آشنایی با سرامیک کاری ساختمان
تاسیسات نیوز: یکی از آشناترین و مرسوم ترین راهکارها برای زیباسازی کف و دیوار نصب سرامیک است. استفاده از این متریال تنها برای نصب سرامیک کف کاربرد ندارد بلکه نصب سرامیک نما، نصب سرامیک دیوار و همچنین برای سایر فضاهای خارجی و داخلی خانه کاربرد دارد. در کل سرامیک کاری ساختمان را به عنوان مرحله نهایی برای پوشاندن کف و دیوارها در نظر می گیرند که سایر کفپوش و دیوار پوش ها مانند پارکت به راحتی روی آن نصب می شوند.
در عین حال که این اقدامات بسیار مرسوم هستند اما هر شخصی را نمی توان سرامیک کار حرفه ای نامید. این اقدامات باید کاملا حرفه ای انجام شوند تا کفپوش نهایت زیبایی را به دنبال داشته باشد. مورد دیگر که در سرامیک کاری اهمیت دارد هزینه نصب سرامیک کف است، عوامل زیادی بر هزینه سرامیک کاری ساختمان تاثیر دارند که در ادامه به انواع روش های سرامیک کاری و عوامل موثر بر قیمت سرامیک کاری ساختمان خواهیم پرداخت.
نصب سرامیک دیوار و کف چه مزایایی دارد؟
-
تنوع طرح و رنگ
-
ابعاد و اندازه های متنوع
-
مقاومت بالا در برابر آب و رطوبت
-
مقاوم در برابر حرارت و آتش سوزی
-
رنگ ثابت در برابر نور خورشید
-
قابلیت شستشو و نظافت آسان دارای
-
مقاومت بالا در برابر ساییدگی، فشار و ضربه
-
ماندگاری و طول عمر بالا
-
بدون ایجاد حساسیت و آلرژی
-
سازگار با محیط زیست
-
کاهش مصرف انرژی در هوای گرم
-
هزینه ارزان نصب و نگهداری
-
قابلیت ترمیم و نوسازی
انواع روش های سرامیک کاری ساختمان
با توجه یه فضا و شرایط سرامیک کاری به دو روش نصب سرامیک چسبی و نصب سرامیک کف با سیمان انجام می شود که در ادامه به معرفی این دو روش و مزایا و معایب آنها خواهیم پرداخت.
سرامیک کاری کف با ملات
اغلب برای سرامیک کاری کف از ملات که ترکیبی از سیمان، ماسه و آب است استفاده می شود. این روش قدیمی به علت کیفیت و ماندگاری بالا بیشتر توصیه می شود. اگر کف تخریب باشد برای نصب باید از ملات سیمان استفاده کرد. البته این روش چون بار اضافی ساختمان را افزایش می دهد در نظر خیلی از افراد روش خوبی نیست. اما اگر بخواهیم واقع گرا باشیم برای سرامیک کاری در محیط های مرطوب مانند سرامیک کاری در سرویس بهداشتی و حمام، بهترین روش استفاده از ملات سیمان است.
سرامیک کاری با چسب
نصب سرامیک کف چسبی امروز طرفداران زیادی پیدا کرده است. به علت سرعت بالا و همچنین کثیف کاری کمتر در هنگام نصب سرامیک با چسب روی سرامیک این روش بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. البته سرامیک کاری با چسب در همه شرایط نیز قابل اجرا نیست. به طور مثال سرامیک چسبی در سرویس بهداشتی و حمام پیشنهاد نمی شود. زیرا امکان نفوذ آب در زیر کار و از بین رفتن استحکام زیرسازی سرامیک وجود دارد. همچنین اگر سطح زیر کار کاملا صاف و یکدست نیست و یا تعدادی از سرامیک ها شکسته هستند بهتر است از این روش استفاده نشود. مورد دیگر اینکه شاید در مواردی این روش موجب افزایش ارتفاع کف سرویس یا آشپزخانه می شود. این اختلاف سطح ممکن است در باز و بسته شدن درب ها و کابینت ها مشکل ایجاد کند.
انواع روش های چیدمان و نصب سرامیک کف
سرامیک ها به روش های مختلفی قابل چیدمان هستند. انتخاب روش چیدمان به موارد مختلفی بستگی دارد در ادامه به معرفی انواع چیدمان سرامیک کف ساختمان و سرامیک کاری نمای ساختمان خواهیم پرداخت.
سرامیک کاری ساده و مربعی
این روش مرسوم ترین روش چیدمان سرامیک است و مناسب برای فضاهای مانند پذیرایی و اتاق خواب است. اغلب برای سرامیک طرحدار از این روش استفاده می شود.
سرامیک کاری لوزی
اگر زیبایی برای شما بیشتر از قیمت سرامیک کاری اهمیت دارد، چیدمان به روش لوزی را پیشنهاد می کنیم. البته زمان اجرای سرامیک در روش لوزی بیشتر خواهد شد. به همین علت اجرت سرامیک کار نیز افزایش پیدا می کند.
سرامیک کاری آجری
چیدمان کاشی در این روش دقیقا همانند چیدمان آجر در دیوار است. در این روش به علت خطای دید ایجاد شده خطاهای احتمالی کاشیکار دیده نمی شود و اغلب برای اجرای کاشی های با کیفیت پایین تر این روش استفاده می شود.
سرامیک کاری بدون بند یا سرامیک رکتیفای
روش نصب سرامیک بدون بند برای افرادی مناسب است که به سطوحی صاف و بدون درز علاقه دارند. برای سرامیک کاری بدون بند باید لبه های و گوشه های سرامیک کاملا برش داده شوند. زیرا در مراحل ساخت تمام این مصالح، لعاب از کناره های سرامیک سر می خورد و بر آمدگی در گوشه ها ایجاد می شود. به این ترتیب بدون برش نمی توان سرامیک را به روش بدون بند کنار هم قرار داد. نصب سرامیک رکتیفای یا سرامیک کالیبره به مواردی گفته می شود که بصورت دقیق و با دقت بالا برش خورده است و سایز بندی شده اند.
در فرایند سرامیک کاری کالیبره یک مرحله به برشکاری اختصاص داده شده است. در روش رکتیفای یا اصطلاحا برش رکتی دقت بالایی صرف کاهش خطا در سایز و کاملا گونیا بودن لبه های سرامیک می شود. سرامیک کاری بدون درز یا کالیبره دارای مزایای زیادی است. در این روش این تایل ها کاملا به هم می چسبند و سطح یک دستی ایجاد می کنند. البته در این روش باید کاملا برش سرامیک ها به یک اندازه باشد و با دقت برش داده شوند. طریقه نصب سرامیک بدون درز برای سرامیک های طرحدار مناسب است.
انواع سرامیک های موجود در بازار
سرامیک پرسلان
نصب سرامیک کف پرسلان جدیدترین محصول از خانواده های سرامیک است که برای سرامیک کاری کف و سرامیک کاری نمای ساختمان استفاده می شود. به سرامیک هایی که در دمای بالا پخته می شوند، سرامیک پرسلان نامیده می شود. این نوع سرامیک ها از مقاومت بالایی برخوردارند که به علت همین خصوصیت به آنها سنگ مصنوعی هم گفته می شود. هر چه این مصالح تحت دمای بیشتری پخته شوند، سطحی شیشهای و براقتری پیدا خواهند کرد. ازین رو سطح سرامیک پرسلانی کاملا براق و صیقلی است. اگر در ساختمان خود مشکل نم و رطوبت دارید، سرامیک کاری پرسلانی بهترین انتخاب است. چرا که این محصول کمترین میزان جذب آب را دارد و ضخامت آن نیز نسبت به سایر سرامیکها مقداری بیشتر است.
سرامیک گرانیتی
سرامیک گرانیتی که کمتر از بیست سال است به بازار عرضه شده است. جایگاه ویژه ای در بین افراد پیدا کرده است. در هنگام ساخت و پخت سرامیک گرانیتی رنگ دانه اضافه می شود و موجب می شود تنوع بالایی در طرح و رنگ داشته باشند. سطح آنها مات می باشد و معمولا برای جلای بیشتر آن ساب زده می شود. معمولا طرح آنها ابر رو بادی می باشد و مناسب فضاهای کوچک هستند.
سرامیک اسلب
نصب سرامیک اسلب نیار به مهارت بالایی دارد. سرامیک اسلب به سرامیک ها با ابعاد بزرگ گفته می شود. از این رو در صورت عدم مهارت سرامیک کار در هنگام نصب سرامیک اسلب روی دیوار و کف ممکن است آنها دچار شکستگی شوند. سرامیک کاری کف ساختمان با استفاده از سرامیک های اسلب باید توسط افراد حرفه ای انجام شود زیرا عدم قراگیری صحیح و زیرسازی غیر اصولی ممکن است نتیجه بدی را به دنبال داشته باشد.
سرامیک کف طرح پارکت
سرامیک های طرح پارکت بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این کفپوش ها ظاهری چوب مانند دارند و درست شبیه پارکت لمینت های جدید هستند. البته این فقط ظاهر قضیه است سرامیک کف اصلا از جنس چوب نیست و با مواد معدنی تهیه می شود. سرامیک طرح چوب زیبایی فوق العاده ای دارد و اتاق پذیرایی را شیک و جذاب تر نشان می دهد. انواع سرامیک های سه بعدی طرح پارکت نیز وجود دارد که ظاهر متفاوت تری دارند.
سرامیک تایل تراورتن
کاشی تراورتن مانند سنگ آهک زیبایی طبیعی و منحصر به فردی دارد اما این سرامیک ها در برابر آب، لک می شوند و نباید در مکان های مرطوب استفاده شوند. از سنگ، کاشی و سرامیک تراورتن به دلیل زیبایی خاصی که دارد در کف سازی ساختمان استفاده می شود. تنها نکته مهم دور نگهداشتن این سرامیک ها از آب و رطوبت است. شاید بهتر باشد ریسک نکنید و تراورتن را به جای کف، روی دیوار نصب کنید. به هر حال دیوار کمتر کثیف می شود و سرامیک ها بیشتر عمر می کنند.
نصب سرامیک در چه محل هایی بالاترین کارایی را دارد؟
-
سرامیک کاری ستون
-
سرامیک کاری دیوار
-
سرامیک کاری دیوار راه پله
-
سرامیک کاری نمای ساختمان
-
سرامیک کاری کف ساختمان