ايران ميزبان بزرگان پتروشيمي جهان
به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از شانا، فرصتهاي پيش روي ايران در صنعت پتروشيمي، موضوعي است كه با روي كار آمدن دولت يازدهم بار ديگر در دستور كار سرمايهگذاران جهان قرار گرفته است. اين در شرايطي است كه غالب طرحهاي پتروشيمي كه در دولت گذشته مورد بررسي قرار گرفت به مرحله اجرا نرسيد و در حال حاضر بيش از 30 طرح بزرگ در انتظار سرمايهاند.در اين ميان برنامه جهش صنعت تا توليد 100 ميليون تن محصول در سال كه از برنامههاي دولت يازدهم محسوب ميشود موضوعي است كه در درجه اول نيازمند سرمايهگذاري بالا است. در اين راستا، همايش فرصتهاي سرمايهگذاري در صنعت پتروشيمي (IPF) محل مناسبي براي رايزني و توسعه همكاريهاي بينالمللي فعالان صنعت پتروشيمي ايران و معرفي فرصتهاي جديد سرمايهگذاري خواهد بود. اين همايش همزمان با شكوفايي فرآيند ديپلماسي، مقارن با 50 سال تلاش در صنعت پتروشيمي ايران و هماهنگ با ديپلماسي انرژي وزارت نفت با حضور بزرگان پتروشيمي ايران و جهان، به ميزباني شركت ملي صنايع پتروشيمي به مدت 2 روز در روزهاي 17 و 18 خرداد ماه برگزار ميشود.
در اين بين بايد گفت ايران به عنوان دومين قدرت پتروشيمي در منطقه خاورميانه بيش از ٢٥ درصد از توليد محصولات پتروشيمي را در اختيار دارد و با توجه به طرحهاي توسعهاي كه امسال وارد مدار توليد خواهند شد سهم اين صنعت در بازارهاي داخلي و بينالمللي افزايش خواهد يافت كه با يك استراتژي جامع ميتوان بسياري از بازارهاي بينالمللي را نيز كسب كرد. همزمان با لغو تحريمهاي اعمال شده عليه صنعت پتروشيمي ايران و با توجه به فضاي مثبت پديد آمده در عرصه ديپلماسي، با برنامهريزيهاي انجام شده، تنوع توليد محصولات و مقاصد جديد صادراتي به عنوان دو راهبرد مهم در صنعت پتروشيمي در دستور كار قرار دارد و در حال حاضر تقاضاها از سراسر جهان براي محصولات پتروشيمي ايران در حال افزايش است. امروز ظرفيت توليد پتروشيمي در كشورمان به بيش از ٦٠ ميليون تن رسيده است و با توجه به تنوع توليد محصول و بازارهاي متنوع هيچگونه نگراني در زمينه تامين نياز داخل و نيز صادرات وجود ندارد. يكي از اهداف صنعت پتروشيمي ايران در افق ١٤٠٤ دستيابي به مقام اول منطقه در صنعت پتروشيمي است كه با توجه به دانش فني موجود و تلاش متخصصان ايراني رسيدن به اين هدف ممكن خواهد شد. طبق برنامهريزيهاي انجام شده ظرفيت توليد پتروشيمي تا پايان برنامه پنجم به يكصد ميليون تن خواهد رسيد و تلاش براي افزايش تنوع و ارتقاي محصولات توليدي براي حضور در بازارهاي داخلي و خارجي از اولويتهاي فعاليت در صنعت پتروشيمي ايران است. پيشبيني ميشود كه همزمان با كاهش تحريمها در سال ٩٣ حجم صادرات محصولات پتروشيمي افزايش يابد و به ١٢ ميليارد دلار برسد.
كارشناسان انرژي اعتقاد دارند كه صادرات محصولات پتروشيمي ايران از امسال با برطرف شدن موانع موجود افزايش خواهد يافت و با پايان تحريمهاي غيرقانوني عليه صنعت پتروشيمي ايران، مذاكره شركت ملي صنايع پتروشيمي و مجتمعهاي پتروشيمي با مشتريان بينالمللي فرآوردههاي پتروشيمي ايران در حال گسترش است و شركتها با بازاريابيهاي جديد در تلاش هستند تا يك بار ديگر افزون بر تامين نياز داخل، حضوري فعال در عرصه بينالمللي داشته باشند.همايش بينالمللي صنعت پتروشيمي ايران امسال در حالي برگزار خواهد شد كه در 10 دوره گذشته دستاوردهاي مطلوبي را به همراه داشته و امسال نيز يازدهمين دوره اين همايش در زماني برگزار ميشود كه در پنجاهمين سالگرد تاسيس شركت ملي پتروشيمي ايران هستيم. همايش پتروشيمي از ابتدا با هدف ايجاد زمينههاي لازم براي حضور فعالان بخشهاي مختلف صنعت پتروشيمي و معرفي توانمنديهاي اين صنعت در ايران پايهگذاري شده است.بايد در نظر داشت كه اين همايش امكان تعامل سازنده با همه شركتهاي ايراني و خارجي عرضهكننده فناوريهاي نوين و صاحبنظران را فراهم ميآورد.تلاش اين همايش طي سالهاي گذشته بر اين بوده كه فرصت مناسبي براي تبادل اطلاعات ميان نقش آفرينان اين صنعت ارزشآفرين ايجاد كند تا دستاوردهاي اين بخش در اختيار توليدكنندگان و فعالان اين صنعت قرار گيرد.همايش بينالمللي پتروشيمي ايران، در 10دوره پيشين، در واقع فرصتي براي ارتقا و توسعه ارتباطات تخصصي با هدف افزايش هماهنگي بين بازيگران كليدي صنعت و بازنگري در آرايش راهبردي نيروهاي موثر بر آن بوده است؛ تا به اين وسيله شاهد افزايش اثربخشي و كارآيي مجموعه فعاليتهاي جاري صنعت باشيم.بايد اين نكته را مورد توجه قرار داد كه يازدهمين دوره همايش IPFدر شرايطي برگزار ميشود كه صحنه بينالمللي، منطقهاي و ملي پتروشيمي شاهد تغييرات سريع و وسيعي است و پايان رسمي فرآيند خصوصيسازي پتروشيمي در ايران و تلاش ساير كشورهاي منطقه براي توسعه نقش و ارتقاي جايگاه بخش خصوصي در صنعت پتروشيمي سبب شده تا شاهد افزايش چشم افسا و تنوع بازيگران تاثيرگذار بر صنعت پتروشيمي در منطقه باشيم.
انتهای پیام