آغاز همکاری با اروپا در صنعت آب و برق

به گزارش تاسیسات نیوز، قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل از آغاز همکاری با کشورهای هلند، آلمان، نروژ، فرانسه و برخی کشورهای آسیایی در صنعت آب و برق خبر داد و گفت: در این همکاری ها، بجای واردات کالا بر سرمایه گذاری و انتقال دانش تاکید داریم.


«علیرضا دائمی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: جذب سرمایه گذاری خارجی یکی از سیاست های وزارت نیرو است تا از این طریق هم اشتغال ایجاد شود و هم انتقال دانش فنی را به همراه داشته باشد.

 

وی ادامه داد: بخش عمده طرح های مرتبط با انرژی های تجدیدپذیر در سالهای اخیر با مشارکت سرمایه گذاری خارجی اجرایی و عملیاتی شده است؛ در این زمینه بیش از 10 پروژه بزرگ با مشارکت شرکت های بین المللی به بهره برداری رسید.

 

قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل اضافه کرد: در زمینه انرژی های نو، موافقت نامه ای برای احداث 600 مگاوات نیروگاه خورشیدی با سرمایه گذاری حداقل 800 میلیون دلار با یک سرمایه گذار خارجی به امضا رسیده است. مشابه این قرارداد، با یک مجموعه ایرانی-نروژی در حال پیگیری است.

 

به گفته دائمی، در زمینه انرژی های تجدیدپذیر، موافقت نامه هایی با شرکت های بزرگ هلندی و آلمانی در حال انجام است.


وی همچنین به انعقاد قرارداد توسعه نیروگاه های حرارتی با یک شرکت اروپایی اشاره کرد و گفت: در این دست قراردادها، علاوه بر جذب سرمایه خارجی، انتقال دانش فنی در نیروگاه های حرارتی را نیز دنبال می کنیم.


قائم مقام وزیر نیرو افزود: در همکاری های بین المللی، مشوق هایی برای شرکت هایی که تجهیزات مورد نیاز طرح ها را در داخل ایران تولید کنند، در نظر گرفته ایم.


وی ادامه داد: اگرچه به دلیل دولتی بودن نرخ آب، در جذب سرمایه گذاری در بخش آب موفقیت کمتری حاصل شده است ولی اخیرا موافقتنامه اولیه حضور یک شرکت فرانسوی برای سرمایه گذاری در زمینه ارتقای بهره وری آب به امضا رسیده است.


حمایت از تولید داخل در همکاری های بین المللی


قائم مقام وزیر نیرو در پاسخ به پرسشی در مورد نگرانی های تولیدکنندگان داخلی نسبت به ورود تجهیزات مشابه خارجی، تاکید کرد: در همکاری با شرکت های خارجی انتقال دانش فنی و همچنین استفاده از ظرفیت های داخلی پیش بینی شده است.


وی افزود: در این همکاری ها، تجهیزات مورد نیازی که در داخل تولید می شود حتما از شرکت های داخلی تامین خواهد شد؛ دراین خصوص حساسیت زیادی داریم و شاید به همین دلیل است که بعضی سرمایه گذاران خارجی – که خودشان تولیدکننده تجهیزات هستند، از سرمایه گذاری در ایران استقبال نمی کنند.


دائمی با اشاره به توان 95 درصدی تولیدکنندگان داخلی صنعت آب و برق در تامین نیاز کشور و با تاکید بر اینکه صنعت آب و برق ایران صادرکننده تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی است؛ گفت: شرکت های بسیار توانمندی در کشور داریم که با ظرفیت حداکثری هم کار نمی کنند. در چنین شرایطی ما سرمایه و دانش فنی را می پذیریم اما اجازه نمی دهیم کالاهای مشابهِ تولید داخل، وارد کشور شود.


وزارت نیرو برای شرکت های ایرانی که بتوانند سرمایه گذاری خارجی را جذب کنند، تسهیلاتی ویژه در زمینه هایی مانند امور گمرکی و واگذاری زمین در نظر گرفته است.


ستار محمودی قائم مقام وزیر نیرو چندی پیش اعلام کرد: انتقال تکنولوژی و سرمایه گذاری به صورت شرکت مشترک (جوینت وینچر )، از اولویت های وزارت نیرو است.


در این ارتباط، علی بخشی رییس سندیکای صنعت برق ایران چندی پیش نسبت به ورود کالاهای خارجی در قالب فاینانس طرح ها ابراز نگرانی کرده بود و با بیان اینکه به طور متوسط 70 درصد ظرفیت واحدهای تولیدی صنعت برق کشور به دلیل رکود بدون استفاده مانده است، گفت: در حالی که تولیدکندگان داخلی با 30 درصد ظرفیت فعالیت می کنند، نباید اجازه دهیم پروژه ها به واسطه شیوه غلط جذب سرمایه، با کالاهای خارجی اجرایی شوند.

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;