اظهارات رئیس نظام مهندسی البرز
به گزارش تاسیسات نیوز، مهندس کوروش غفاری عضو هیات مدیره و رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز می گوید: آیین نامه های ساختمانی در ایران و خارج از کشور و حتی ژاپن پس از هر زلزله تغییرمی کنند و این تغییرات حاصل از تجربیاتی است که در زلزله ها به دست می آید.
ریاست سازمان در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) افزود:بعد ازویرایش چهارم آیین نامه 2800 زلزله درایران بحث مهار جانبی دیوارهای غیر سازه ای جدی گرفته شد که قبل از آن تاکیدی در این خصوص وجود نداشت.
وی یادآور شد: متاسفانه اکثرساختمان ها موجود ما قبل این ویرایش آیین نامه 2800 ساخته شده است لذا تاکید فراوانی بر مقاوم سازی این بناها در بحث دیوار های غیر سازه ای وجود دارد.
رییس سازمان نظام مهندسی البرز تاکید کرد: حدود 30 تا 40 درصد هزینه یک ساختمان به اسکلت اختصاص می یابد و حدود 60 تا 70 درصد ساختمان مانند تیغه چینی، نازک کاری و تاسیسات برقی و مکانیکی بر روی لایه دیوارهای غیر سازه ای تعبیه می شود که اگر استحکام نداشته باشند در اثر ریزش دیوار دچار تخریب می شود.
این مسئول با اشاره به اینکه پس از زلزله رودبار اولین ویرایش آیین نامه 2800 زلزله به طور جدی در دستور کار قرارگرفت، اظهار داشت:البته با نظارت مهندسان ناظر از زمان ابلاغ آئین نامه 2800 به بعد وضعیت سازه ها در کشور و البرز بهتر شده است و روند بهبود کیفیت در ساختمان ها و خدمات مهندسان در کشور مشهود است و سیر صعودی کیفیت ها از اسکلت ها را شاهد هستیم که به تبع آن صدمات مالی و جانی ناشی از وقوع زلزله کمتر شده است.
عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی البرز افزود:تصاویری که پس از وقوع زلزله کرمانشاه منتشر شد، نشان داد که عموما اسکلت ساختمان سالم مانده است اما دیوارها تخریب شده و دراین بخش باید مبحث مهار دیوار ها را جدی گرفت.
رییس سازمان نظام مهندسی البرز بیان کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان البرز به عنوان استان پیشتاز،حتی قبل از زلزله های اخیر کرمانشاه و البرز با هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برای انجام یک طرح تحقیقاتی، برای مشخص کردن دیتایل های مهار دیوار های غیر سازه ای قرارداد منعقد کرد.
وی افزود: این طرح تحقیقاتی در قالب کتابچه ای درخصوص جزییات مهار دیوارها در حالت های مختلف، تدوین و بزودی رونمایی خواهد شد.
غفاری به چگونگی مقاوم سازی برخی بناها پرداخت و گفت: برای ساختمان های احداث شده با رعایت برخی نکات می توان نما و دیوارها را مهار کرد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز افزود: بحث ارایه خدمات آموزشی به سرمایه گذاران و سازندگان مجتمع ها و بناها داشته ایم که قرار است به صورت منطقه ای در کرج و شهرهای اقماری برای مهندسان و سازندگان، به منظور آشنایی بیشتر آنان با نکات فنی اجرایی شود.
غفاری اظهار داشت: اگر سرمایه گذار یا سازنده ای تاییدیه ساختمان خودش را مطابق مقررات و ضوابط موجودازمهندسان اخذ کند، در زمان زلزله جای هیچ نگرانی نیست اما احداث ساختمان در اراضی قولنامه ای و بدون رعایت اصول فنی و مهندسی نگران کننده است.
این مسوول افزود: طبق برنامه ریزی مشترک با شهرداری کرج و اداره کل راه و شهرسازی استان البرز قرار است طرحی به کمیسیون ماده 5 ارسال شود که براساس آن ساخت هر بنا از ابتدا تا پایان کار، دستخوش تغییرات نشود.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص محل های امن در ساختمان ها اظهار داشت: پیشنهاد می شود ساختمان هایی که استحکام ندارند حتی المقدور یک قسمت از ساختمان را با مقاوم سازی به محل امن جهت پناه گرفتن در هنگام زلزله تبدیل کنند.
غفاری بیان داشت: البته در این زمینه کارهای علمی خوبی توسط پژوهشگران انجام شده است.
وی به مردم توصیه کرد در هنگام زلزله ضمن حفظ خونسردی ازدیوارهای جانبی فاصله بگیرند واز آسانسور و راه پله در زمان وقوع زلزله تردد نکنند.
انتهای خبر