انتقاد سانا از بی توجهی ها

به گزارش تاسیسات نیوز، سیدمحمد صادق زاده با انتقاد از بی توجهی به انرژی های تجدیدپذیر در برنامه پیشنهادی ششم توسعه که از سوی سازمان مدیریت به دولت ارائه شده است گفت: ما انتظار داشتیم در این برنامه یک فصل به انرژی های تجدیدپذیر اختصاص یابد اما متاسفانه نه تنها حتی یک ماده و تبصره به این مورد اشاره نشده است بلکه هیچ اسمی از انرژی های تجدیدپذیر در این برنامه وجود ندارد.

 

 

 

مدیرعامل سازمان انرژی های نو ایران در کنفرانس بین‌المللی فناوری و مدیریت انرژی به این موضوع اشاره کرد و گفت: متاسفانه در برنامه پیشنهادی ششم توسعه هیچ اسمی از انرژی های تجدیدپذیر برده نشده است که برای ما نگران کننده است و خود می‌تواند تهدید و خطر محسوب شود.




وی گفت: در برنامه ابلاغی مقام معظم رهبری به توسعه انرژی های تجدیدپذیر در کشور اشاره و تاکید شده است اما متاسفانه در برنامه ششم توسعه فعلی این مهم نادیده گرفته است و امیدواریم در برنامه نهایی که به تصویب می رسد این ضعف برطرف شود و نگاه به انرژی های تجدیدپذیر در کشور تغییر کند.




مدیرعامل سانا در ادامه بیان داشت: با این وضعیت ما دوباره به چند سال گذشته خود برخواهیم گشت و تازه باید به دلایل توجیهی در استفاده از انرژی های تجدیدپذیر بپردازیم تا بتوانیم دولتمردان و تصمیم گیران را در این خصوص توجیه و مطلع نماییم. الان فرصتی است که سازمان انرژی های تجدیدپذیر بتواند به جزئیات و برنامه های اصلی خود بپردازد که با این وجود هنوز هم نیاز به آگاه سازی در خصوص دلایل حرکت به سمت انرژی های تجدیدپذیر داریم.




صادق زاده با اشاره به اینکه توسعه انرژی‌های نو در ایران سه مزیت دارد ، افزود : ایجاد ظرفیت ویژه برای توسعه اقتصادی و اشتغال ارتقاء عرضه و امنیت انرژی و حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا از مزیت‌های توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران است بنابراین تنوع‌سازی انرژی در ایران لازم است.




صادق زاده به میزان سرمایه‌گذاری دنیا در زمینه انرژی تجدیدپذیر در سال ۲۰۱۴ اشاره کرد و گفت:‌ حدود ۲۷۰ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری شده است و آمار نشان می‌دهد در سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ میزان استقبال کشورهای در حال توسعه از انرژی‌های تجدید‌پذیر نسبت به کشورهای پیشرفته بیشتر بوده البته یک دلیل آن اشباع شدن این کشورهاست.




مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو ایران با اشاره به اینکه توجه به انرژی‌های نو اشتغالزدایی را به همراه خواهد داشت ، تصریح کرد:‌ تنها در سال ۲۰۱۴ هفت‌ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در سایه سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر اشتغال ایجاد شد.




وی اضافه کرد : علاوه بر اشتغال‌زایی ، حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا از دیگر مزیت ‌های استفاده از انرژی‌های تجدید‌پذیر است.




سید محمدصادق زاده علاوه بر تاکید بر این موضوع در دومین کنفرانس بین‌المللی فناوری و مدیریت انرژی، در همایش اقتصاد انرژی در نیشابور نیز که با حضور علی مروی رئیس کمیسیون انرژی مجلس و هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو برگزار شد دوباره به این موضوع پرداخت و بر آن تاکید کرد.




گفتنی است در سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه که در اوایل تیرماه به رئیس جمهور ابلاغ شد بند ۱۳ این ابلاغیه به افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر و نوین و گسترش نیروگاه‌های پراکنده و کوچک مقیاس اختصاص داشت.

منبع: برق نیوز

 

 

 

 

 

انتهای خبر 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;