مدیر ساختمان می تواند برق و گاز مشترک را قطع کند؟
مدیر ساختمان فقط حق قطع خدمات مشترک را دارد و نمیتواند از خدمات اختصاصی جلوگیری کند. بنابراین اگر مدیر ساختمان بدون رعایت مراتب قانونی، خدمات مشترک را قطع کند، خودش قابل تعقیب کیفری خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، اینروزها یکی از مسائل چالشبرانگیز ساختمانها و مجتمعهای مسکونی، نحوه جمعآوری شارژ واحدهای آن ساختمان است. بسیاری از اختلافات همسایه ها نیز به مراجعه قضایی کشیده شده و به حجم پروندههای موجود دادگاهها افزوده میشود. گاهی با درخواست مکرر مدیر ساختمان، بازهم برخی از همسایهها شارژ واحد خود را پرداخت نمیکنند. در این صورت قانون به مدیران ساختمان این اجازه را داده که برخی از خدمات ساختمان، مانند برق یا گاز مشترک را قطع کنند.
راهکار قانونی مدیر ساختمان:
در صورت خودداری مالک یا مستأجر یا استفاده کننده از پرداخت سهم خود از هزینههای مشترک، مدیر ساختمان مراتب را از طریق اظهارنامه به او ابلاغ میکند و اگر ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه سهم بدهی اش را پرداخت نکند، مدیر مجتمع میتواند از دادن خدمات مشترک از قبیل شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم، برق، گاز و … به او خودداری کند. لازم به ذکر است منظور فقط خدمات مشترک است. پس اگر برق یا آب اختصاصی مالک امتناع کننده از هزینه شارژ باشد مدیر نمیتواند آن را قطع کند.
برای قطع خدمات مشترک باید به دو نکته توجه داشت:
-
برگ اظهارنامه برای امتناع کننده از طریق دادگستری فرستاده شود و ده روز از تاریخ ابلاغ آن گذشته باشد و مالک یا مستأجر از پرداخت شارژ امتناع کند.
-
مدیر ساختمان فقط حق قطع خدمات مشترک را دارد و نمیتواند از خدمات اختصاصی جلوگیری کند. بنابراین اگر مدیر ساختمان بدون رعایت مراتب بالا، خدمات مشترک را قطع کند، خودش قابل تعقیب بوده و از نظر کیفری به عنوان ممانعت از اجرای حق به مجازات حبس محکوم میشود.
اگر مالک یا مستأجر علیرغم قطع خدمات مشترک باز هم از پرداخت بدهی خود امتناع کند، مدیر مجتمع مسکونی به اداره ثبت محل وقوع آپارتمان مراجعه و اداره ثبت بر مبنای اظهارنامه ابلاغ شده، علیه همسایه امتناع کننده اجرائیه صادر میکند.
به نظر میرسد در صورتی که قطع خدمات مشترک ممکن یا مؤثر نباشد، مدیر ساختمان میتواند به دادگاه عمومی -حقوقی یا شورای حل اختلاف دادخواست بدهد.
مرجع رسیدگی به این گونه شکایتها خارج از نوبت رسیدگی میکند و واحد بدهکار را از دریافت خدمات دولتی که به مجموعه ارائه میشود، محروم میکند و تا دو برابر مبلغ بدهی او را به نفع مجموعه جریمه خواهد کرد.
امکان اعتراض به نظر مدیر ساختمان :
لازم به ذکر است برای اعتراض به نظر مدیر ساختمان، ظرف ده روز پس از ابلاغ اظهارنامه به مالک در دادگاه عمومی- حقوقی محل وقوع آپارتمان می توان به این امر اعتراض نمود و دادگاه به این اعتراض نیز خارج از نوبت و بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی رسیدگی میکند و رأی دادگاه قطعی است.
در مواردی که خدمات مشترک قطع می شود و رسیدگی سریع به اعتراض مالک یا مستأجر ممکن نباشد، چنانچه دلایل معترض قوی بود، دادگاه دستور متوقف ماندن تصمیم قطع خدمات مشترک را صادر خواهد کرد.
منبع
مجله دلتا