بررسی روند رو به پیشرفت سیستم تهویه مطبوع

امروزه با گسترش یافتن زندگی ماشینی، افزایش آلاینده‌ها، ویروس‌های متعدد و باکتری‌ها، هوای محیط و فضایی که در آن زندگی می‌کنیم تاثیر بسیار مهمی بر روی سلامت و کیفیت زندگی‌مان دارد. به همین دلیل استفاده از تجهیزات سیستم تهویه مطبوع هوا در ساختمان‌ها می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر بهبود سبک زندگی و سلامتی ما بگذارد در این مقاله به بررسی روفتاپ پکیج‌ها و فن کویل برای تهویه مطبوع هوا می‌پردازیم.
به گزارش تاسیسات نیوز، این مجموعه با برند تجاری TTM دارای سالها فعالیت تخصصی در زمینه های طراحی، تولید و واردات دستگاه های تهویه مطبوع مرکزی است.
روفتاپ پکیج چیست؟
روفتاپ پکیج‌ها از دو قسمت مهم یعنی چیلر و هواساز در یک مجموعه یکپارچه تشکیل شده‌ و وظیفه دارند که عمل‌های سرمایش، گرمایش، فیلتراسیون و تنظیم رطوبت هوا را انجام دهند. نام دیگر دستگاه روفتاپ پکیج، دستگاه پکیج یونیت است.
اجزای داخلی روفتاپ پکیج‌ها چیست؟
  • چیلر هوا خنک
  • کویل حاوی مبرد
  • کویل آبگرم
  • فن
  • فیلتر
  • تجهیزات رطوبت زنی
سیستم تهویه مطبوع
عملکرد روفتاپ پکیج چگونه است؟
چیلر تراکمی هوا خنک در حالت سرمایش شروع به کار کرده و مبرد را به کویلی که حاوی اواپراتور است، منتقل می‌کند. سپس فن با چرخش و عبور هوا از اطراف کویل، دمای هوا را کاهش می‌دهد.  روفتاپ پکیج در حالت گرمایش از موتورخانه یا پکیج های دیواری، آب گرم را به کویل های آب گرم ارسال کرده و فن با چرخش خود دمای هوا را بالا می برد.
به طور معمول روفتاپ پکیج ها بر روی بام در فضایی آزاد نصب می شوند. همچنین به طور معمول آنها  دارای سه دریچه برای هوای رفت، هوای برگشت و هوای تازه هستند. هوای تازه با هوای برگشتی ترکیب شده و بعد از گرم یا سرد شدن از فیلترها عبور می کنند. سپس از دریچه خروجی دستگاه خارج و از طریق کانال نشتی به ساختمان وارد می شود. به علت اینکه در این دستگاه از سیکل تبرید تراکمی استفاده می شود، تامین سرمایش مطبوع تر از دیگر  تجهیزات سرما سازی است. همچنین به علت اینکه برای گرمایش آن از موتورخانه یا پکیج استفاده می شود، گرمایش مورد نظر شما نیز به راحتی تامین می شود.
سیستم تهویه مطبوع
مزایا و معایب استفاده از روفتاپ پکیج چیست؟
قبل از اینکه مزایا و معایب روفتاپ پکیج ها را بررسی کنیم، ابتدا باید ساختار آن را بررسی کنیم،پس در ابتدا باید ساختار هواساز و چیلر را بررسی و شناسایی کنیم. یک مرحله تبدیل انرژی به وسیله آب در سیستم چیلر و هواساز وجود دارد. هنگامی که آب در قسمت اوپراتور چیلر سرد شود، از طریق پمپ و لوله کشی به سوی کویلی که درون هواساز وجود دارد، پمپاژ می شود. سپس فن داخل هواساز، هوا را از سطح کویل آب سرد عبور داده و باد سردی را ایجاد می شود که به وسیله کانال ها در ساختمان توزیع می شود.
در هر مرحله تبدیل انرژی، دارای راندمان معین و مشخصی  هستند. همچنین در فرایند تبدیل انرژی، درصدی از این انرژی اتلاف شده و از بین می رود. به همین دلیل متخصصان در طراحی تجهیزات سیستم تهویه، بهینه سازی را در نظر داشته و ایده حذف تبدیل انرژی و یکپارچه سازی هواساز و چیلر را مطرح و عملی کردند. آنها هواساز و چیلر را به هم چسبانده و کویل اواپراتور را مستقیم و بدون واسطه درون هواساز قرار دادند. همچنین آنها از لوله کشی و پمپ نیز استفاده نکردند. فن هوایی را درون دستگاه می فرستد که به کویل اواپراتور که حاوی مبرد است، برخورد مستقیم کرده  و سرد می شود.
آب سرد از قسمت اواپراتور چیلر خارج شده و به کویل هواساز وارد می شود. سپس به گردش در آمده و گرمای هوای عبوری از روی کویل را جذب کرده و گرم می شود. در این مرحله آب گرم به وسیله لوله برگشت به چیلر برگرداننده می شود تا در چیلر سرد شود و بعد به سوی کویل پمپاژ می شود.
  • مهم ترین مزیت روفتاپ پکیج این است که تبدیل انرژی در آن حذف شده است که همین سبب افزایش راندمان سیستم تهویه مطبوع می شود.
  •  قیمت روفتاپ پکیج به نسبت خرید چیلر و هواساز پایین تر است.
فن کویل
فن کویل ها یا همان هیت پمپ ها که یکی از اجزای سیستم تهویه مطبوع هستند، وظیفه پمپ گرما را به عهده دارند. فن کویل وسیله ای ساده شامل مبدل حرارتی و فن بوده و در واقع این دستگاه بخشی از سیستم تهویه مطبوع موجود در انواع ساختمان ها برای انتقال حرارت ، گرمایش و سرمایش مورد استفاده قرار می گیرند. پرکاربردترین فن کویل ها، فن کویل سقفی توکار، فن کویل زمینی و فن کویل دیواری است.
سیستم تهویه مطبوع
اجزای مهم فن کویل ها چیست؟
۱. فن
۲. کویل حرارتی
۳. فیلتر
۴. الکتروموتور
۵. ترموستات
۶. کلید سلکتوری
۷. شیر هواگیری دستی
۸. پلنیوم باکس
فن کویل ها چگونه کار می کنند؟
عملکرد هیئت پمپ ها گرما را در مجاورت محیط کم دما و کم فشار قرار می دهد تا گرما از فضای گرم به فضای کم دما منتقل شود.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;