بانک مسکن در سال جدید ۵۰ هزار فقره تسهیلات برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده به سازندگان این پروژهها اعطا میکند
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، «ابوالقاسم رحیمی انارکی» با اشاره به سیاستهای اعتباری این بانک در سال جدید که بر محور تامین نیاز تسهیلاتی عرضه کنندهها و تولیدکنندگان واحدهای مسکونی ارزان قیمت شهری طراحی شده است، گفت: برای تحقق شعار سال، بسته مالی مشخصی را طراحی کرده ایم که سمت و سوی برنامههای این بانک در سال ۹۹ را تعیین میکند.
وی هدف از ارائه این بسته را، اثرگذاری مثبت اقتصادی بر جامعه به ویژه بر بخش مسکن و ساختمان با هدف «جهش تولید» عنوان کرد و افزود: این بسته شامل ۲۲ ماده مهم و کلیدی است.
مدیرعامل بانک مسکن همچنین از افزایش تا دو برابری اختیارات مدیریت شعب بانک مسکن در اعطای انواع تسهیلات و خدمات در سال جدید خبر داد و افزود: این موضوع باعث کاهش زمان مورد نیاز برای ارائه خدمت به متقاضیان میشود و بهره وری اقتصادی را بالا میبرد.
وی افزود: درسال جدید، امکان اعطای تسهیلات سرمایه در گردش به متقاضیان فعال در بخشهای تولیدی و صنعتی و خرید تجهیزات و ماشین آلات صنعتی مورد نیاز واحدهای تولیدی و امکان پرداخت تسهیلات مرابحه عام به خانوارها برای خرید انواع کالاهای ایرانی فراهم شده که این دو اقدام، تاثیر مستقیمی بر رونق و جهش تولید درکشور در سال ۹۹ دارد.
مدیرعامل بانک مسکن یادآور شد: در گام اول، سقف تسهیلات ساخت واحدهای مسکونی در سال ۹۹ را تا ۴۷ درصد نسبت به سال ۹۸ افزایش دادیم تا تورم ساختمانی برای سازندگانی که اقدام به عرضه واحدهای مسکونی ارزان قیمت برای اقشار هدف میکنند با دریافت این تسهیلات بتوانند از پس بخش قابل توجهی از هزینههای ساخت و ساز برآیند.
به گفته رحیمی انارکی، اولویت اعطای تسهیلات با سقف بالا را شامل سازندگان حرفهای و دارای صلاحیت میشود و هرقدر دامنه فعالیت این سازندگان در بازار ساخت و ساز افزایش یابد، کیفیت واحدهای مسکونی و خانههایی که به بازار مسکن و متقاضیان عرضه میشود، تقویت میشود.
وی افزود: تسهیلات ساخت با اولویت پروژههایی که متناسب با الگوی مصرف خانوار (واحدهای کم متراژ) طراحی میشود، به سازندگان پرداخت خواهد شد.
به گفته مدیرعامل بانک مسکن، در این بسته، مشوقی برای سازندگانی که از فناوریهای نوین ساختمانی استفاده میکنند، درنظر گرفته شده و آن نرخ سود تسهیلات است که یک واحد درصد به آنها تخفیف داده میشود.
مدیرعامل بانک مسکن، محور مهم دیگر این بسته را، رونق زایی در پروژههای نوسازی و بازآفرینی بافتهای فرسوده سراسر کشور دانست و افزود: برای این منظور، بانک مسکن در سال جدید ۵۰ هزار فقره تسهیلات برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده به سازندگان این پروژهها اعطا میکند:. این تسهیلات بدون نیاز به سپرده گذاری به پروژههای تخریب و نوسازی در بافتهای فرسوده سراسر کشور پرداخت میشود.
به گفته رئیس هیات مدیره بانک مسکن، تداوم عملیات فروش اموال مازاد و تملیکی برای افزایش توان تسهیلاتدهی و استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه نظیر صندوق زمین و ساختمان برای تامین مالی بخشی از منابع مورد نیاز طرحهای بزرگ بخش مسکن و ساختمان و نیز انتشار ۲ هزار میلیارد تومان اوراق رهنی و اوراق بهادار جهت افزایش توان بانک برای تامین مالی بخش مسکن، سه محور دیگر بسته جدید بانک مسکن است.
رحیمی انارکی تصریح کرد: بانک مسکن درسال جدید سامانه تامین مالی زنجیره تامین صنعت ساختمان را پیاده سازی میکند و نقش عاملیت این بانک در بخش مسکن و ساختمان پررنگ از همیشه خواهد شد.
وی اضافه کرد: استفاده از روشهای جدید تامین مالی مانند تامین مالی زنجیرهای در بخش مسکن و ارایه الگوهای جدید ساخت برای تامین مسکن در استطاعت اقشار هدف جامعه از جمله محورهای دیگر بسته جدید بانک مسکن است.
به گفته مدیرعامل این بانک، بانک مسکن در سال پیش رو، برای کمک ویژه به بنگاههای تولیدی و صنعتی در مسیر دستیابی به جهش تولید، شرایط مربوط به گشایش اعتبارات اسنادی و صدور انواع ضمانتنامهها را تسهیل میکند تا شرایط برای واردات مواد اولیه مورد نیاز صنعت، فراهم شود.
انعقاد قراردادهای کارگزاری با بانکهای داخلی برای توسعه فعالیتهای ارزی و مجازی سازی خدمات در پرداخت تسهیلات نیز محور دیگر بسته بانک مسکن است.
رحیمی انارکی همچنین از اعطای مهلت به شرکتهای تولیدی بدهکار برای تسویه مطالبات بانک در سال جدید خبر داد که این اقدام میتواند یک فرصت بانکی برای تولیدکنندگان فراهم کند.
بر اساس اعلام بانک مسکن، این بانک با ارائه این بسته، ماموریت خود برای تحقق شعار سال ۹۹ را، صرفا به پروژههای مسکنسازی محدوده نکرده بلکه قصد دارد، بخشی از پروژههای زیرساختی کشور که توسط وزارت راه و شهرسازی اجرا میشود را نیز تامین مالی کند؛ برای این منظور ۱۰ هزار میلیارد ریال از طرحهای زیرساختی این وزارتخانه توسط بانک مسکن و پس از اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیربط تامین مالی خواهد شد.