انباشتگی ۶ میلیون متقاضی مسکن و پاستور ۱۴
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب مردم در حالی به ساختمان پاستور میرود که ۷ میلیون خانوار ایرانی، مستاجر هستند و مسکن، سهم بالای ۶۰ درصدی را در سبد هزینههای خانوار به خود اختصاص داده است.
به گزارش تاسیسات نیوز، در شرایطی که باید انباشتگی ۶ میلیون واحدی تقاضای مسکن را هم به این آمار قابل تامل در حوزه مسکن کشور اضافه کنیم، رئیس جمهور جدید کشورمان معتقد است که ساخت سالانه یک میلیون مسکن مطابق قانون جهش تولید، غیرممکن است.
اظهارات مسکنی پزشکیان در روزهای اخیر حکایت از آن دارد که او خود را ملزم به اجرای قانون میداند، اما ساخت سالانه یک میلیون مسکن را که مصوبه مجلس است و در دولت سیزدهم کلید خورده، به دلیل نبود منابع غیرممکن توصیف میکند.
به گفته وی، وضعیت فعلی حوزه مسکن، نتیجه چنین برنامههای اشتباهی است. او تاکید میکند: ضمن ادامه راه شهید رئیسی، طرح آمایش سرزمینی را که در سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری آمده است، به شدت پیگیری و تلاش خواهیم کرد که توسعه متوازن ایجاد کنیم، اجازه بزرگتر شدن شهرهای بزرگ را ندهیم و حاشیهنشینی روستاییان را هم افزایش ندهیم.
نهمین رئیس جمهور کشورمان با تاکید بر عدم دخالت دولت در مسکنسازی و بهرهگیری از حضور بیشتر بخش خصوصی در این حوزه، عقیده دارد مشکل اجارهبها ریشه در تورم دارد و این تورم هم ناشی از عملکرد دولت است، لذا حقوق و دستمزد باید متناسب با تورم پرداخت شود.
با قطعی شدن ریاست جمهوری مسعود پزشکیان و ضمن در نظر گرفتن واقعیتهای تلخ و گزنده حوزه مسکن از جمله آمار رو به افزایش جمعیت مستاجران، کاهش شدید قدرت خرید مسکن و پرداخت اجارههای سنگین برای جمعیت چند ده میلیونی مستاجران و انباشتگی روزافزون تقاضای مسکن در کشور، کارشناسان این حوزه در گفتوگو با قدس آنلاین، بر لزوم ادامه برنامه نهضت ملی مسکن و قانون جهش تولید، تنظیمگری دولت در این حوزه و اجرای تکالیف مندرج در قانون اساسی برای خانهدار کردن مردم و تلاش برای گشایشهای اقتصادی برای مواجهه اصولی و موثر دولت چهاردهم با واقعیتهای گزنده حوزه مسکن تاکید میکنند.
آماده جهش تولید مسکن هستیم
در همین رابطه یک کارشناس حوزه مسکن میگوید: فارغ از اینکه چه دولتی روی کار آمده، اجرای برنامه نهضت ملی مسکن و قانون جهش تولید باید ادامه یابد؛ به ویژه که رئیس جمهور جدید برنامه اصلی خود را عمل به قوانین موجود میداند و اگر بر همین مشی بماند، دولتش برای تکمیل نهضت ملی باید سالی یک میلیون مسکن تولید کند.
فرشید ایلاتی ادامه میدهد: فرآیندهای حوزه مسکن، پیچیده است و مقدمات زیادی برای تامین زیرساختها از جمله تامین زمین باید فراهم شود که خوشبختانه در دولت سیزدهم این مقدمات فراهم شده و به نظر میرسد با همکاری نظام بانکی و بهرهگیری از راهکارهای نوین تامین مالی، آماده جهش در تولید مسکن هستیم.
امیدواریم بیتوجهیها به مسکن تکرار نشود
یک کارشناس دیگر حوزه مسکن هم ابراز میکند: امیدوارم در دولت چهاردهم کمتوجهیهای دولتهای گذشته در حوزه مسکن مهر، مسکن امید و مسکن اجتماعی، که به وقوع بحرانهای جدی در حوزه مسکن کشور منجر شد، تکرار نشود.
مجید گودرزی میگوید: بخش بزرگی از اقتصاد ایران و سرمایههای کشور در حوزه مسکن است و تامین مسکن متقاضیان واقعی، نیازمند سرمایه نیست بلکه نیازمند ساماندهی است؛ چراکه ظرفیتهای این حوزه نسبت به حجم نیازها بسیار بزرگتر و بیشتر است.
بیشتر بخوانید