بایکوت نمایشگاه تاسیسات و تهویه مطبوع از سوی انجمن تهویه مطبوع

تاسیسات نیوز: رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان سیستم های تهویه مطبوع ایران گفت: صنعت تهویه مطبوع به عنوان یکی از صنایع قدیمی در کشور شناخته می شود و میزان تولید نیز بسیار بیشتر از نیاز داخل است و این در حالی است که بسیاری از تولیدکنندگان فعال این صنعت در داخل کشور از تمام ظرفیت تولیدی خود بهره نمی برند.
امسال نیز مطابق سال های قبل نمایشگاه تاسیسات و تهویه مطبوع در مهرماه برگزار خواهد شد و انتظار می رود این نمایشگاه محلی برای به نمایش گذاشتن آخرین پیشرفت های در حوزه صنعت تهویه مطبوع باشد تا مصرف کنندگان و فعالان حوزه صنعت ساختمان بتوانند با آشنایی بیشتر در این حوزه بتوانند انتخاب مناسب تری را برای پروژه های خود داشته باشند و همچنین باعث باز شدن دریچه هایی برای صادرات این محصول به سایر کشورها شود.
با این حال اما چندی پیش در خبرها داشتیم که چنانچه مجری برگزاری نمایشگاه شرایط مشارکت جمعی اعضای انجمن در نمایشگاه تاسیسات و تهویه مطبوع را نپذیرد، اعضای انجمن تولیدکنندگان سیستم های تهویه مطبوع ایران نیز از شرکت در نمایشگاه انصراف خواهند داد. مهدی بستانچی، رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان سیستم های تهویه مطبوع ایران در گفتگویی به این موضوع و سایر موضوعات مرتبط با برگزاری این نمایشگاه پرداخته است که در ادامه می خوانید:
در خبرها داشتیم که ممکن است اعضای انجمن تولیدکنندگان سیستم های تهویه مطبوع از حضور در نمایشگاه تاسیسات و تهویه مطبوع امسال انصراف دهند، علت چه بود و آیا مشکل برطرف شده است؟
اما در نهایت با رایزنی هایی که انجام شد قرار بر این شد تا شرکت برگزار کننده نسبت به تخصیص سالن اختصاصی برای اعضای انجمن موافقت کند و این مشکل نیز برطرف شود تا اعضای انجمن تولیدکنندگان سیستم های تهویه مطبوع نیز بتوانند به بهترین شکل در این نمایشگاه حاضر شوند.
نیاز سالانه بازار داخل در حوزه صنعت تهویه مطبوع چقدر است و آیا صنعت تهویه مطبوع در داخل کشور توان تامین نیاز بازار را دارد؟
یکی از مشکلاتی که هر ساله در جریان برگزاری نمایشگاه تهویه مطبوع شاهد آن هستیم این است که غرفه های زیادی به شرکت های واردکننده کالای تهویه مطبوع اختصاص پیدا می کند و این در حالی است که واردات برخی کالاها در حوزه صنعت تهویه مطبوع به داخل کشور ممنوع است اما با این حال باز هم شاهد هستیم که برخی از این محصولات قاچاق در این غرفه ها عرضه می شود.
صنعت تهویه مطبوع با قدمتی نزدیک به ۸۰ سال در کشور به عنوان یکی از صنایع قدیمی شناخته می شود و میزان تولید نیز بسیار بیشتر از نیاز کشور است و این در حالی است که بسیاری از تولیدکنندگان فعال این صنعت در داخل کشور از تمام ظرفیت تولیدی خود بهره نمی برند (تولیدکنندگان به صورت میانگین تنها با ۵۰ درصد ظرفیت خود تولید می کنند) و این نشان دهنده ظرفیت مازاد این صنعت در داخل کشور است، این موضوعات باعث شده است تا بحث واردات کالای قاچاق اهمیت ویژه ای پیدا کند.
البته باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که انجمن هیچگاه مخالف واردات در این نبوده است اما انتظار داریم واردات در این حوزه بی رویه و آسیب زننده نباشد و از واردات کالای بی کیفیت نیز جلوگیری شود چراکه تولیدکنندگان داخلی در حال حاضر علی رغم اینکه مشکلاتی در حوزه استانداردی در این صنعت وجود دارد، مطابق استاندردهای موجود اقدام به تولید محصول با کیفیت می کنند و این در حالی است که واردات کالای بی کیفیت تهویه مطبوع به شکلی انجام می شود که متاسفانه در بسیاری از موارد با عنوان برندهای مطرح آمریکایی و ژاپنی در بازار عرضه می شود که در ادامه مشکلات زیادی را برای مصرف کنندگان ایجاد می کند.
در حال حاضر چه تعداد شرکت تولیدی فعال در کشور وجود دارد و آیا توانسته اید از ظرفیت علمی دانشگاه ها در این صنعت بهره ببرید یا خیر؟
مطابق شناسایی های که در طی سال های اخیر صورت گرفته است در حال حاضر چیزی در حدود ۵۰۰ شرکت تولیدی فعال در حوزه صنعت تهویه مطبوع در کشور وجود دارد که برخی از این شرکت ها قدمتی بیش از ۵۰ سال را دارند که نشان دهنده ریشه دار بودن این صنعت در کشور است.
خوشبختانه در سال های اخیر انجمن ما تفاهمنامه هایی با دانشگاه ها، مرکز آموزشی اتاق بازرگانی اتاق تهران و … داشته ایم که هدف ما ایجاد ارتباط بین این مراکز و صنعت تهویه مطبوع بوده است و توانسته ایم با اقدامات انجام شده در این حوزه ارتباط خود را با این نهادها حفظ کنیم.
آیا نمایشگاه توانسته است نسبت به جذب سرمایه گذاران خارجی و یا خریداران خارجی اقدامی انجام دهد تا باعث ایجاد رونق بیشتر این صنعت و استفاده از حداکثر ظرفیت تولید در این صنعت شود؟
موضوع استاندارد یکی از موضوعات اساسی در زمینه صادرات محصول است چراکه در داخل کشور استاندارد قابل اتکایی برای این صنعت وجود ندارد ولی با فرض اینکه استانداردی هم وجود داشته باشد، کشورهای همسایه استانداردهای ما را قبول نمی کنند چراکه عمدتا استانداردهای اروپایی موردقبول این کشورها است و این در حالی است که به واسطه تحریم ها نیز شرکت های گواهی دهنده استاندارد نیز حاضر به ارائه گواهی استاندرد به شرکت های ایرانی نیستند و علی رغم اینکه محصولات تولیدی ما دارای کیفیت لازم هستند اما تحریم ها اجازه اخذ گواهینامه استاندارد را به شرکت های ایرانی نمی دهد.
بنابراین جمیع این موضوعات توانسته است مشکلات بسیاری را برای این صنعت به وجو بیاورد و علی رغم توان بالای این صنعت در حوزه تولید و صادرات، میزان صادرات به اندازه این نیست که قابل اتکا باشد و اندک صادرات این محصولات به کشورهای عراق و امارات در حال انجام است.
با توجه به پتانسیل بالایی که در زمینه صادرات این محصول وجود دارد انتظار ما این است که دولت باید پای کار بیاید و با رایزنی و رفع تحریم ها، شرکت های ارائه دهنده استاندارد آنها را مجاب کند تا به شرکت های ایرانی گواهینامه استاندارد بدهند تا شرکت های داخلی بتوانند از پتانسیل و ظرفیت موجود برای صادرات این محصول که توانایی ارزآوری دو تا چهار میلیارد دلار در سال را دارد به نحو احسن استفاده کنند.
با این حال ما در انجمن در تلاش هستیم تا با انجمن های مشابه در کشورهای اطراف مانند روسیه مذاکراتی داشته باشیم تا استانداردهای ما را قبول کنند ولی طبیعتا این موضوع زمانبر خواهد بود و دولت می بایست برای تسریع این امر در کنار انجمن باشد.
الحاق انجمن تولیدکنندگان سیستم های تهویه مطبوع به اتاق ایران و همچنین ثبت روز ملی صنعت تهویه مطبوع در تقویم مشاغل و صنوف چقدر می تواند روی صنعت و فعالان این صنعت موثر باشد؟
واقعیت این است که در گذشته به عنوان یک صنعت مستقل شناخته نمی شد و این در حالی است که در دنیای امروز این صنعت به عنوان یک شخصیت مستقل و واحد در بین صنایع مختلف شناخته می شود، بنابراین فکر می کنیم که این دو اتفاق کمک کرده است تا مردم و به خصوص مسئولان مختلف این صنعت بزرگ و با پتانسیل بالا را به عنوان صنعت مستقل بشناسند تا در آینده بتوانیم از ظرفیت های این صنعت بهره لازم را ببریم.
انتظار شما از دولت چهاردهم چیست؟
امیدوار هستیم با روی کار آمدن دولت جدید و وزرای جدید بتوانند ارتباط خوبی را با تشکل ها شکل بدهند و از ظرفیت های موجود در این حوزه در راستای رفع مشکلات و نیازهای خود بهره ببرند تا زمینه برای پیشرفت صنایع نیز فراهم شود.
بدون شک صنایع مختلف توانایی بالایی دارند تا بتوانند در جهت اشتغال زایی و ارزآوری کمک کنند، اما به این شرط که شرایط لازم برای فعالیت حداکثری آنها و امکان حضور صنایع مختلف در بازارهای صادراتی فراهم شود تا شاهد اتفاقات ویژه ای هم برای صنایع و هم برای دولت باشیم.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;