بحران اجاره نشینان با کاهش ساخت و ساز

به گزارش تاسیسات نیوز، برخی از فعالان بازار مسکن، دلیل گرانی و کاهش معاملات مسکن در سال جاری را کمبود ساخت‌‌وساز می‌دانند، اما از سوی دیگر برخی از کارشناسان بر نبود زیرساخت لازم جهت بهره‌‌برداری از موقعیت‌های مناسب خانه‌‌سازی در کشور تاکید دارند.
از سال گذشته تاکنون، بازار معاملات مسکن در رکود بی‌‌سابقه‌ای به سر می‌برد، اما با این وضعیت شاهد افزایش قیمت خانه در تمام شهر‌های کشور هستیم.
متقاضیان مسکن در این روز‌ها بیش از گذشته نگران افزایش قیمت هستند و از ترس بی‌‌خانمانی ناچار به پذیرفتن قیمت‌های غیرواقعی در بازار مسکن می‌شوند. همین موضوع تورم در بازار را بیش از گذشته رقم خواهد زد.
ساخت‌‌وساز، بازار مسکن را آرام می‌کند؟
در فضایی که آمار ساخت و ساز‌ها نمی‌تواند بازار مسکن را به سمت ثبات قیمت ببرد، اواخر سال گذشته بود که یک مقام مدیریت شهری تهران گفته چینی‌ها را می‌آوریم در تهران خانه بسازند، چون خودمان تکنولوژی صنعتی‌‌سازی مسکن را نداریم.
این مقام شهرداری، بر این باور است که چینی‌ها با روش‌های جدید ظرف مدت یک تا دو سال در پایتخت خانه‌‌سازی می‌کنند و گفته می‌شود که این خانه‌ها بیشتر در مناطق جنوبی شهر خواهد بود و قرار است چینی‌ها ۲۰۰‌ هزار واحد مسکونی را به جای پنج سال ظرف دو سال بسازند. برای این کار بخشی از زمین‌ها از سوی شهرداری تهران تامین می‌شود.
این روایت هنوز در ابهام است و هیچ اقدامی رسانه‌ای نشده است، اما انبوه‌‌سازان و فعالان بازار ساخت‌‌وساز از این اقدام بی-اطلاع هستند. در هر حال وضعیت بازار مسکن شاید در سکوت به سر ببرد، اما حال و روز خوشی ندارد و نوسان قیمت به گونه‌ای خودسرانه شده و هر سازنده و فروشنده‌ای با توجه به سلیقه و دلخواه، قیمت ملک خود را تعیین می‌کند! سوال اینجاست که با مشارکت چینی‌ها در ساخت، چقدر بازار مسکن به آرامش می‌رسد؟
نرخ دستوری، دلیل عدم همکاری بخش خصوصی با دولت
عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌‌سازان درخصوص وضعیت بازار مسکن گفت: سال‌‌هاست که موضوع عقد قرارداد ساخت با بخش داخلی با نرخ دستوری، یکی از دلایل عدم همکاری دولت با بخش خصوصی شده است.
به گفته حسن محتشم، قیمت غیرواقعی برای ساخت پروژه‌های مسکن توسط بخش داخلی از یک‌‌ سو و نبود اعتماد بین سازنده و دولت از سوی دیگر، یکی از دلایل اصلی رکود در ساخت شده است.
وی تصریح کرد: موضوع عدم تسهیلات‌‌دهی بانک‌ها به بخش ساخت‌‌وساز و انبوه‌‌سازان نیز از دیگر چالش‌هایی است که چند سالی است صنعت ساخت‌‌وساز کشور را درگیر کرده است.
عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌‌سازان گفت: حالا با این شرایط ایجادشده در بخش صنعت ساخت‌‌وساز دولت می‌خواهد درآمد‌های ناشی از فروش نفت را به پیمانکار خارجی بدهد، در حالی که کشور در حال حاضر نیازی به پیمانکار ندارد، بلکه نیاز به فراهم شدن شرایط ساخت دارد. دولت از یک سو به نبود زمین کافی اشاره دارد و از سوی دیگر قصد در اختیار قراردادن زمین به خارجی‌ها برای ساخت دارد!
محتشم ادامه داد: ‌اگر زمین به اندازه نیاز ساخت‌‌وساز مسکن برای متقاضیان است، پس بهتر است دولت با ایجاد شرایط مالی برای سازندگان داخلی، از برون‌‌سپاری خارج و به دست خود سازندگان داخلی، بازار را به سمت تعادل هدایت کند.
مردم با گرانی مسکن چه کنند؟
در حالی که دولت و سازندگان همچنان درگیر پذیرفتن و عدم واگذاری ساخت‌‌وساز مسکن به یکدیگر هستند، مردم به دنبال سرپناهی مناسب و در شأن خود هستند. واحد مسکونی که بیش از سه‌‌چهارم درآمدشان را فقط اجاره مسکن می‌بلعد و هیچ دولتی زیر بار کاهش این همه حجم هزینه از سبد خانوار‌ها نمی‌رود!
در هر صورت، بازار ساخت‌‌وساز تابع تقاضا است و تقاضای مسکن هم تابع درآمد متقاضیان است. اگر این زنجیره که هر روز پیچیده‌تر می‌شود، به ثبات و آرامش نرسد، وضعیت مردم چه می‌شود؟
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;