اختصاص ۳۷۷ میلیون یورو تسهیلات برای طرح های آب و فاضلاب کشور

معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از اختصاص ۳۷۷ میلیون یورو تسهیلات توسط بانک های توسعه اسلامی و توسعه و تجارت اکو به طرح های آب و فاضلاب ایران خبر داد.

 

 

 

 

 

به گزارش تاسیسات نیوز،  دکتر حسین بنکداری  ضمن تشریح اقدامات شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برای تامین منابع مالی غیر دولتی در سال جاری، افزود: با استفاده از روش های نوین تامین مالی، زمان اجرای طرح های آب و فاضلاب در کشور به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

وی گفت: استفاده از منابع بانک های توسعه اسلامی و توسعه و تجارت اکو، فاینانس داخلی و خارجی، عرضه اوراق مشارکت خرید تضمینی آب و پساب و انعقاد قراردادهای بیع متقابل از مهمترین راهکارهای در دست اجرای صنعت آب و فاضلاب کشور است.

وی با اشاره به اخذ تسهیلات از بانک توسعه اسلامی گفت: در سال گذشته دو فقره وام کم بهره به میزان ۳۴۲ میلیون یورو از محل اعتبارت بانک توسعه اسلامی برای طرح های آب و فاضلاب دریافت شد.

به گفته معاون برنامه ریزی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، یک فقره از این وام ها به میزان ۱۹۵ میلیون یورو برای فاضلاب روستایی به تصویب رسید که این وام بالاترین میزان تسهیلات پرداخت شده بانک توسعه اسلامی است که برای نخستین بار در بخش روستایی جذب می شود.

وی اضافه کرد: همچنین ۱۴۷ میلیون یورو از تسهیلات این بانک برای توسعه شبکه فاضلاب تهران به تصویب رسیده است.

** وام ۳۵ میلیون یورویی بانک اکو برای طرح های آب و فاضلاب شهریار و بیرجند

بنکداری به تخصیص ۳۵ میلیون یورو از تسهیلات بانک توسعه و تجارت اکو به طرح های آب و فاضلاب شهرهای شهریار و بیرجند اشاره کرد و گفت: این مبلغ نیز برای نخستین بار از بانک توسعه و تجارت اکو دریافت می شود که در حال طی مراحل اجرایی است.

وی ادامه داد: همچنین ۴۰۰ میلیون یورو از محل اعتبارات فاینانس خارجی و ۳۰۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات فاینانس داخلی در حال اخذ مراحل عاملیت و صدور مجوز از سوی بانک مرکزی است.

به گفته معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، استفاده از منابع فاینانس نیازمند صدور تضمین بازپرداخت تسهیلات توسط دولت است.

** نصب ۲۷۷ هزار انشعاب با ۳۵۰ میلیارد تومان فاینانس جاری

بنکداری استفاده از فاینانس جاری را از دیگر روش های تامین منابع مالی در صنعت آب و فاضلاب کشور ذکر کرد و افزود: در این روش پیمانکار تاسیسات آب و فاضلاب را راه اندازی و انشعابات را نصب می کند و در ازای سرمایه گذاری، حق انشعاب را از مشترکین دریافت می کند.

وی خاطر نشان کرد تاکنون ۲۷۷ هزار انشعاب و یک هزار و ۷۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در ۲۷ شهر کشور با استفاده از فاینانس جاری احداث شده و حدود ۳۵۰ میلیارد تومان نیز با این روش سرمایه گذاری شده است.

وی با بیان این که، این روش های نوین سرمایه گذاری اغلب در مناطق پر جمعیت جواب می دهد، گفت: بر اساس این مدل مالی شرکت هایی که دارای تجهیزات و نیروی انسانی هستند، برای جلوگیری از خواب سرمایه های مادی و انسانی خود این طرح ها را اجرا می کنند.

 

بنکداری به جذب یک هزار و ۳۳۶ میلیارد تومان سرمایه از طریق خرید تضمینی آب و پساب اشاره کرد و گفت: در سال جاری بحث ردیف خرید تضمینی آب و پساب نقش مهمی در جذب منابع ملی در این بخش داشته است، به طوری که منابع مالی مورد نیاز آب شیرین کن های واقع در جنوب و شمال کشور اغلب از همین محل تامین می شود.

** عرضه ۸۷۵ میلیارد تومان اوراق مشارکت

این مقام مسئول همچنین گفت: در سال جاری ۳۱۵ میلیارد تومان اوراق مشارکت در بخش آبرسانی بطور کامل فروش رفت و علاوه بر این ۵۶۰ میلیارد تومان دیگر هم عرضه شد که بخش قابل توجهی از آن به فروش رفته است.

** انعقاد ۱۳۴ میلیارد تومان قرارداد بیع متقابل

بنکداری با اشاره به انعقاد ۱۳۴ میلیارد تومان قراردادهای بیع متقابل در صنعت آب و فاضلاب در سال جاری گفت: در این روش سرمایه گذار خطوط و شبکه را اجرا کرده و از آن بهره برداری می کند و در ازای آن برای مدت زمان معینی از پساب فاضلاب استفاده خواهد کرد.

به گفته وی، این روش علاوه بر این که نقش مهمی در توسعه اقتصادی و صنعتی مناطق کم آب همچون مرکز ایران دارد، مانع از گسترش آلودگی ها در محیط زیست و منابع آبی می شود.

 پایان پیام/

 

 

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;