مقررات تعیین حق بیمه کلیه رشتههای بیمهای تصویب شد
طبق ماده چهار این مقررات، در تعیین حقبیمه رشتههای آتشسوزی، مهندسی و نفت، گاز و پتروشیمی، کشتی، هواپیما و باربری، رعایت ماده ۶ آییننامه نحوه واگذاری بیمههای اتکایی اجباری و میزان کارمزد و مشارکت در سود آن (آییننامه شماره ۷۶ مصوب شورایعالی بیمه) الزامی است.
به گزارش تاسیسات نیوز، طبق ماده یک این مقررات، مؤسسات بیمه مکلف شدند حقبیمه انواع رشتههای بیمه را با رعایت مقررات این آییننامه و موازین فنی پیوست تعیین و اعمال کنند و براساس تبصره آن «نحوه تعیین حقبیمه رشتههای بیمه مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث و مازاد آن، بیمه حوادث راننده، بیمه نوسانات نرخ ارز، بیمه زندگی و مستمری و سایر رشتههایی که حقبیمه آنها توسط هیات وزیران و یا بیمه مرکزی تعیین میشود، تابع مقررات مربوط خواهد بود».
همچنین براساس ماده دو، مؤسسات بیمه موظف شدند ضمن رعایت موازین فنی تعیین حقبیمه موضوع ماده ۱، نرخ حقبیمه انواع رشتههای بیمه و میزان و شرایط انواع تخفیف و اضافه نرخ را در کمیتهای متشکل از اکچوئر، مدیر فنی رشته ذیربط، معاون فنی، مدیرعامل (یا قائم مقام وی) و یکی از اعضای هیات مدیره مؤسسه بیمه تعیین و همزمان با ابلاغ آن یک نسخه را به بیمه مرکزی ارسال کنند.
طبق ماده سه نیز « در تعیین رشتههایی از قبیل بیمههای مهندسی که امکان تعیین تعرفه یکسان وجود ندارد مؤسسات بیمه موظفند بجای تعیین تعرفه، مبانی تعیین نرخ را با توجه به مقررات این آییننامه تعیین و همزمان با ابلاغ آن یک نسخه را به بیمه مرکزی ارسال کنند».
بر همین اساس و طبق ماده چهار این مقررات، در تعیین حقبیمه رشتههای آتشسوزی، مهندسی و نفت، گاز و پتروشیمی، کشتی، هواپیما و باربری، رعایت ماده ۶ آییننامه نحوه واگذاری بیمههای اتکایی اجباری و میزان کارمزد و مشارکت در سود آن (آییننامه شماره ۷۶ مصوب شورایعالی بیمه) الزامی است.
همچنین طبق ماده پنج، هر یک از مؤسسات بیمه موظفند تعرفه حقبیمه رشتههای بیمه خود را به نحوی تعیین نمایند که در هر سال ضریب خسارت رشته درمان کمتر از ۵۰ درصد و بیشتر از ۸۵ درصد و ضریب خسارت هر یک از سایر رشتهها کمتر از ۴۰ درصد و بیشتر از ۷۵ درصد نباشد.
طبق تبصره این ماده « مبنای محاسبه ضریب خسارت مؤسسه بیمه در هریک از رشتههای بیمهای، مقررات مندرج در ماده ۳ آییننامه ذخایر فنی مؤسسات بیمه (آییننامه شماره ۵۸) مصوب شورای عالی بیمه خواهد بود» و « چنانچه تعداد بیمهشدگان قرارداد بیمه درمان بیش از تعدادی که بیمه مرکزی اعلام میکند باشد مؤسسه بیمه موظف است قبل از انعقاد قرارداد بیمه، موافقت بیمه مرکزی را در مورد حقبیمه آن اخذ کند».
در ماده شش این مقررات نیز تاکید شده «مؤسسات بیمه موظفند مطابق دستورالعملی که بیمه مرکزی ابلاغ خواهد کرد، آمار عملکرد هریک از رشتههای بیمهای را به صورت جداگانه نگهداری کنند و هر سه ماه یکبار نحوه اجرای این آییننامه و ضریب خسارت مؤسسه را به تفکیک رشتههای بیمهای به بیمه مرکزی گزارش نمایند».
ماده هفت نیز عنوان میکند که « مؤسسات بیمه موظفند در رشتههایی که شرایط عمومی مصوب شورایعالی بیمه دارد بیمهنامههای خود را با رعایت آن شرایط صادر کرده و در رشته هایی که فاقد شرایط عمومی مصوب شورایعالی بیمه است شرایط عمومی بیمهنامههای خود را بر اساس مجوز بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران یا کلوزهای متعارف بینالمللی صادر کنند.
به گزارش ایسنا ، طبق ماده هشت نیز تصریح شده است که « در صورت احراز تخلف مؤسسه بیمه از اجرای مفاد این آییننامه، بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران میتواند حسب مورد هر یک از اقدامات زیر را انجام دهد:
۱- اخطار کتبی به اکچوئر، مدیران فنی، معاون فنی، مدیر عامل و یا هیئت مدیره مؤسسه بیمه،
۲- سلب صلاحیت اکچوئر، مدیران فنی، معاون فنی و یا مدیرعامل مؤسسه بیمه،
۳- الزام شرکت به استعلام نرخ از بیمه مرکزی قبل از صدور بیمهنامه در یک یا چند رشته بیمه،
۴- تعلیق پروانه فعالیت مؤسسه بیمه در یک یا چند رشته بیمه با تصویب شورایعالی بیمه،
۵- لغو پروانه فعالیت مؤسسه بیمه در یک یا چند رشته بیمه با تأیید شورایعالی بیمه و تصویب مجمع عمومی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران.
در ماده نهم نیز عنوان شده که « بیمه مرکزی هر ششماه یکبار گزارشی از نحوه اجرای این آییننامه توسط هریک از موسسات بیمه را تهیه و به شورایعالی بیمه ارایه خواهد کرد».
ماده دهم نیز خاطرنشان کرده است که « این آییننامه از ابتدای سال ۱۳۹۲ لازم الاجراست و از تاریخ مذکور مصوبات مربوط به برنامه اصلاح نظام تعرفه بازار بیمه کشور (مصوبات مورخ 1388.3.6 ، 1388.8.20، 1388.9.4، 1389.10.1 و 1389.12.11 ) و آییننامه شماره ۶۵ مصوب شورای عالی بیمه ملغی میشوند.
انتهای پیام