انرژی الکتریکی ندارند و دو برابر این جمعیت نیز یعنی حدود سه میلیارد نفر برای گرمایش و پخت و پز از زغال سنگ و فضولات حیوانی استفاده می‌کنند‌، لذا لازم است که به توسعه انرژی پاک توجه ویژه‌ای شود.




رئیس انجمن مهندسان برق و الکترونیک ایران با اشاره به دو چالش بزرگ پیش‌روی انرژی در جامعه جهانی اظهار کرد: آلایندگی دی‌اکسید کربن و گاز‌های گلخانه‌ای دیگر و همچنین تغییرات آب و هوایی همه جهانیان را در معرض خطر قرار داده است که راه برون‌رفت این مساله تنها تامین انرژی پایدار است.




به گفته غفوری‌فرد مصرف جهانی انرژی به دلیل افزایش توامان جمعیت دنیا و درآمد سرانه طی 15 سال گذشته دو برابر شده است و پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که در سال 2030 جمعیت جهان به هشت میلیارد نفر و در سال 2050 به 10.2 میلیارد نفر برسد.




وی ادامه داد: از سال 1960 تاکنون رشد تقاضای برق در کشورهای آسیایی بیش از سایر قاره‌های جهان بوده است و با توجه به این‌که فروش برق ارتباط تنگاتنگی با اقتصاد دارد، لذا پیش‌بینی می‌شود که در سال 2030 فروش برق 39 درصد نسبت به سال 2008 افزایش پیدا کند.




صادرات برق امسال 10 میلیارد کیلووات ساعت


معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در حاشیه هشتمین کنفرانس ملی نیروگاه‌های برق در جمع خبرنگاران گفت: میزان صادرات برق در سال 94 حدود 10 میلیارد کیلووات ساعت و میزان واردات برق نیز بین 3.7 و 4 میلیارد کیلووات ساعت بوده است.




هوشنگ فلاحتی‌نیا اظهار کرد: در حال حاضر غیر از کشورهای حاشیه خلیج فارس که از طریق دریا با آنها ارتباط داریم شبکه برق ایران به تمام کشورهای پیرامون متصل است و با آنها تبادل انرژی می‌کنیم.




وی ادامه داد: در حال حاضر به کشورهای افغانستان، پاکستان و عراق بیشترین میزان صادرات برق را داریم و از کشورهای ارمنستان و ترکمنستان برق را وارد می‌کنیم.




او درخصوص برنامه‌های وزارت نیرو برای افزایش صادرات برق تاکید کرد: قرار است تا پایان سال جاری شبکه برق جمهوری اسلامی ایران به جمهوری آذربایجان متصل شود.




فلاحتی‌نیا با اشاره به میزان طلب وزارت نیرو از کشورهای دیگر خاطرنشان کرد: دریافت بهای برق صادراتی در شرایط تحریم ما را با مشکلاتی برای نقل و انتقال پول روبه‌رو کرده بود اما توانستیم این مساله را مدیریت و مطالبات خود را دریافت کنیم.




وی ادامه داد: در شرایط پساتحریم با توجه به امکان گشایش اعتبار ارزی از همه کشورها خواسته شده که نسبت به گشایش اعتبار از طریق مجاری قانونی و بانکی اقدام کند که در قراردادهای جدید نیز این مساله لحاظ می‌شود.




معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی درباره مطالبات وزارت نیرو گفت: با توجه به گشایش اعتبار و فضای جدیدی که از نظر نقل و انتقال قانونی پول باز شده است ما درصدد این هستیم که به طور جدی مطالبات خود را از کشورهایی که به آنها برق صادر کرده‌ایم دریافت کنیم و انتظار داریم که ظرف ماه های آینده این مهم عملی شود.




فلاحتی‌نیا با بیان اینکه کشورهایی که اقتصاد آنها متکی به نفت باشد به طور طبیعی با کاهش قیمت نفت با چالش‌هایی روبه‌رو می‌شوند، اظهار کرد: برای این مهم برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته است تا بتوانیم در شرایطی که قیمت نفت کاهش پیدا کرد پویایی اقتصاد را از دست ندهیم.




وی با اشاره به شرایط پساتحریم گفت: در این دوران امکان سرمایه‌گذاری خارجی بیش از پیش زیاد شده است و قطعاً با کاهش اتکا به درآمدهای نفتی می‌توانیم با بهبود و ارتقاء زیرساخت‌ها از ایجاد مشکل دوری کنیم.




معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه در طول سال‌های گذشته ایران رتبه اول درآمدهای ارزی در زمینه صادرات کالاهای خدمات فنی و مهندسی را داشته است، گفت: از حدود سه میلیارد دلار درآمد ارزی که کشور برای صادرات خدمات فنی و مهندسی داشته 2.7 میلیارد دلار آن مربوط به صنعت برق بوده است و تلاش داریم در پساتحریم فضای کسب‌وکار را برای پیمانکاران ایرانی ارتقاء دهیم.




فلاحتی‌نیا با بیان اینکه در حال حاضر نیز تعدادی از کشورها از جمله عراق و سوریه از پیمانکاران ایرانی برای تعمیر و نگهداری نیروگاه استفاده می‌کنند، اظهار کرد: وزارت نیرو از اقدام صادرات خدمات فنی و مهندسی به طور جدی پشتیبانی می‌کنند.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;