استحصال آب شیرین از دریا با انرژی خورشیدی
محققان دانشگاه پلی تکنیک تورین ایتالیا یک راهکار پایدار و ارزان قیمت برای نمک زدایی آب دریا با استفاده از انرژی خورشیدی ابداع کردند.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، این فناوری در مقایسه با روش های قبلی قادر است با استفاده از انرژی خورشیدی یکسان، دو برابر آب شیرین تولید کند و انتظار می رود کارآیی آن در آینده نیز بهبود یابد.
ساختار این فناوری بسیار ساده بوده و از گیاهان الهام گرفته شده است. این فناوری که به صورت یک ابزار شناور ساخته شده است، به جای استفاده از پمپ های گران قیمت، آب دریا را با استفاده از یک ماده متخلخل ارزان قیمت جذب می کند.
در مرحله بعد آب توسط انرژی خورشید گرم شده و بخار آب از نمک جدا می شود. این فرآیند با استفاده از غشاهای جداکننده ای که بین آب شور و آب شیرین قرار می گیرد، تسهیل می شود.
ساختار این فناوری مشابه شیوه ای است که برخی از گیاهان مانند مانگرو برای بقا در آب شور مورد استفاده قرار می دهند.
در روش های فعال تبدیل آب شور به آب شیرین از تجهیزات پرهزینه از جمله پمپ های الکتریک و سیستم های کنترل استفاده می شود که مستلزم به کارگیری متخصصان برای نصب و نگهداری هستند.
اما این روش ها در مقایسه با روش های منفعل دارای بازدهی بالایی هستند.
اکنون محققان ایتالیایی یک راهکار منفعل ساده و ارزان قیمت ارائه کردند که در آن با مدیریت صحیح انرژی خورشیدی جذب شده، مشکل کارآیی پایین سیستم های منفعل حل شده است.
این فناوری قرار است روزانه تا ۲۰ لیتر آب شیرین را به ازای هر متر مربع از سطح باتری خورشیدی تولید کند. علت این افزایش کارآیی، بازیافت انرژی خورشیدی در چندین فرآیند تبخیر است.